FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV // VIDEO „Cu câți bani ai rămas după cariera de fotbalist?” » Partea a doua a interviului de colecție cu Bănel Nicoliță: „Mai am un singur prieten”

Bănel Nicoliță / Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
Bănel Nicoliță / Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 02 aprilie 2022 16:42 / Actualizat sambata, 02 aprilie 2022 19:55

Într-un amplu interviu acordat Gazetei Sporturilor, Bănel Nicoliță, fotbalist important în prima parte a anilor 2000, vorbește despre marile sale regrete, dar și despre banii agonisiți în carieră.

- Bănel, cu câți bani ai rămas după cariera de fotbalist? 
- 300.000 și ceva de mii de euro. Restul în imobiliare. N-am câștigat foarte mult. Pentru că eu în Franța jumătate dădeam la statul francez. Așa era acolo. Vă pot confirma cei care au fost acolo.

Bănel Nicoliță: "Am crezut în oameni, cumpăram zeci de tricouri și făceam mese"

- Ți se pare că pe lângă Făurei, ai mai risipit și altfel banii? 
- Am făcut și greșeli, de ce să mă ascund. Fiecare greșește! N-au fost greșeli grave. Ce mi-a plăcut, am făcut. N-am regrete. În fotbal am pierdut cei mai mulți bani.

- Uitându-te în urmă, ai regrete legate de oameni
- Când jucam la Steaua știi câte tricouri cumpăram? După meciuri plecam cu 15-16 tricouri după mine. Nu apucam să ajung până la Brăila, pentru că acolo locuiam atunci, să mai am la mine ceva. 

Mai rămâneam cu promisiuni. Le spuneam că aduc săptămâna viitoare, că dau comandă după următorul meci. Plăteam bani mulți pe tricouri, din buzunarul meu.

 De la club aveam un singur tricou, cel cu care jucam. Pe care îl dădeam după meci cuiva care își dorea mult. N-a fost vorba de mine niciodată. Tot timpul făceam pentru alții. Și mese? Nu mai zic.

Interviu zguduitor cu Bănel Nicoliță, partea I: „Mi-am pierdut banii, familia și copilașii! Am ales greșit, dar am făcut-o conștient”
INTERVIU
Interviu zguduitor cu Bănel Nicoliță, partea I: „Mi-am pierdut banii, familia și copilașii! Am ales greșit, dar am făcut-o conștient”

- Adică îți cinsteai prietenii. 
- Vedeți restaurantul ăsta. Mese pline. Le plăteam eu notele. Câți din ei mă mai salută? Câți din ei mă mai sună? Îi lăsam la masă, pe unii îi mai și încercam, le ziceam să bea, să mănânce, că mă întorc eu după jumătate de oră și plătesc. Stați liniștiți, plătesc eu.

Cât era ea, 12 milioane, 15 milioane. Plăteam tot. Frații mei și mama îmi spuneau: "Mamă, ai grijă. Mamă vezi că nu-i nimeni lângă tine cum sunt frații tăi". Am vrut să simt pe pielea mea cum e să pierzi. Și am simțit-o.

- Mai ai din prietenii vechi pe cineva? 
- Nu! De fapt, am un singur prieten de la Brăila, pe Vali, care a rămas lângă mine indiferent de situație. Omul ăla și-ar da viața pentru mine. Vorbesc de prietenii din Brăila, oameni cu care am făcut multe lucruri. 

Mă duceam acasă în vacanță și organizam meciuri, grătare, mese, cu bătrânii și tot așa. Îți dai seama că și lor le plăcea să joace împotriva mea. În schimb au rămas lângă mine foștii mei colegi de la Steaua. Cu toți sunt prieten.

- Ce vis ai? 
- Să-i duc pe băieții pe care îi voi antrena cât mai departe. Cu asta rămâi după, când ești antrenor. Și uite, promit că atunci când voi aduce unul vă voi anunța. Să dați pe prima pagină, "Bănel Nicoliță a dus primul jucător la FCSB. Asta vreau. O să vedeți, nu mă las".

4 echipea bifat Bănel Nicoliță în Liga 1: FCSB, Farul, ASA Târgu Mureș și Poli Timișoara

Așa e în viață. Până nu vezi și nu simți pe pielea ta trădarea, nu crezi. Am fost puțin nebun. Am avut prieteni care au trecut prin ce-am trecut eu și îmi tot ziceau. Dar eu tot ca mine făceam. Am ajuns să pierd. Cu timpul mi-am dat seama că am greșit. Am făcut cele mai proaste alegeri.

Voi da totul pentru școala mea de fotbal. E motivația mea. Vreau să duc acei copilași cât mai sus. Evident că mi-aș dori să-i duc apoi la FCSB sau la Nantes. Cu asta te mândrești apoi. 

- Bănel Nicoliță

Citește și alte știri despre Bănel Nicoliță: 

VIDEO Interviu zguduitor cu Bănel Nicoliță, partea I: „Mi-am pierdut banii, familia și copilașii! Am ales greșit, dar am făcut-o conștient”

De ce a refuzat Bănel Nicoliță să lucreze cu Marius Șumudică: „Îmi oferea 5.000 de euro”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
godot
godot  •  03 Aprilie 2022, 08:33

Bănel ar trebui valorificat activ pe termen lung în campanii sociale derulate de Stat pentru largile categorii defavorizate. E incredibil din ce mediu pauper a reușit sa se ridice. E un simbol excepțional, un caracter curat, un om energic. Trebuie VALORIFICAT. Altfel, defilează tot demagogi de vocație de tip Mădălin Voicu sau Ciprian Marica.

209755516606440
Dan Man  •  03 Aprilie 2022, 00:35

Banele ai dat o n manele si ai ramas fara lovele. Las ca mergi la turci ...joci in telenovele.

113572341134771
Alex Alex  •  03 Aprilie 2022, 00:30

Banel a castigat din fotbal mai mult decât oameni mult mai bine pregătiți si mobilati intelectual ca el in 10 vieți, iar banii câștigați ușor in comparatie cu restul se duc la fel de ușor, stiu unii vor spune muncă, sacrificii, dar oare ce munca este sa fii un neurochirurg spre exemplu plus ceea ce aduce un neurochirurg, un profesor societății si acestia nici nu viseaza sa câștige banii lui banel, lui Luțu, ai mai cumpărat și soție care daca ai fi fost "contabil" spre exemplu nici bună ziua nu primeai de la ea, că doar nu s a casatorit cu banel din dragoste, sa nu fim ipocriți, presa s-a transformat din instrument de informare in mecanism de stors lacrimi

Vezi toate comentariile (6)
Comentează