FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV De ce nu mai cumpără Ajax din Liga 1 » Negocierea haiducească purtată de Gigi Becali: „Olandezii i-au spus că e ultima dată când fac afaceri împreună”

George Ogăraru, actualul manager al Stelei, a dezvăluit în premieră culisele transferului său la Ajax, din primăvara lui 2006.
George Ogăraru, actualul manager al Stelei, a dezvăluit în premieră culisele transferului său la Ajax, din primăvara lui 2006.

Articol de - Publicat vineri, 12 martie 2021 11:09 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 13:03

George Ogăraru, actualul manager al Stelei, a dezvăluit în premieră la GSP Live culisele transferului său la Ajax, din primăvara lui 2006. Fostul fundaș dreapta din Ghencea spune că tranzacția a fost pusă în pericol din cauza modului haiducesc în care George Becali a purtat negocierile cu clubul olandez. 

În mai 2006, George Ogăraru - fundașul dreapta crescut de Steaua - se transfera în Olanda, la Ajax, pentru suma de 3 milioane de euro, unul dintre cele mai importante transferuri din fotbalul românesc până în acel moment. Jucătorul nu avea un contract de reprezentare cu un impresar: 

„Am semnat cu un impresar abia după ce am semnat cu Ajax. Era un italian, care m-a ajutat la negocieri. I-am zis: “Meriți să fii impresarul meu!”. Nu am fost jucătorul fraților Becali. A fost dorință din partea lor, dar nu știu de ce nu am semnat cu ei. Am considerat că trebuie să fiu un jucător liber și să mă transfer pe valoarea mea. Și am avut un mare, mare noroc că m-am transferat”. 

Ogăraru: „Becali a dublat prețul de la o zi la alta”

Prezent în studioul GSP Live, actualul conducător al clubului din Ghencea a povestit pentru prima dată după 15 ani complicațiile apărute la tratativele dintre trimișii lui Ajax și patronul George Becali: 

„Aveam o înțelegere cu clubul să mă transfer pe 1,5 milioane de euro. Iar discuția cu Ajax așa a fost. Pe 1,5 milioane! Cei de la Ajax au venit la București, m-au cunoscut personal, au vrut să vadă ce studii am, dacă știu o limbă străină, câți frați și surori am. Au venit Piet Keizer, mentorul lui Cruyff, și Martin Van Geel, care era director tehnic atunci, și am avut o întâlnire la Marriott. Mi-au arătat echipa, mi-au spus unde voi juca eu. Trebuia să-i iau locul lui Trabelsi, plecase.

 A fost totul ok, ne-am înțeles, apoi am mers la club. Înțelegerea, repet, era pe 1,5 milioane de euro. Atunci, patronul (n.r. - Gigi Becali) a zis: «Astăzi prețul este 3 milioane de euro». Asta mi-au povestit cei de la Ajax. Ei au răspuns: «Ok, mulțumim, dar este ultima dată când facem business împreună!». Ajax chiar m-a vrut dacă a fost dispusă să plătească dublu, dar am fost supus unui mare risc”.

EXCLUSIV De ce nu mai cumpără Ajax din Liga 1 » Negocierea haiducească purtată de Gigi Becali: „Olandezii i-au spus că e ultima dată când fac afaceri împreună”
August 2007. George Ogăraru și Thomas Vermaelen încearcă să-l blocheze pe Hleb într-un amical Ajax - Arsenal. Sursă: GettyImages.

 Plecat pe 3 milioane de euro la Ajax, Ogăraru a fost sub contract cu clubul olandez timp de patru sezoane. În 2008, s-a întors pentru un an în Ghencea, sub formă de împrumut. Dacă până in momentul transferului lui Ogăraru, Ajax cumpărase 3 jucători de la echipe din Liga 1 (Chivu, Lobonț și Mitea), după negocierile dificile cu Becali olandezii nu au mai achiziționat niciun jucător român direct din Liga 1. În 2019, Răzvan Marin a fost adus pentru 12,5 milioane de euro de la Standard Liege.

Citește mai multe știri de la GSP LIVE: 

Ogăraru îi răspunde lui MM Stoica, înainte de CSA Steaua - FCSB 2: „Exagerări strategice, dar s-a luat de singurul jucător de culoare din lot”

EXCLUSIV „Ai jucat la Steaua sau la FCSB”? George Ogăraru, tare pe poziții: „Dacă cineva îți plătește salariul, nu îți este stăpân!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (122)
hannah.robinson
hannah.robinson  •  13 Martie 2021, 12:45
Postat de ssilvio. pe 12 Martie 2021, 16:12

N-am scris niciodata nimic rau despre Maxim, ba chiar era jucatorul meu favorit pe care il voiam la nationala, si speram sa confirme si atunci cand era la Stuttgart sau Mainz! Iar te loveste paranoia, chiar acum cand vine weekendul?! Nu-i a buna! :))) PS: banii de pe Man au intrat deja in conturi.

Bravo tie ca ai bani acum... sa te lași de ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ali.bec
ali.bec  •  13 Martie 2021, 10:46
Postat de catalynn pe 12 Martie 2021, 18:00

Tu ești prea prost sa înțelegi rivalități. Rapid au fost primiți cu prietenie in Ghencea atunci când stadionul lor a fost in renovare, de unde și scandarea “Steaua și Rapid se iubesc la infinit”. Acum ca rapidiștii au uscăturile lor, precum gibonii care scuipau și aruncau cu pungile “galbene” la ei pe stadion cum de altfel au și dinamoviștii, nu însemna ca aia reprezintă clubul. Pe v’oi însă va reprezintă ne-a jjijji și mm! De ce!? Pt ca ei conduc clubul, mai mult, ne-a jjijji a fost clar FCSB e jucăria lui personală, Face Ce Spune Becali! :-)))

Puscariasii jiji și Maicăl reprezintă clubul și toți “trebuie să stea în ascultare la stăpân".

ssilvio.
ssilvio.  •  12 Martie 2021, 20:15
Postat de adriann_ pe 12 Martie 2021, 20:01

Am mai facut un screenshot de colectie :))) Mai tineti minte cum numara postacul acum cateva luni "banii pe Benzar" la calculul vanzrilor facute de cioban in ultimii ani? Abia acum s-a aflat ca pe Bennzar ciobanul luase doar ***, plange si acum dupa banii aia. DECI RETINETI CA AZI A ZIS SILVICA FOARTE HOTARAT CA AU INTRAT DEJA BANII PE MAN :))) O avea linie directa cu ciobanul, cu banca sau cu baba Vanga? :))) Sau e fake news, CA DE OBICEI IN CAZUL LUI SILVICA? :)))

A fost stire pe gsp, prostanacule! :)))) https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fcsb-dennis-man-gigi-becali-uta-624347.html --- 10,45 milioane de euro au intrat deja în conturile FCSB . Asadar, au intrat? Au intrat! Iar vorbesti de Benzar si ce as fi zis eu? Sa nu mai dea Rapid niciun gol anul asta, daca eu nu sunt randoom sau roja? Ia zi! :)))

Vezi toate comentariile (122)
Comentează