FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA

CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA Adrian Mutu surprinde după ultimul amical din Antalya: „Eram mai îngrijorat dacă am fi câștigat astăzi!”

Adrian Mutu (44 de ani), antrenorului Rapidului, a tras concluziile la finalul stagiului de pregătire efectuat în Antalya.
Adrian Mutu (44 de ani), antrenorului Rapidului, a tras concluziile la finalul stagiului de pregătire efectuat în Antalya.

Articol de , - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 19:44 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 19:44

Adrian Mutu (44 de ani), antrenorului Rapidului, a tras concluziile la finalul stagiului de pregătire efectuat în Antalya. 

Rapid a pierdut ultimul amical înaintea reluării campionatului, 0-2 cu SK Sigma Olomouc, locul 4 din Cehia. Rezultatul nu l-a nemulțumit pe antrenorul Adrian Mutu.

Vor să le ia numele și trofeele celor de la Rapid » Urmează decizia Curții de Apel: „Au folosit marca fără să anunțe, în baza ei s-au numit așa”
Rapid
Vor să le ia numele și trofeele celor de la Rapid » Urmează decizia Curții de Apel: „Au folosit marca fără să anunțe, în baza ei s-au numit așa”

VIDEO. Adrian Mutu, după cantonamentul din Antalya: „Nu contează rezultatele din amicale”

„A fost un cantonament reușit, în afară de această zi, dacă ar fi să o luăm după obiectivele pe care le-am avut în acest ultim meci amical. În rest, a fost bine, băieții au muncit bine, au avut și meciuri reușite.

Au jucat în trei meciuri, trei sisteme, ceea ce important pentru noi, pentru echipă, pentru a le dezvolta o mobilitate tactică importantă, pentru a putea să îmi forțez jucătorii să joace în diferite poziții pentru a învăța și, în caz de nevoie, pentru a putea efectua aceste schimbări în timp sau de la meci la meci.

Ideea mea este de a îmbunătăți jucătorul, ceea ce înseamnă calitățile tactice și cele fizice. A pune în aplicare mai multe sisteme dezvoltă o mobilitate tactică importantă, iar noi, așa cum am făcut în multe meciuri, am schimbat sisteme, chiar și în timpul meciului, și, de multe ori, am ieșit învingători datorită acestui fapt.

Cred că sunt mai puțin importante rezultatele din meciurile amicale. Chiar nu contează pentru mine, am făcut antrenamente grele. Înaintea fiecărui meci am avut câte două antrenamente fizice. Cred că pentru a putea îmbunătăți calitățile fizice, trebuie ca jucătorul să simtă și o stare de oboseală atunci când joacă, tocmai pentru a putea trece peste acea barieră pe care o are.

Dacă am fi câștigat și azi, probabil eram mai mult îngrijorat, pentru că însemna că au dat totul în amicale. Câte un duș rece e binevenit. Când pierdem, ies în evidență anumite greșeli pe care le facem și pe care trebuie să le eliminăm pentru a ne îmbunătăți jocul”, au fost concluziile trase de Adrian Mutu la finalul stagiului de pregătire. 

Rapid va juca primul meci oficial din anul 2023 pe teren propriu, împotriva lui Sepsi Sf. Gheorghe. Partida este programată vineri, 20 ianuarie, de la ora 20:00.

VIDEO. Și-au flexat mușchii la piscină: Deac, de pe coperta „Men's Health” + FCSB, ca la Herculane: cine a fost „victima” lui Crețu și Nikolov

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

VIDEO + FOTO Rapid, eșec în ultimul amical al iernii. Mutu a vrut să anuleze meciul

OFICIAL Triplu campion în Superliga, dorit de Becali acum un an, și-a găsit echipă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
paolo12
paolo12  •  14 Ianuarie 2023, 06:48

E clar ca nu trebuie sa fi îngrijorat. Te poți întoarce oricând la indienii aia cu care ai semnat...

dobrin
dobrin  •  14 Ianuarie 2023, 00:27

Si Dan Petrescu ar fi fost mai ingrijorat daca castigai :))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează