FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Impact instant » A fost vitezistul numărul 1 în Gruia și luptă pentru un salariu mai mare din partea lui Becali

Deian Sorescu, în centru, după CFR Cluj - FCSB // foto: Imago Images +43   FOTO
Deian Sorescu, în centru, după CFR Cluj - FCSB // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat miercuri, 08 februarie 2023 08:45 / Actualizat marti, 14 martie 2023 17:21

Deian Sorescu (25 de ani) a jucat bine în derby-ul CFR Cluj - FCSB 0-1 și este deja remarcabil în echipa lui Gigi Becali, fiind cel mai rapid dintre toți fotbaliștii utilizați în victoria din Gruia.

Deian Sorescu este deja o achiziție inspirată a FCSB-ului, chiar dacă el nu a apucat să joace mult pentru formația lui Becali. Fostul căpitan al lui Dinamo s-a impus ca titular, e un jucător polivalent și e remarcabil că datele monitorizate în timpul meciului îl indică drept cel mai rapid din echipă.

Viteza maximă pe care a atins-o Deian în timpul partidei cu CFR: 34,35 kilometri pe oră. Foarte aproape de nivelul acesta s-a aflat Octavian Popescu, cu 34,30 kilometri pe oră. Cordea și Edjouma au fost și ei foarte rapizi în derby-ul pe care FCSB l-a câștigat cu 1-0.

Tensiune maximă la Mondial! Istvan Kovacs a părăsit cu greu terenul după ce a acordat două penalty-uri și două „roșii” » Brazilienii de la Flamengo au protestat violent
CM AL CLUBURILOR
Tensiune maximă la Mondial! Istvan Kovacs a părăsit cu greu terenul după ce a acordat două penalty-uri și două „roșii” » Brazilienii de la Flamengo au protestat violent

Deian Sorescu, cel mai rapid din CFR Cluj - FCSB

Cele mai mici viteze înregistrate le-au avut Compagno, Șut, Iulian Cristea și Tamm. Cu toți sunt fotbaliști care evoluează în zona centrală: vârf, mijlocaș central și stoperi.

Datele acestea au fost măsurate cu sistemul Catapult pe care îl folosesc și FCSB, și CFR, și alte cluburi din România. Fotbaliștii poartă în timpul partidelor niște „body”-uri negre care înregistrează informații despre volumul de efort, despre viteză, despre pulsul măsurat în timp real.

Antrenorii pot să vadă exact care jucător e foarte obosit la un moment dat și să-l înlocuiască fără să mai aibă nevoie să-i evalueze starea doar „din ochi”, ci pe baza unor date exacte.

FCSB l-a împrumutat pe Sorescu de la Rakow până la sfârșitul acestui sezon. Becali a achitat 50.000 de euro către clubul polonez. Ca să-l păstreze de la vară, Gigi ar trebui să mai plătească încă 950.000 de euro, o sumă care e mare chiar și pentru standardele pe care le-a avut FCSB pe piața transferurilor în ultima vreme.

Viteza maximă (km/h) atinsă în meciul cu CFR Cluj

JucătorViteză
Sorescu34,35
Oct. Popescu34,30
Cordea32,28
Edjouma32,09
Radunovici30,55
Miculescu30,42
Olaru30,25
Tamm29,08
I. Cristea28,95
Șut28,72 
Compagno27,97

În Champions League sunt cu mult mai rapizi

Viteza pe care a înregistrat-o Sorescu în meciul cu CFR e una remarcabilă pentru nivelul obișnuit de la FCSB și din campionatul nostru, dar nu e impresionantă dacă o comparăm cu cei mai rapizi fotbaliști din Champions League. 

Conform măsurătorilor efectuate în sezonul acesta, cei mai rapizi din competiție sunt Mudryk, mijlocașul ofensiv pe care Chelsea l-a cumpărat recent de la Șahtior, și Dembele, de la Barcelona. Viteza pe care a prins-o Mudryk în Champions i-a încurajat pe oficialii lui Chelsea să-l achiziționeze cu un preț imens. 

Ucrainenii au încasat deja 70 de milioane de euro și mai pot primi încă 30 de milioane de euro din bonusuri. Printre cei mai rapizi din Liga Campionilor apare și Karim Adeyemi, atacantul cu origine română pe care Dortmund l-a adus de la Salzburg.

Cei mai rapizi (km/h) jucători din Champions League

JucătorViteză
Mudryk (Șahtior)36,6 
Dembele (Barcelona)36,6
Leao (Milan)36,5
Valverde (Real Madrid)36,3
Tavares (Marseille)36,2
Davies (Bayern)36,2
Diaby (Leverkusen)36,1
Adeyemi (Dortmund)36,1
Rafa Silva (Benfica)35,9
Theo Hernandez (Milan)35,7
Mbappe (PSG)35,6
Pepe (Porto)35,6

Deian Sorescu luptă să-și crească salariul

Sorescu e plătit la FCSB cu 16.500 de euro lunar, salariul valabil în perioada în care el este împrumutat din Polonia în România. Dacă randamentul său îl va convinge pe Becali să-l cumpere de la Rakow, jucătorul va ajunge la un salariu mai mare, de 19.000 de euro pe lună. 

Cu mult mai mult decât primea atunci când era la Dinamo. „Câinii” îl plăteau la un moment dat cu doar 2.500 de euro lunar, deși Deian era deja un titular cert în echipa lor. Becali s-a asigurat că dacă va investi un milion de euro pentru achiziționarea lui Sorescu nu-l va pierde ușor după aceea. 

El a fixat o clauză de reziliere în valoare de zece milioane de euro în contractul viitor pe care-l va avea fotbalistul dacă va continua în România și în sezonul următor.

VIDEO: concluziile lui Deian Sorescu după CFR Cluj - FCSB

Mai multe știri despre FCSB: 

Mihai Stoica a numit liderul surpriză al vestiarului FCSB: „«King». El e șeful!”

Șumudică a văzut CFR Cluj - FCSB și a rămas uimit: „Are tot ce-i trebuie ca să joace la o echipă mare din Europa!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
Dino
Dino  •  08 Februarie 2023, 14:07

Bai fratilor si eu tin cu echipa dar las-o in.... de treaba ca voi mai rar. Aveti altar cu ciobanu in birou? Adica cu totii am vazut ca Sorescu e bunicel dar pana la "A avut un impact imediat.." e cale lunga. Mai taie din ele da-le dracu. Gata....ma duc la eurosport pe site aia macar au mai auzit si de alte sporturi. Saptamana asta a fost campionatul mondial de schi alpin, etapa de raliu (WRC) ba macar un titlu, o stire a castigat X, sau ceva ba da chiar asa. Ati luat toate prostiile de subiecte copy-paste de la altii, ceva bun nu luati.

paolo11
paolo11  •  08 Februarie 2023, 13:38
Postat de steaua1986. pe 08 Februarie 2023, 11:10

Ce poate fi mai gretos decat sa joci pentru clona fcsb? Unii oameni nu au simtul ridicolului.

Mai gretos ar fi sa joci pentru cei infiintati în 2017...

username_2
username_2  •  08 Februarie 2023, 12:05

Deian Sorescu se exprimă mai coerent și inteligibil decît coriferii Naum, Geambașu, Samuilă sau Hosu-Longin, că tot îi bășcăliază nea Geambașu pe fotbaliști că nu-s erudiți...pe Geambașu sau Naum nu-i poți înțelege ce vorbesc cînd apar la Digisport, halucinant

Vezi toate comentariile (16)
Comentează