FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

CFR CLUJ - FCSB // Derby incendiar! Ghidul complet: 3 plusuri, 3 minusuri și care sunt cei doi jucători de urmărit în încleștarea Mihai Teja vs Dan Petrescu

CFR Cluj - FCSB
CFR Cluj - FCSB

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 aprilie 2019 12:51

CFR Cluj - FCSB se joacă azi, de la ora 21:00, și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct TV DigiSport 1, TV Telekom Sport 1, Look Sport. Duelul poate decide lupta la titlu.

  • CFR Cluj e lider în Liga 1 și are 3 puncte avans față de rivala FCSB. La egalitate de puncte, ardelenii vor câștiga titlul, indiferent de meciurile directe, deoarece „roș-albaștrii” au beneficiat de rotunjire la înjumătățirea punctelor.

 

CFR Cluj

Plusuri

1. O singură partidă a pierdut din ultimele 33 disputate pe teren propriu, 1-2 cu Viitorul, în rest 20 de succese şi 12 remize.

2. Este echipa cu cea mai bună apărare din campionat, doar 17 goluri primite în primele 30 de runde, dintre care 7 din faze fixe.

3. 44 de goluri a marcat în cele 30 de runde din ediţia curentă, dintre care 42 din careul mare. 29,5 % este procentul golurilor reuşite de ardeleni din faze fixe

Minusuri

1. Problemele medicale pe care le-a avut George Țucudean în ultima perioadă i-au dat peste cap pe cei de la CFR. Atacantul a apelat la Marijana Kovacevici, dar a mers și la Viena pentru un consult amănunțit.

2. Echipa lui Dan Petrescu nu joacă un fotbal spectaculos. Tocmai de aceea, 12 victorii la limită au reuşit clujenii în ediţia curentă, cele mai multe dintre toate competitoarele.

3. Din cauza lipsei unui aviz de siguranță la incendii din partea ISU, arena pe care se joacă partida are închisă o peluză de aproape 8.000 de locuri. Cu siguranță,în mod normal stadionul ar fi fost plin până la refuz, așa s-au scos la vânzare în jur de 15.000 de bilete.

DE URMĂRIT: CRISTIAN MANEA

Venirea la Cluj în vara lui 2017 s-a dovedit a fi o decizie foarte bună, asta pentru că a reintrat în circuitul primei reprezentative, unde deţine recordul de cel mai tânăr debutant din istoria "tricolorilor". În tot acest interval, a fost titular în 62 dintre cele 66 de partide jucate de ardeleni în campionat. Fundașul poate pleca însă în vară din Gruia, fiind negocieri avansate cu AS Roma. Jucătorul e impresariat de Pietro Chiodi și poate primi un milion de euro salariu anual de la Roma.

cristi manea

FCSB

Plusuri

1. Doar o înfrângere a suferit formația roş-albaştră în 2019, pe 11 martie, acasă cu Viitorul 1-2. În rest, au mai bifat 5 victorii şi 3 egaluri.

2. Este neînvinsă pe teren advers din 5 decembrie 2018 (Sepsi-FCSB 4-2), interval în care a înregistrat două succese şi 3 rezultate de egalitate.

3. Are cea mai bună posesie din play-off, 55,3%. CFR ocupă locul 5, cu 46,8%. În plus, FCSB are cele mai multe şuturi pe poartă, în cele 4 etape cumulând 30 de şuturi (CFR, doar 16).

Minusuri

1. Mihai Teja are probleme serioase de afectiv, Pintilii fiind ultimul accidentat. Mai lipsesc din echipă Bălașa, Momcilovici, Al. Stan, dar și Florentin Matei tras pe linie moartă de patron.

2. FCSB nu mai e favorita caselor de pariuri să câștige titlul în L1, asta după ce bookmakerii au mers pe mâna lor în ultimii patru ani. FCSB (cota 2,95) nu are nici prima șansă în derby-ul cu CFR (2,65).

3. FCSB a primit 33 de goluri, dintre care 15 din faze fixe: șase din penalty, patru în urma unor cornere, patru din lovituri libere, unul în urma unui aut.

DE URMĂRIT: FLORIN TĂNASE

Atacantul de 24 de ani a fost printre cei mai buni jucători din lotul bucureştenilor. Acesta este al 3-lea sezon la FCSB, timp în care a strâns 83 de meciuri, 22 de goluri, 11 pase decisive şi a scos 9 penaty-uri. Decarul vicecampioanei este dorit în unul din cele mai puternice campionate din lume, în Italia, iar în această vară, imediat după finalul sezonului, acesta poate pleca de la FCSB. Florin Tănase este impresariat în acest moment de firma fraților Becali.

florin tanase

PRECEDENTELE 5 ÎNTÂLNIRI

22 decembrie 2018: FCSB - CFR Cluj 0-2
16 septembrie 2018: CFR Cluj - FCSB 1-1
29 aprilie 2018: FCSB - CFR Cluj 1-1
18 martie 2018: CFR Cluj - FCSB 1-1
10 februarie 2018: FCSB - CFR Cluj 1-1

52a de întâlniri au fost între FCSB și CFR Cluj. Echip roș albastră are 20 de victorii, în timp ce clujenii au 12

Echipe probabile:

CFR  Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Mureșan, Camora - Bordeianu - C. Deac, Djokovici, Culio, B. Omrani - Bud
Rezerve: Fernandez, Ad. Păun, Ioniță II, Costache,Boli,Lang, Hoban
Absent:
Țucudean (incert)
Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, I. Cristea, Planici, J. Morais - Nedelcu, L. Filip - Man, Tănase, Coman - Gnohere
Rezerve:A. Vlad, Moruţan, Hora, Rusescu, Stoian, M. Roman I, Teixeira
Absenți:
Pintilii, Bălașa, Momcilovici, Al. Stan (accidentați) 
Antrenor: Mihai Teja

 AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
blatistu49
blatistu49  •  14 Aprilie 2019, 18:27

sper sa cistige FCSB ul e chiar echipa valoroasa contraatac devastator Coman >>TANASE ce mai vreti

dinamovist_94
dinamovist_94  •  14 Aprilie 2019, 15:35

Cel mai mare minus al CFR-ului e antrenorul Dan Petrescu.

samertx
samertx  •  14 Aprilie 2019, 15:32
Postat de reteleanu pe 14 Aprilie 2019, 14:58

nu stiu daca "2 clase", dar e mai buna, mai sudata. si eu as inclina spre cfr la campionat (mai mult din blocajele stelei; o sa fie un sfarsit de campionat urat rau, cu meciuri chinuite). dar eu vorbesc doar despre meciul de diseara. unde (asa simt, asa zic eu, la experienta mea nesemnificativa) steaua e supraincarcata cu adrenalina urmaririi, iar cfr e in recul, pentru prima oara se simte nesiguranta la ei.

Eu merg pe CFR, e mai stabilă și joacă acasă, duce jocul unde vrea Petrescu, la 0-0 sau 1-0 pe contra-atac. FCSB merge la victorie, dar e praf pe faza de apărare.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează