FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Românul care l-a însoțit pe Ionuț Luțu în Kazahstan, dezvăluiri de excepție: „Fugea cu banii după mine, eu i-am zis că nu mai stau. N-am trecut prin niciun ritual, l-am lăsat pe el să le facă pe toate!”

Poveștile cu Ionuț Luțu fac în continuare deliciul microbiștilor / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Poveștile cu Ionuț Luțu fac în continuare deliciul microbiștilor / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 13:17 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 15:45

Bogdan Vrăjitoarea (42 de ani) a fost românul care, în urmă cu mai bine de un deceniu, l-a însoțit pe Ionuț Luțu (45 de ani) în Kazahstan. Peripețiile trăite de cei doi continuă să facă deliciul microbiștilor.

  • Ajuns la 45 de ani, Ionuț Luțu a jucat de-a lungul carierei la Craiova, Galatasaray, Steaua sau Rapid, cu perioade excentrice în Kazahstan sau Coreea de Sud; 
  • Bogdan Vrăjitoarea și Ionuț Luțu au fost buni prieteni, Luțu fiind cel care l-a ademenit pe Vrăjitoarea în Kazahstan.

Invitat miercuri dimineață la emisiunea GSP Live, „Vrăji” a rememorat experiențele inedite pe care le-a trăit alături de Ionuț Luțu, de la mâncarea împinsă cu tava printr-un geam și până la dușurile făcute cu furtunul, pe teren. Oripilat de ce a găsit în Kazahstan, Vrăjitoarea s-a întors rapid în România, spre dezamăgirea lui Luțu, care „fugea cu banii după el”. 

Bogdan Vrăjitoarea, amintiri cu Luțu în Kazahstan: „Primeam mâncarea printr-un geam”

„Mai vobesc cu el, dar știți cum e, își schimbă des numerele de telefon (râde). În fiecare lună, trebuie să aflăm numărul lui ca să discutăm. 

Erau alte timpuri, fotbalul din Kazahstan a evoluat foarte mult. El m-a convins să merg, zicea: «Hai cu mine în Kazahstan!» Când am ajuns acolo, eu am spus că nu pot să rămân în condițiile acelea. Încă nu erau dezvoltați, primeam mâncarea printr-un geam, ne împingeau tava. Eu am plecat, el fugea cu banii după mine, dar i-am zis că nu mai stau! N-am trecut prin niciun ritual, l-am lăsat pe el să facă asta, eu am plecat! L-am lăsat pe el să treacă prin toate”. 

Bogdan Vrăjitoarea: „Ne spălam cu furtunul”

„Nu aveam dușuri. După antrenamente, tot îi spuneam lui Luțu: «Hai să mergem să facem duș». Luțu îmi zicea să rămânem pe teren. Dar noi nu aveam dușuri, ne spălam cu furtunul. Sunt amintiri de care îți aduci aminte cu plăcere. Financiar, era destul de bine, dar eu n-am pus tot timpul această latură pe primul loc”, a povestit Bogdran Vrăjitoarea, la GSP Live. 

Luțu a fost un fotbalist imens, un băiat extraordinar, dar care putea realiza mult mai mult în fotbal - Bogdan Vrăjitoarea, fost atacant

Ionuț Luțu, nevoit să sacrifice un berbec și să se ungă cu sânge în Kazahstan

Ionuț Luțu, mâna dreaptă a lui Gigi Becali la FCSB, și-a amintit într-un interviu acordat Gazetei în 2012 cum era nevoit să sacrifice un berbec înainte de meci şi să se ungă cu sânge, dar şi cum se spăla cu furtunul după joc şi cum primea banii în pungi de hârtie în perioada petrecută în Kazahstan.

Ionuţ Luţu, cel care a jucat în două perioade separate în Kazahstan, la Kairat, în 2005-2006, şi, apoi, la Jetysu, în 2008, şi-a adus aminte câteva dintre cele mai ciudate întâmplări pe care le-a trăit într-o ţară extrem de puţin cunoscută românilor, în general, şi fotbaliştilor, în special. 

Prima amintire a lui Luţu e şi cea mai şocantă. „Aveau un obicei ciudat. Cu o zi înaintea unor meciuri importante, trebuia să ne strângem toţi într-un cerc, iar în mijloc aduceau un berbec, pe care îl tăiam, iar cu sângele respectiv trebuia să ne ungem pe faţă, pe ghete. Era un fel de ritual. Dacă m-am uns şi eu? Păi, ce era să fac, mi-am dat cu sânge pe faţă, n-avem ce să fac, trebuia să le respect obiceiurile”.

Luțu l-a făcut pe Vrăjitoarea să plângă

Luțu a jucat la Jetysu Taldykorgan în 2008. Anterior prinsese un sezon și la Kairat Alma Ata. Omul de bază de acum al lui Becali strânsese deja experiență în Kazahstan când l-a sunat Bogdan Vrăjitoarea, fostul lui coleg de la Craiova

„Hagi, ia-mă și pe mine în Kazahstan, tu câștigi o grămadă de bani!”. „Băi Bogdane, te iau, da' vezi că e urât rău acolo!”. Vrăjitoarea credea că Luțu caută să-l refuze: „Haide, mă, ce înseamnă urât?”. „Ești nebun? E ca la mine la țară! Și eu am jucat la Alma Ata, capitala, dar la Jetysu, unde vrei tu să vii, e mult mai rău! E groaznic, nu urât!”. „Vrăji” nu a renunțat, a ținut neapărat să joace în Kazahstan. 

Luțu povestește cum a decurs debutul colegului său: „Când am ajuns acolo, Vrăjitoarea a început să plângă, că el vrea acasă. Alergau kazahii după el cu o pungă cu 60.000 de dolari în ea, fugea și striga că nu mai vrea banii, vrea acasă. M-a și enervat: «Bă, dacă tot ai venit până aici, ia banii! Dacă nu, îi iau eu!». Da' ce să-l mai convingi, dus a fost! Se speriase după ce văzuse că nici nu existau dușuri, toată echipa se spăla cu furtunul după meciuri”. 

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Craiova suspină după Elvir Koljic, dar un om din club avertizează: „Să nu așteptăm asta de la el” » Cu cine e comparat bosniacul

EXCLUSIV Pablo Cortacero, pus la zid de un fost atacant al lui Dinamo: „Poți sau nu poți să fii conducător? Cum să păcălești atât?”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ucv1948
ucv1948  •  13 Ianuarie 2021, 16:12

E o *** Vrajitoarea ăsta. Prea sensibil

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  13 Ianuarie 2021, 15:50

Cred ca e cam a zecea oara cand spuneti povestea asta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează