FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

UPDATE Plecare surpriză de la Farul » FCU Craiova i l-a suflat de sub nas lui Dinamo

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 13:49 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 15:25

Farul a anunțat azi că a renunțat la serviciile lui Aurelian Chițu. Extrema de 30 de ani a fost propusă la Dinamo, dar a ales-o pe FCU Craiova.

UPDATE 15:20 » Chițu, prezentat oficial de FCU Craiova

Oltenii au anunțat oficial venirea atacantului la echipă. Chițu este al doilea transfer al iernii pentru FCU Craiova, după cel al lui Gabi Enache.

Jucătorul în vârstă de 30 ani, care a evoluat ultima dată pentru FC Farul Constanța, a bifat, în acest sezon, 13 partide în Liga 1 pentru echipa constănțeană, oferind o pasă decisivă. Aurelian Chițu a evoluat pentru Farul Constanța în perioadele 2009-2013, 2015-2018 și 2020-decembrie 2021. 

Pentru aceștia, Aurelian a apărut în 268 de meciuri, în toate competițiile, și a marcat 60 de goluri. De-a lungul carierei, Aurelian Chițu a mai evoluat pentru Unirea Slobozia, Valenciennes (Franța), Giannina (Grecia), Astra Giurgiu și Daejeon Citizen (Coreea de Sud). Bine ai venit și mult succes în tricoul alb-albastru, Aurelian!

-Comunicat FCU Craiova

UPDATE 13:45 » Aurelian Chițu merge la FCU Craiova

Deși era dorit de Dinamo, Chițu a ales să meargă la FCU Craiova, echipă care nu are drept de a face transferuri.

„Transferul este făcut. Va avea drept de joc când va fi ridicată interdicția pentru transferuri. Sperăm ca până 14 februarie, când se încheie perioada de mercato să rezolvăm problema. Mai suntem în discuții cu un fundaș central pe care sper să-l aducem săptămâna asta”, a declarat Marcel Pușcaș pentru GSP.

Aurelian Chițu a plecat de la Farul » A fost propus la Dinamo

După ce i-a adus pe atacantul Robert Moldoveanu și pe mijlocașul lateral Michael Omoh, Gică Hagi a renunțat la serviciile lui Aurelian Chițu.

Portretul noului portar de la Dinamo: „Are talie, poziționare bună și joc bun de picior” » „Câinii” pot prezenta azi alt goalkeeper
DINAMO
Portretul noului portar de la Dinamo: „Are talie, poziționare bună și joc bun de picior” » „Câinii” pot prezenta azi alt goalkeeper

Farul a anunțat în această dimineață că a ajuns la un acord cu Aurelian Chițu privind încetarea contractului, cu 6 luni înainte de finalul acestuia.

Farul Constanța și jucătorul Aurelian Chițu au decis de comun acord încetarea raporturilor contractuale.

Clubul nostru îi mulțumește pentru evoluțiile pe care le-a avut în fiecare perioadă petrecută la Constanța și îi urează mult succes în continuare.

Aurelian Chițu era cel mai vechi jucător din lotul echipei pentru care a debutat în 2009. În perioada 2009 - 2013, 2015 - 2018 și 2020 - decembrie 2021 a disputat 268 de meciuri în toate competițiile pentru clubul nostru și a marcat 60 de goluri. În Liga 1 a disputat 163 de partide în tricoul echipei noastre.

Mulțumim, Aurelian ! 
– comunicat Farul

Plecare surpriză de la Farul » FCU Craiova i l-a suflat de sub nas lui Dinamo
Aurelian Chițu // FOTO: Imago

În acest sezon, Chițu a bifat 14 partide pentru Farul, reușind o pasă de gol.

400.000 de euroe cota lui Chițu, potrivit transfermarkt

Adus de Hagi în vara lui 2009, Chițu a plecat după 4 ani la Valenciennes. A mai jucat la PAS Giannina și Astra, iar în vara lui 2015 a revenit la echipa din Ovidiu. A plecat după 3 ani, în mai 2018, la Daejon Citizen (Coreea de Sud) și a revenit la fosta campioană a României în ianuarie 2020.

După plecarea de la Farul, Chițu are mai multe oferte din Liga 1. Acesta a fost propus chiar și la Dinamo, urmând să decidă în zilele următoare ce echipă va alege.

VIDEO Reîncepe Liga 1: totul despre FC Argeș - Dinamo

Citește și: 

Deian Sorescu a plecat de la Dinamo » Anunțul lui Iuliu Mureșan: „Acum am semnat actele”

Dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo: „Nu mai pot! Lăsați-mă să plec!" » De ce nu-i dă Mureșan drumul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
creeperno115
creeperno115  •  19 Ianuarie 2022, 22:42

De unde aveti informatia ca Dinamo il voia?

dakesis
dakesis  •  19 Ianuarie 2022, 21:15

lasati vrajeala, adevarata Farul joaca pe la Mangalia, o mica manarie de-a ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcklu
fcklu  •  19 Ianuarie 2022, 18:54

Cica orasul cu cea mai mare expansiune in ultimii 25 de ani este .... nuuuu pooot sa creeeed ... Scornicesti???? Serios??? Scornicesti??? A, ala e oras? pai daca asa merg lucrurile, sa vina feceolt inapoi in divizia a, ca se pare ca toata lumea o asteapta cu bucurie ...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează