FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU - FC BOTOȘANI

ASTRA - FC BOTOȘANI 2-2 // VIDEO » Astra, în superioritate numerică, a revenit de la 0-2!

Denis Alibec - Astra Giurgiu
Denis Alibec - Astra Giurgiu

Articol de - Publicat sambata, 13 iulie 2019 19:53

Astra Giurgiu și FC Botoșani au încheiat la egalitate meciul din prima etapă a noului sezon de Liga 1, scor 1-1, iar partida a fost liveTEXT pe GSP.ro.

Meciul al doilea al ediției 102 din Liga 1 a adus și goluri. Și spectacol, și emoții, și situații imprevizibile, și cartonașe de toate culorile. A fost cu de toate. Bonus: doar erori pe gazon ale fotbaliștilor, nu și de arbitraj, ceea ce este un pas mare înainte. Iar cine a greșit, precum noul fundaș al Astrei, Tiram, la penalty-ul când l-a faultat pe Golofca în propriul careu, și-a revenit în repriza secundă și a înscris un gol ce-a adus un punct foarte bun gazdelor, care-au pornit campionatul practic de la 0-2.

Cu Alexa în tribune, suspendat, Botoșaniul a început campionatul precum tupeul lui Croitoru. Apariție nouă în rândul antrenorilor, după ce-a fost în toate rolurile la club, Marius spune mereu că vrea să se lupte pentru supremație în fotbalul intern. Și nu se sfiește să recunoască meritele soției, căreia i-a mulțumit public că l-a împins mereu de la spate, în față. Fotbal fain, chiar dacă jucătorii se auzeau pe teren, doar câteva strigăte ale spectatorilor demonstrând că sunt oameni în tribune.

Dacă e Alexa, e remiză

Papa a deschis meciul cu o bară transversală, apoi Ongenda a anunțat golul ce avea să-l reușească splendid din lovitură liberă. Tot mai rare astfel de execuții în fotbalul românesc. Cum ar fi să-l țină bateriile mai mult pe fostul coleg al lui Cavani și Ibrahimovici de la PSG? Alexa s-a dispensat rapid de un junior la 0-2 și-a băgat doi fotbaliști cu experiență, Begue și Matei, care au dinamizat jocul. Botoșaniul, care a jucat impresionant în prima jumătate de oră, s-a retras cu fiecare minut. Alibec n-a punctat, dar nici n-a stat cu mâinile pe sus. De la el a plecat reușita revenirii, chiar înainte de pauză, Vasile Gheorghe punctând oportun. Momentul crucial a fost eliminarea lui Patache, neatent, cu ochii pe sus, cu crampoanele pe glezna adversarului. La faza imediat următoare Astra a egalat și-a trecut pe final pe lângă victorie. Doar remiză, specialitatea lui Alexa! 

 

„Am pierdut o oportunitate importantă de a începe cu o victorie. Oricum, am făcut un efort greu. Încercăm play-out-ul, mereu am fost aproape, cred că a venit timpul să ajungem acolo”
Andrei Miron, fundaș FC Botoșani

„Suntem un pic dezamăgiți, fiindcă am ratat de puțin victoria. După cartonașul roșu încasat, am luat imediat gol, iar asta ne-a tras în jos. Am dat și la antrenamente astfel de goluri, nu e ceva nou”
Hervin Ongenda, atacant FC Botoșani

„Ne-am descurcat destul de bine, având în vedere și căldura, și debutul. Bine că am egalat, totuși. Așteptăm să mai vină jucători, trebuie să tragem toți tare. Avem nevoie și de domnul Alexa lângă noi”
Romario Moise, mijlocaș Astra

„Nu sunt fericit deloc! Am dat două goluri, dar am mai avut multe ocazii de a marca și n-am făcut-o. Nu-mi doresc lucruri mici, ci să mă lupt sus în clasament. Trebuia să învingem”
Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

„Este un punct câștigat la cum a început meciul. Puteam da și golul trei, dar e OK și așa. Matei trebuie să revină cu pregătirea la zi. Vom arăta mai bine fizic cât mai curând. Vom mai face patru transferuri săptămâna viitoare”
Dan Alexa, antrenor Astra

 

Astra Giurgiu - FC Botoșani 2-2 (Gheorghe 41, Tiram 73 / Rodriguez - pen. 21, Ongenda 26)

Click aici pentru LIVE + statistici!

Click aici pentru VIDEO

ECHIPE DE START

Astra: Lazăr - Radunovic, Graovac, Tiram, Graur - Biceanu (Matei 33), Simion, Moise (Crepulja 64) - Gheorghe, Alibec, Grecu (Begue 27)
Rezerve: Kitanov, Dima, Crepulja, Gavriliță, Șerban, Begue, Matei
Antrenor: Dan Alexa

FC Botoșani: Pap - Soiledis, Chindriș, Miron, Patache - Papa, Rodriguez - Ofosu, Ongenda (Pierce 66), Golofca (Pițian 76) - Corban (Ashkovski 69)
Rezerve: Hankic, Pițian, Țigănașu, Haruț, Pierce, Ebenhofer, Ashkovski
Antrenor: Marius Croitoru

Arbitru: George Găman (Craiova) // Asistenți: Mircea Grigoriu (București), Adrian Popescu (Craiova)

Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu

 

Știrea inițială

Atât Astra Giurgiu, cât și FC Botoșani încep noul sezon al Ligii 1 cu antrenor nou pe banca tehnică.

După ce a retrogradat cu Dunărea Călărași, Dan Alexa își propune să prindă play-off-ul alături de giurgiuveni.

De cealaltă parte, Marius Croitoru a preluat funcția de antrenor, după ce a fost o bună perioadă de timp director sportiv.

Anul trecut, cele două formații s-au întâlnit în sezonul regulat, iar ambele partide au avut aceeaș finalitate: remiză, scor 1-1. 

 

 

Astra Giurgiu FC Botoșani Sambătă 13 iulie, ora 18.00 Căpitanul FC Botoșani, George Miron ”Ne-am definitivat un lot...

Publicată de Fotbal Club Botoșani pe Miercuri, 10 iulie 2019

 

VEZI ȘI:

FC VOLUNTARI - SEPSI 0-0 // Mesajul lui Florin Ștefan pentru Gigi Becali: „Sunt pregătit pentru FCSB”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

 

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
fairplayromania
fairplayromania  •  13 Iulie 2019, 22:37
Postat de prazburg1948 pe 13 Iulie 2019, 22:27

A fost in doliu dupa ce a aflat ca fc fc5b nu e Steaua =))

Să vezi cînd o să afle că fcfcsb o să fie dezafiliată si trimisă să joace meciurile de acasă la Tîrnovo...

prazburg1948
prazburg1948  •  13 Iulie 2019, 22:27
Postat de fairplayromania pe 13 Iulie 2019, 20:44

Apăruşi deghizatule? Ai uitat parola la cont ca ai lipsit ceva timp....sau ai fost constipat?

A fost in doliu dupa ce a aflat ca fc fc5b nu e Steaua =))

fairplayromania
fairplayromania  •  13 Iulie 2019, 20:46
Postat de alexandru.popescu pe 13 Iulie 2019, 20:44

Cat de prostalau e userul fairplayromania. Are un ghiveci de la RIN in loc de cap.

Ba, vorbeste frumos, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează