FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Cauzele decăderii lui FCU Craiova: Adrian Mititelu trece peste cuvântul lui Nicolo Napoli

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 12:01 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 12:33

Nicolo Napoli a primit credit până la finalul sezonului la FCU Craiova, dar nu mai controlează vestiarul, pentru că patronul Adrian Mititelu este cel care dictează alcătuirea echipei.

E supărare mare la FCU Craiova. După ratarea la mustață a calificării în play-off, echipa lui Adrian Mititelu a fost eliminată și din "sferturile" Cupei României. Oltenii visau la trofeu, dar s-au prezentat lamentabil, marți, la meciul cu UTA, scor, 0-1, la Arad.

Analiza financiară pe acte oficiale în Liga 1 » PLAY-OUT: Toate echipele sunt pe deficit! FCU Craiova are cel mai slab management + UTA, lider la venituri din bilete
ANALIZĂ FINANCIARĂ
Analiza financiară pe acte oficiale în Liga 1 » PLAY-OUT: Toate echipele sunt pe deficit! FCU Craiova are cel mai slab management + UTA, lider la venituri din bilete

Fanii l-au acuzat pe patronul clubului, pe rețele, pentru experimentele din echipa start aliniată la jocul cu UTA. 

Susținătorii alb-albaștrilor n-au înțeles de ce au fost menajați cei mai importanți jucători ofensivi, Bahassa, Bauza și Chițu, fiind titularizate pariurile patronului Adrian Mititelu, Blănuță, Jibril Ibrahim și Mascarenhas.

În locul lui Mititelu, aflat în silenzio stampa, antrenorul Nicolo Napoli și-a asumat strategia falimentară: "Am încercat să-i protejez pe Bauza și pe Bahassa, apoi să aducem un plus în repriza a doua, dar nu a mers". Mititelu a recunoscut la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu" de pe GSP.ro că obișnuiește să se bage peste antrenori.

FCU Craiova, 4 înfrângeri în ultimele 5 meciuri, fără gol marcat

FCU Craiova a ajuns la patru înfrângeri, fără gol marcat, în ultimele cinci meciuri, iar Nicolo Napoli dă impresia că nu mai este el cel care controlează vestiarul. 

Cu toate astea, tehnicianul a fost reconfirmat: "Nu e nicio problemă cu Napoli până la sfârșitul campionatului, cât are contract. Atunci, patronul și Nicolo se vor așeza la masă și vor stabili dacă vom continua sau nu împreună. A venit omul de câte ori a fost chemat, patronul se înțelege foarte bine cu el și el cu patronul. Dacă ei comunică bine, eu ce pot să spun? Va fi cel puțin încă 7 etape pe bancă", a anunțat Marcel Pușcaș, la Fanatik.

Aflată pe locul 8 în clasament, cu 23 de puncte, FCU și-a setat ca obiectiv câștigarea play-out-ului și disputarea barajelor pentru Conference League. 

Meciul de sâmbătă, ora 17:30, cu U Cluj, din deplasare, se anunță de foc. Doar cinci puncte sunt până la zona barajelor pentru evitarea retrogradării.

Cauzele decăderii lui FCU Craiova

Decăderea lui FCU a început de la meciul cu Hermannstadt (0-1), din 12 martie, pe care dacă l-ar fi câștigat oltenii intrau în play-off și nu ar mai fi contat "rejucarea" partidei cu Sepsi (0-4).

Cauzele sunt mai multe. După seria de 10 meciuri fără înfrângere și 24 de puncte acumulate, în care Nicolo Napoli a folosit același nucleu de jucători, s-a rupt ceva. 

Accidentările lui Bauza, Baeten, Achim sau Chițu, toți oameni de bază, au dereglat echipa, și au început frecușurile între antrenor și patron, pentru alcătuirea echipei. 

Un exemplu elocvent în acest sens: după înfrângerile cu Hermannstadt și cu Sepsi, Napoli a vrut să joace cu Paramatti fundaș dreapta, dar s-a lovit de insistența lui Mititelu ca Negru să nu iasă din echipă. Pentru a se asigura în defensivă, antrenorul a acceptat compromisul ca Negru să joace mijlocaș cu Mioveni (3-0) și cu Petrolul (0-1).

Gaură mare în atacul lui FCU Craiova

Lipsa unui atacant de careu reprezintă în continuare principala cauză a ineficacității lui FCU. După vânzarea lui Compagno la FCSB, pentru 1,5 milioane de euro, echipa lui Mititelu a rămas fără principalul om de gol. 

Pe parcurs, Nicolo Napoli l-a pierdut și pe Gabi Iancu. Astfel, italianul a trebuit să se descurce cu Chițu (5 goluri), Ganea (4), Blănuță (1) și Jibril Ibrahim, care a jucat mai mult la echipa secundă, în Liga 4. 

10 victoriiîn 18 meciuri a obținut Nicolo Napoli în acest mandat la FCU Craiova

Nicolo Napoli a cerut cu insistență un atacant de careu care să-l înlocuiască pe Compagno. Cu certitudine că nu-l voia pe Mbappe, dar cei pe care i-a avut la dispozitie în lot nu l-au putut înlocui pe Compagno ca eficiență în joc și ca marcator.

- Marcel Iancu, fost președinte FCU Craiova, pe Facebook

Ultimele 5 meciuri disputate de FCU Craiova

UTA - FCU 1-0 Cupa României, sferturi de finală
FCU - Petrolul 0-1 etapa 2 play-out
FCU - Mioveni 3-0etapa 1 play-out
Sepsi - FCU 4-0 etapa 23 sezon regulat/rejucare
Hermannstadt - FCU 1-0 etapa 30 sezon regulat

VIDEO Etapa 3 Play-out / Match Preview U Cluj - FCU Craiova

Citește și alte articole:

UTA e prima semifinalistă din Cupa României » Calificare după 57 de ani! Când își află adversara
UTA - FCU Craiova 1-0
UTA e prima semifinalistă din Cupa României » Calificare după 57 de ani! Când își află adversara
După eliminarea din Cupă și dezastrul cu Sepsi, conducerea FCU Craiova i-a decis soarta lui Nicolo Napoli
FCU CRAIOVA
După eliminarea din Cupă și dezastrul cu Sepsi, conducerea FCU Craiova i-a decis soarta lui Nicolo Napoli

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
.k.u.b.a.
.k.u.b.a.  •  07 Aprilie 2023, 11:54
Postat de legio.sud pe 07 Aprilie 2023, 08:57

Bă voi sunteți penibili în duet .

Folcloristo

.k.u.b.a.
.k.u.b.a.  •  07 Aprilie 2023, 09:18
Postat de TIborSzoltan pe 07 Aprilie 2023, 05:28

O sa dai barajul pentru rămânerea in prima divizie, tatuatule! Si tot degeaba! Nu o sa ramai! Clona ta pica in b! Ii place unirea Dej! Apoi o desființezi ca sa nu platesti datoriile catre jucatori (salariile alea neachitate de 4 luni). Si nici datoriile catre stat nu le veinati! Si înființezi oa noua fe ce u 2 in liga a 4a si zici ca e original. Sigla va avea 3 de U ca e mai tare! Culorile vor fi bleu cu maron - ca sa ai si ceva de la tara. In loc de leu o sa pui un papuc intors invers si 2 semințe de dovleac - asta cu 2 pentru urmatoarea echipa … tot universitară in mintea ta, care va avea ca simbol un singur u, pus in zis -zag peste alti 4-5 ani… si uite asa o sa tot înființezi la știinte peste stiinte incat o sa ti se spuna senecA. Altfel spus: du-te Ba de aici cu deviantele tale…chiar nu esti i stare sa pricepi nimic!? Nu ai Stiinta, nu ai suporteri, nu te vrea nimeni si astabpwntru ca ai furat de la Stiinta ! Si ai facut pușcărie!!!

Promit solemn daca se va ajunge la meciul de baraj pentru conference league intre FCU si Mogogosoaia , eu personal ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

legio.sud
legio.sud  •  07 Aprilie 2023, 08:57
Postat de .k.u.b.a. pe 06 Aprilie 2023, 21:19

Te-ai calmat? Te astept la meciul de baraj dintre locurile 7 & 8 sa comentam impreuna! Forta Stiinta!! Forta PS97! Respect Nicolo Napoli!

Bă voi sunteți penibili în duet .

Vezi toate comentariile (19)
Comentează