FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

El e gafeurul Ligii 1! A distrus un nou meci din campionat și a ajuns ajuns la cea de-a 13-a mare eroare de arbitraj a sezonului

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 10:59 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 12:37

Cătălin Popa a făcut praf ultimul meci din Liga 1 la care a fost delegat de CCA, FC Botoșani - FCU Craiova 0-0. Oltenii au fost ajutați de VAR și au primit un penalty nevăzut de „central”, care le-a mai refuzat un 11 metri la imprudența lui Ivanov asupra lui Ganea

Botoșaniul a avut prima mare șansă (13), dar torpila lui Ivanov a trecut pe lângă vinclu. Apoi, bulgarul i-a zdruncinat bine dinții-n gură lui Baeten, dar "centralul" Popa n-a dat nimic (23).

VAR-ul a intervenit, Popa a schimbat decizia și a dat 11 metri. Gafeurul piteștean a comis-o din nou! A 12-a mare greșeală de arbitraj din actualul sezon. Bauza bate (27), dar Ducan apără.

Repriza secundă a început în forță, cu ocazii la ambele porți. Botoșaniul prin Florescu (54), Petro (59) și Mailat (60, 61), iar Craiova prin Henriques (52) și C. Albu (55). Golul a venit pentru olteni prin Bauza (62), lansat de Bahassa.

Asistentul Florin Neacşu a lăsat steagul jos, Popa a validat reușita, dar cei de la VAR le-au anulat deciziile și-au decis că argentinianul era în poziție de ofsaid.

L-a lăsat mască pe Stoican: „Este în vizorul unor echipe din străinătate. Mi-aș dori să lucrăm împreună până mă las!”
FC BOTOȘANI - FCU CRAIOVA 0-0
L-a lăsat mască pe Stoican: „Este în vizorul unor echipe din străinătate. Mi-aș dori să lucrăm împreună până mă las!”

Nici a doua oară nu i-a ieșit

Popa a mai greșit odată! 13 cu ghinion... Numărul 1 în topul rușinii al arbitrilor cu erori, înaintea lui Istvan Kovacs (11). În minutul 81, George Ganea este călcat pe laba piciorului de Ivanov, dar "centralul" a făcut semn ca jocul să continue.

Nici VAR-ul n-a intervenit, însă a fost penalty. Pe reluări se vede imprudența bulgarului, care putea fi și eliminat pentru cel de-al doilea avertisment. "E greu de văzut, dar e penalty", spune un arbitru consultat de GSP. Iar Marius Avram, la Digi, a precizat că: "E genul de fază la care trebuie să cauți cu lupa dacă e, dacă nu e".

8 penalty-uria dat Popa în acest sezon, dintre care 6 în urma deciziei VAR

În prelungiri, Bauza a rămas singur cu Ducan, dar portarul Botoșaniului a bifat o nouă intervenție de zile mari, iar la ultima fază Șeroni a avut golul victoriei în gheată, dar n-a nimerit poarta. A rămas egal și lupta pentru șefia play-out-ului este la fel de pasionantă ca și cea pentru titlu.

Un meci de luptă, dar noi am avut gol nevalidat, nu cred că era ofsaid. Iar Ganea a avut un penalty care nu s-a dat. Ce facem? Nu putem juca așa, arbitrul ne-a tăiat un picior, nu e bine. Muncim, jucăm, dăm gol, ne dă ofsaid, nu se poate. Nu merită echipa mea asta din partea arbitrilor, multe greșeli.

- Nicolo Napoli, antrenor FCU Craiova

Realist fiind, este o echipă bună FCU Craiova. Puteam să pierdem meciul. De arbitraj? Dacă VAR-ul a decis asta, ce să comentez eu... Am văzut că nu s-a verificat (n.r. penalty-ul la Ganea), dar probabil că nu a fost dacă nu s-a verificat. Acum ne refacem, pentru că muncim pentru fiecare punct.

- Flavius Stoican, antrenor FC Botoșani

Mesajul clar al unui arbitru FIFA: „Chiar dacă sunt foarte buni, Hațegan și Kovacs nu ajungeau în Elite fără Kyros Vassaras”

Citește și:

Presiune pe Cristiano Bergodi » Italianul i-a dejucat planurile patronului Laszlo Dioszegi: „Toată lumea vorbește, comentează și uită esențialul!”
SEPSI
Presiune pe Cristiano Bergodi » Italianul i-a dejucat planurile patronului Laszlo Dioszegi: „Toată lumea vorbește, comentează și uită esențialul!”
Acuzat de intrare criminală la Florinel Coman, Răzvan Onea a dat din vestiar: „Știam ce trebuie să facem”
RAPID - FCSB 1-0
Acuzat de intrare criminală la Florinel Coman, Răzvan Onea a dat din vestiar: „Știam ce trebuie să facem”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
takanonanu
takanonanu  •  25 Aprilie 2023, 11:47
Postat de fcu1948 pe 24 Aprilie 2023, 14:47

Hai sa fim serioși, când juca Rodion Cămătaru fotbalul era diferit și nu exista VAR. Tocmai de aceea s-a inventat VAR ca sa “vadă cu lupa” ce arbitrul nu a reușit sa observe din diverse motive. Nu de alta, dar dacă tot suntem la capitolul “lupa”, nici cu lupa nu s-a văzut sa fi fost offside la golul anulat Universitatii Craiova.

Nici tu nu crezi ce spui, cum sa dai penalty cand unul a dat in minge si a ratat si vine adversarul cu un picior intarziat si il ciupeste un pic pe gheata ! Pai ori e sport de contact doar la umar, ori si in tot restul corpului ?

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  24 Aprilie 2023, 19:16
Postat de s0r1n_naccio pe 24 Aprilie 2023, 18:51

De ce bagi in seama toti nefericitii astia ***? Scrie ce ai de scris si nu mai da replici ilfovenilor!

Si asa clona a câștigat un punct nemeritat la botosani

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  24 Aprilie 2023, 19:15
Postat de kuba__ pe 24 Aprilie 2023, 17:22

Stai calm koate qoale, aveti “derby” in weekend cu creatorul vostru, El Gigione! Toata tara stie ca sunteti satelitul favorit alaturi de Botoseni! Sper sa va umileasca nea Cici si sa dea Compagno un hattrick

https://amp.gsp.ro/article/695357 *** tau, mititelu, care a infiintat o clona a originalului, e trist foarte pentru arbitrajul rapid-fcsb. Asa e cu clonele astea… se unesc…

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează