FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME FINANCIARE

EXCLUSIV Un fotbalist din Liga 1, la un pas de retragere: „Cum să mai stau pe banii părinților la 25 de ani?!”

Cătălin Golofca (30 de ani), mijlocașul lui Sepsi, dezvăluie de ce era gata să pună stop carierei de fotbalist și de ce a dat Clujul pe Sfântu Gheorghe.
Cătălin Golofca (30 de ani), mijlocașul lui Sepsi, dezvăluie de ce era gata să pună stop carierei de fotbalist și de ce a dat Clujul pe Sfântu Gheorghe.

Articol de - Publicat sambata, 17 octombrie 2020 14:31 / Actualizat sambata, 17 octombrie 2020 15:42

Cătălin Golofca (30 de ani), mijlocașul lui Sepsi, dezvăluie de ce era gata să pună stop carierei de fotbalist și de ce a dat Clujul pe Sfântu Gheorghe. 

- Cătălin, plecarea ta de la CFR la Sepsi a surprins. De ce ai făcut acest pas?
- Eu mi-am dorit să vin la Sfântu Gheorghe pentru că aici sunt mulți oameni cu care am lucrat și la Botoșani. Știam și proiectul, chiar mi-am dorit să fiu parte din el.

- L-ai regăsit și pe Leo Grozavu, cu care...
- Da, da, toți mă întreabă cum de am venit să lucrez iar cu domnul Grozavu, dar pe mine chiar nu mă mai interesează acel episod. E o chestie depășită, au trecut ani de atunci. Să știi că noi am vorbit mereu. Nu avem nicio problemă. Ba chiar dânsul m-a sunat și mi-a zis că mă dorește aici. Eu nu pot uita că domnul Grozavu m-a debutat în Liga 1. Și-a pus amprenta asupra carierei mele. Faptul că am venit aici spune totul despre problemele din trecut.

- În 2015 erai la CFR Suceava, jucai prin "B" sau "C", acum ești campion cu CFR și ai trecut și pe la FCSB. Te gândeai atunci că vei avea o asemenea ascensiune?
- Nu mă gândeam că voi avea o carieră care să urce atât de mult. Sincer, au fost momente când voiam să renunț atunci când eram la Suceava. Să mă las definitiv! Mă bucur că am primit o șansă la Botoșani și de acolo totul a luat-o în sus.

„Voiam să plec la muncă în străinătate"

- Chiar ai vrut să renunți?
- Da, m-am gândit serios să mă las. Lucrurile nu erau în regulă la Suceava. M-a sunat la timp domnul Șfaițer și m-a luat la Botoșani. Mi-am urmat visul până la urmă.

- Păi, și ce voiai să faci?
- Problemele la Suceava erau legate de bani. Nu se mai putea. Aveam o vârstă și trebuia să fac ceva. Nu puteam să mai stau pe banii părinților. Voiam să plec la un prieten în străinătate. Să mă duc la muncă. Îmi era greu. Aveam 25 de ani și eu stăteam cu părinții, pe banii alor mei. Nu mai puteam continua așa.

EXCLUSIV Un fotbalist din Liga 1, la un pas de retragere: „Cum să mai stau pe banii părinților la 25 de ani?!”
Cătălin Golofca

- Îți vine să crezi câte ai făcut din 2015 până azi?
- Dacă mă întrebai acum 5 ani de meciuri de Europa, că voi ajunge să joc la Steaua și la CFR, credeam că îți bați joc de mine. Să joc în cele mai mari competiții... Acum, la 30 de ani, am bifat deja două cluburi foarte mari din România și meciuri la cel mai înalt nivel. Am jucat cu stadioane pline, contra unor superechipe ca Lazio. Pe moment nu-ți dai seama, însă sentimentul e foarte plăcut.

- Ce n-a mers la FCSB și la CFR, de nu te-ai impus ca titular?
- Consider că am primit puține șanse. Și la Steaua, și la CFR. Spre exemplu, acum eu mi-am dorit să plec de la Cluj pentru că nu jucam. Am nevoie de jocuri. Doar așa pot progresa. La echipa națională nu mă pot gândi. Dacă aș fi evoluat meci de meci la CFR și o făceam bine, atunci era o posibilitate. În condițiile actuale e imposibil să mă gândesc.

Vreau să fiu sănătos, asta e tot ce-mi doresc. Și să joc, sigur. Eu am o chestie așa, nu mă simt fotbalist dacă nu joc. Nu-mi place să stau doar ca să încasez banii. Îmi doresc să o fac bine la Sepsi și să mergem împreună în Europa
- Cătălin Golofca

„Am bătut prost cu Zagreb, nu știu de ce m-am grăbit"

- Ce ai găsit la Sepsi?
- Îmi place ce văd. Chiar vreau să fac performanță aici. E un club organizat. Sigur, eu nu-s de mult timp aici, dar din ce văd, mai vorbesc și cu băieții, aici totul e bine pus la punct. E tot ce-și dorește un fotbalist să găsească. Liniște și organizare. E foarte important că totul este la zi, la bani mă refer. În fotbal e tot mai rar lucrul acesta.

Nu m-am gândit vreodată că pot fi campion al României. N-am crezut, gândindu-mă că la 25 de ani jucam la Suceava, acum, la 30, sunt campion cu CFR. Păstrez medalia și tricoul de campion într-un loc special, acasă
- Cătălin Golofca

- Trebuie să te întreb de penalty-ul ratat cu Dinamo Zagreb, cum a fost?
- Mă gândesc și acum la acel moment. Puteam fi eroul echipei... Îmi pare tare rău că am ratat. Să știi că eram foarte încrezător că voi înscrie. Bătusem foarte bine la antrenamente. Și mister avea încredere în mine, chiar m-a întrebat înainte dacă vreau să bat. M-am grăbit, nu știu de ce. Am bătut foarte, foarte prost. M-am uitat de multe ori la faza acelui penalty și într-adevăr am bătut tare prost.

15 meciuri1 gol și o pasă decisivă a bifat Golofca la FCSB, care a plătit 400.000 de euro pentru a-l lua de la FC Botoșani


- Ce ai învățat la CFR și FCSB?
- M-am maturizat mult. Deși n-am jucat eu foarte mult, am învățat multe lucruri. Mă ajută mult acum, atât în plan personal, cât și profesional. O să-mi fie de folos ce am învățat. 

16 meciuri2 goluri și o pasă decivă a strâns Cătălin la la CFR, care a achitat 500.000 de euro către FC Botoșani pentru a-l lua

400.000 de euroe cota fotbalistului de 30 de ani pe transfermarkt.com

Citește mai multe știri din Liga 1: 

CFR Cluj transferă de urgență: Dan Petrescu cere întăriri pe un post esențial! Ce problemă va avea campioana

Colaps financiar la FCSB! Gigi Becali are două soluții pentru a salva clubul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
10216741700672837
Kevin Mann  •  19 Octombrie 2020, 09:57

Cătălin Golofca, mulțumim pentru timpul cât ai jucat la Steaua! Mi-a părut rău când ai plecat. Succes în continuare!

1260234347346768
Ioan Trisi  •  18 Octombrie 2020, 17:32

Hai sa stabilim:Golofca e jucator de fotbal si nu fotbalist! In al 2-lea rand el nu e campion, el a facut parte dintr-o echipa care a luat campionatul!Si cam atat!

petrucj
petrucj  •  17 Octombrie 2020, 17:48

Un fel de mitrita dar cu par.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close