FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - CFR CLUJ 2-1

BOTOȘANI - CFR CLUJ 2-1 / FOTO+VIDEO Dan Petrescu a sacrificat campionatul pentru Europa, iar CFR a fost răpusă la Botoșani

Articol de , - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 19:20

CFR Cluj a pierdut pe terenul lui FC Botoșani, scor 1-2, continuând seria rezultatelor modeste din deplasare. Dan Petrescu a odihinit aproape toată echipa bună pentru meciul cu Celtic de joi. Cu scopul calificării în Europa League, competiția care le-a reglat bugetul, clujenii au ajuns în pericol să rateze titlul de campioni.

CFR a știut de ce a insistat pentru amânarea meciului de la Botoșani: avea nevoie să păstreze fotbaliștii cei mai buni pentru meciul cu Celtic, de joi, iar lotul nu e chiar atât de bun încât să-i permită să domine Liga 1 cu un sistem de rotație care schimbă câte zece, unsprezece titulari de la o partidă la alta. Dintre titularii incontestabili, azi a evoluat doar Djokovic. 

Și au mai apărut jucători folosiți din când în când: Vinicius, numele cel mai important absent de pe lista cu lotul de Europa League, Cestor, Peteleu Rondon. Și Hoban, devenit doar om de lot, la 36 de ani. Și Pașcanu, un stoper pe care destui îl vedeau în naționala de seniori după Campionatul European sub 21 de ani din vară. Testul de la Cluj arată că Alex nu e un fundaș central îndeajuns de bun pentru campionatul românesc!  

Petrescu nu mai are curaj să-l utilizeze în centru, l-a mutat pe dreapta apărării, unde intervențiile lui nehotărâte produc daune mai mici. Pașcanu s-a apucat, de fapt, acum de fotbal, la 21 de ani. Până la vârsta aceasta a evoluat doar împotriva unor adversari-copii, de aceea Ofosu și Țigănașu par prea buni când apar în dueluri cu internaționalul de tineret român.  

Trupa peticită a lui Petrescu a încasat un gol și din ghinion, și din talentul lui Ebenhofer, autorul pasei către Așkovski. Macedoneanul a tras și mingea a sărit, din contra pe care a pus-o Peteleu, peste portarul Fernandez. 

Clujenii au egalat prin Pereira și au mai înregistrat câteva acțiuni importante. Schimbarea deasă a distribuției, practicată de când a început sezonul, șubrezește mai ales organizarea, adică defensiva.  

Țigănașu și-a mai permis o dată să urce până la careul Clujului, a centrat din fața lui Pașcanu și Mihai Roman a înscris așa cum se povestește că marca Florea Dumitrache, cu un plonjon greu de închipuit. 

Extrema folosită ocazional ca vârf de atac a ajuns cu pieptul aproape de gazon când a plonjat ca să arunce mingea în colțul lung, perfect, plasat suficient de fin pentru ca Fernandez să nu ajungă. 

Se îngroașă gluma, CFR nu mai arată ca favorita sigură la câștigarea campionatului. E prețul pe care-l plătește clubul fiindcă s-a concentrat pe Europa League, competiția care a vindecat bugetul.

FC Botoșani - CFR Cluj 2-1

FC BOTOȘANI (4-2-3-1): Pap - Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu - Rodriguez, Papa - Roman,  Ebenhofer, Ashkovski - Ofosu 
Rezerve: Hankic, Patache, Holzmann, Cimpanu, Keyta, Moussa, Florescu
ANTRENOR: Marius Croitoru

CFR CLUJ (4-3-3): Collado - Peteleu, Cestor, Vinicius, Pașcanu - Itu, Hoban, Djokovic - M. Pereira, Rondon, Golofca
REZERVE: Rus, Butean, Burcă, Sylla, Păun, Petrila, Costache
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: Municipal
Arbitru: Marcel Bîrsan (București) / Asistenți: Marius Nicoară (Mehedinți) și Adrian Popescu (Dolj)

+11 FOTO
  • foto: Ionuț Tabultoc (GSP)

2.000 de spectatoriau asistat la meciul de la Botoșani

Joci constant la pariuri? Avem un test pentru tine – răspunsurile sunt foarte importante! 
 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (220)
10210601915503182
Codin Gheorghe  •  09 Decembrie 2019, 10:23

Si FCSB a sacrificat campionatul pentru calificare in Europa, din care cauza a pierdut 12 puncte jucand cu rezervele. Nu a cerut amanarea meciurilor. Asa ca Dane ...

10210601915503182
Codin Gheorghe  •  09 Decembrie 2019, 10:22

Si FCSB a sacrificat campionatul pentru calificare in Europa, din care cauza a pierdut 12 puncte jucand cu rezervele. Nu a cerut amanarea meciurilor. Asa ca Dane ...

ray51
ray51  •  09 Decembrie 2019, 08:13

Bla-bla-bla... Nu e nici un sacrificiu. Campionatul nu e pierdut. Botosaniul a meritat. CFR-ul s-a pastrat pt joi. Vedem cine a avut dreptate. Strategia adoptata este una corecta.

Vezi toate comentariile (220)
Comentează