FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ // EXCLUSIV Coaliție FORMIDABILĂ anti-Dan Petrescu » Scrisoare-manifest trimisă de arbitrii români la CCA și FRF: „Nu vrem să ieșim morți de pe teren”

Articol de , , - Publicat luni, 02 septembrie 2019 19:32

CFR CLUJ // Comportamentul șocant și tirada grotescă de înjurături la adresa lui Sebastian Colțescu i-a determinat pe "fluierașii" din Liga 1 să semneze și să depună la CCA o scrisoare de protest împotriva antrenorului din Gruia. 

"Băga-mi-aș p***-n mă-ta! Du-te-n p***a mea! Ce face jegul ăla?"! Acestea au fost cuvintele care l-au determinat pe arbitrul de rezervă al confruntării de la Giurgiu dintre Astra și CFR Cluj, Cătălin Popa, să-i semnaleze în cască "centralului" Sebastian Colțescu derapajul grotesc al lui Dan Petrescu.

Fără să ezite, arbitrul din Craiova l-a eliminat direct, iar "Bursucul" a continuat să-l înjure ca la ușa cortului, privindu-l în ochi. 

Surse ale Gazetei din cadrul CCA au dezvăluit că raportul depus de Colțescu imediat după meci este unul stufos și conține toate apelativele reprobabile pe care le-a auzit din partea lui Dan Petrescu, dar și ale juristului Ioan Ivaşcu. Mai mult, Ivașcu l-ar fi amenințat pe holurile arenei din Giurgiu că "O să vezi tu, prostule, cine sunt eu!".

"Este inadmisibil nivelul la care s-a ajuns!"

După înjurăturile lansate la foc automat de Petrescu asupra lui Colțescu, mai mulți arbitri din Liga 1 s-au aliat și-l susțin necondiționat pe colegul lor. 

Unii dintre ei, în principal cei ce reprezintă România la nivel internațional, au luat decizia să se coalizeze și să facă un memoriu, o scrisoare de protest împotriva antrenorului CFR-ului, pe care s-o depună la Comisia Centrală și la Federația Română de Fotbal. 

"Este inadmisibil nivelul la care s-a ajuns. Este strigător la cer să auzi din gura unui antrenor, care ar trebui să fie un exemplu, înjurături de morți, de mamă, de familie și de copii. Trebuie să terminăm odată cu aceste derapaje absolut grosolane.

Nu intrăm pe teren să ieșim morți sau să ne batem ca pe front. Este pur și simplu un sport! Cuvintele lui Petrescu sunt șocante! Nu doar că un coleg al nostru și-a pierdut mama de curând, pur și simplu ele n-au ce căuta în fotbal", a dezvăluit ieri pentru Gazetă un arbitru din L1. 

"Suntem înjurați ca la ușa cortului de Petrescu" 

"Am avut o discuție cu colegii din brigadă la ultimul meci pe care l-am condus și-am decis să fim solidari cu Colțescu. Vom semna o scrisoare de prostest, un memoriu împotriva lui Dan Petrescu. La fiecare meci suntem înjurați ca la ușa cortului de Petrescu și este inadmisibil să se întâmple asta. Avem copii și familii acasă, nu trebuie să fie traumatizați și ei de ceea ce trăim noi pe terenul de fotbal. 

Trebuie să luăm atitudine și să oprim acest derapaj la care suntem supuși meci de meci. Din punctul meu de vedere, Petrescu trebuie eliminat după doar cinci minute la ce tiradă de înjurături are în vocabular. E șocant!", a mai spus un alt cavaler al fluierului.

"Că-și înjură de morți jucătorii e problema lui, dar nu e normal să te comporți așa. Am lucrat cu Petrescu și știu foarte bine cum îi înjura pe jucători. Dacă înjuri în modul ăsta, deja e spre penal. N-ai cum să faci așa ceva!" 
- Mihai Stoica, fost colaborator al lui Petrescu la Urziceni

Petrescu e judecat miercuri! 

Comisia de Disciplină a FRF se va întruni în ședința săptămânală, miercuri, în jurul orei 12:00. Cazul lui Dan Petrescu este prezent pe masa Comisiei, dar sunt șanse să nu fie dat un verdict acum, ci săptămâna viitoare, după citarea tuturor părților. 

Comisia este compusă din Daniel Cernat (președinte), Mihai Mitroi (vicepreședinte), Marian Tudor, Lucian Ghiță, Liviu Popa (membri) și secretarul de ședință Elena Cochet. Conform Regulamentului Disciplinar, fapta s-ar încadra la o suspendare între două și trei etape pentru "folosirea unui limbaj sau a unor gesturi jignitoare, injurioase sau grosolane", dar Petrescu este recidivist și riscă să fie încadrat între 6-12 etape suspendare.

"Dan Petrescu și-a îngropat echipa! N-ai voie să te comporți așa, să înjuri în halul ăsta. Ar trebui suspendat 10 meciuri!" 
- Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu

Vezi și: 

ASTRA - CFR // Cele 5 decizii cruciale luate de Colțescu » Verdictul Gazetei în privința prestației arbitrului 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (186)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  03 Septembrie 2019, 13:39

„Nu vrem să ieșim morți de pe teren” ...dar cine va omoara dragi arbitrii?... ***....nimic altceva...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1701495920172237
Ioan Done  •  03 Septembrie 2019, 12:44

Domnilor arbitri ! Nu va este rusine sa sustineti asa un arbitru pe nume Coltescu ? Despre Dan Petrescu, am vrut sa scriu Domnul dar m-am razgandit, sunt foruri care pot lua masuri drastice pentru asemenea comportari ! Dar domnilor arbitri, ce masuri luati in timpul jocului cand jucatotii isi ascund organele genitale in gura ? Cand te uiti la televizor cum se exprima un jucator apostrofat vezi dar nu auzi,insa iti dai seama ce a zis. Nu sunteti si dumneavoastra pe teren ? Daca nu vezi, poti auzi.Tinerii si in timpul jocului pot fi educati !

icostin66
icostin66  •  03 Septembrie 2019, 12:40
Postat de dubluv pe 03 Septembrie 2019, 10:36

nu ai dreptate deloc. Daca am avea un fotbal la nivelul arbitrajului pe care il avem am fi departe, crede-ma. Fotbalul romanesc este in groapa pentru ca nu avem jucatori, antrenori si nicio presa sportiva de calitate. La arbitraj chiar stam bine.

...:D... Pe ce lume traiesti?! Precis faci parte din tagma celor care in loc sa se uite la meci cu ochii lor sorbi cuvintele pampalailor gen Mironica, care sunt trasi cu cheia si spun doar ceea ce trebuie...:D... Daca ai ajuns sa ADMIRI arbitrajul de care avem parte in Romania, te rog canta la alta masa, asta e ocupata...

Vezi toate comentariile (186)
Comentează