FOTBAL  »  Superliga  »  CFR

Anghel Iordănescu își „urechează” fiul: „Mă doare că a intrat în această capcană”

Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Articol de GSP - Publicat marti, 04 mai 2021 18:59 / Actualizat marti, 04 mai 2021 19:29

Anghel Iordănescu (71 de ani) este dezamăgit de faptul că arbitrii captează atenția la meciurile din Liga 1. Fostul selecționer speră că fiul său, antrenor la CFR Cluj, va câștiga campionatul.

CFR Cluj a scos un punct luni, în meciul cu FCSB de la Giurgiu. Andrei Burcă a marcat pentru „feroviari” în prelungiri și i-a făcut o mare bucurie lui „Puiu”, din moment ce fiul său, Edi, este antrenorul campioanei ultimelor 3 sezoane. Totuși, arbitrajele din Liga 1, precum și discuțiile generate de acestea, îi lasă un gust amar lui Anghel Iordănescu, care este dezamăgit că Edi se implică în astfel de polemici.

Anghel Iordănescu: „Edi intră în aceeași capcană”

„Sincer să fiu, chiar am tremurat (n.r. la FCSB - CFR Cluj). Credeam că îmi va strica sărbătoarea, dar în final bravo lui Burcă, m-a ajutat să nu îmi strice toată ziua. Țin doar cu echipa națională a României și cu juniorul, indiferent unde ar antrena. Apoi cu echipa de suflet, a CSA Steaua. Mă dau și cu «câinii roșii», dacă Edi ajunge pe acolo, dar sper să nu.

E trist că joacă cele mai bune echipe din campionat, mă refer aici la FCSB, Craiova și CFR, și se discută mai mult de arbitraj decât de fotbalul propriu-zis. Din păcate, s-a ajuns ca înaintea unui joc extraordinar de important pentru configurația clasamentului să discutăm de arbitraj.

Mă doare că și juniorul intră în aceeași capcană și discută despre arbitraj. Am înțeles că în ultima perioadă a făcut doi pași în spate, dar despre arbitraje discutați și dumneavoastră, discută și domnul Becali, și și echipele din play-off și play-out, pentru că, din păcate, campionatul este influențat de maniera de arbitraj”, a spus Iordănescu la „Fotbal Club”, pe DigiSport. 

Anghel Iordănescu: „Sistemul i-a dus la epuizare pe jucători”

Totodată, Anghel Iordănescu a criticat FRF pentru programul comprimat din primul eșalon, unde echipele au ajuns să joace din 3 în 3 zile. „Puiu” consideră că oboseala acumulată de jucători diluează considerabil calitatea fotbalului românesc. 

„Din păcate, nu vedem spectacolul fotbalistic pe care ni l-am dorit cu toții și din vina FRF. Este foarte greu, aproape insuportabil să dai totul din 3 în 3 zile. Această programare, acest sistem de desfășurare a campionatului i-a dus la epuizare pe jucători, indiferent că vorbim de play-off și play-out. 

Acest campionat a diluat valoarea loturilor de jucători, prin mărirea numărului de echipe a dus la epuizare, s-a ajuns la jocuri din 3 în 3 zile care influențează și cine retrogradează, și cine câștigă campionatul. Nu va câștiga campionatul echipa cea mai valoroasă, nu va retrograda echipa cea mai slabă, pentru că au apărut probleme, uitați-vă cum se desfășoară jocurile, câte întreruperi au fost în meciul de aseară, cât fotbal s-a jucat și câte minute au tras de timp și unii și alții”, a declarat fostul selecționer. 

„Echipa care vreau să câștige e CFR Cluj”, a concluzionat Iordănescu.

VIDEO. Analiza lui Adrian Porumboiu după derby-ul FCSB - CFR Cluj 1-1

Mai multe știri despre FCSB - CFR Cluj:

E limpede! Verdictul lui Duckadam la golul încasat de Vlad cu CFR Cluj: „Are și o aroganță”

Panduru a ironizat un stelist după meciul cu CFR Cluj: „Aleargă singur și termină pe 2! Ratează și cu poarta goală”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează