FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 0-1

Au dat peste cap contorul! » 7 fotbaliști de la FCSB au înregistrat parametri fizici incredibili în derby-ul cu CFR Cluj

Edjouma în derby-ul cu CFR Cluj, foto: Raed Krishan / GSP +43   FOTO
Edjouma în derby-ul cu CFR Cluj, foto: Raed Krishan / GSP

Articol de , - Publicat marti, 07 februarie 2023 06:59 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 09:42

Jucătorii lui Mihai Pintilii și ai lui Thomas Neubert au alergat enorm în derby-ul CFR Cluj – FCSB 0-1. Au fost 7 fotbaliști care au adunat peste 10 kilometri în meciul de duminică.

FCSB a câștigat la Cluj, 1-0, și a reintrat în lupta pentru titlu, o victorie pentru care roș-albaștrii au depus un efort imens, unul pe care l-a înregistrat sistemul Catapult pe care îl folosește clubul. 

Șapte dintre jucători au adunat peste zece kilometri la Cluj: Șut, Edjouma, Cordea, Olaru, Sorescu, Radunovici, Tamm. Echipa lui Pintilii a dominat-o pe CFR mai ales în prima repriză și a fost ajutată de efortul uriaș.

Adrian Șut a alergat mai mult de 12 kilometri, Edjouma, Cordea, Olaru, Sorescu, Radunovici au bifat peste 11 kilometri. Pregătirea fizică a contat tocmai împotriva unei echipe care se bazează pe forță, pe alergătură, fiindcă CFR așa a câștigat campionate și așa a fost construită în anii aceștia.

Gigi Becali, sunat de impresar după CFR Cluj - FCSB: „Prețul e acum de două milioane de euro. Nu vreau să-l mai dau”
CFR CLUJ - FCSB 0-1
Gigi Becali, sunat de impresar după CFR Cluj - FCSB: „Prețul e acum de două milioane de euro. Nu vreau să-l mai dau”

Adrian Șut și Malcom Edjouma au fost „campionii” la FCSB

Cel mai mult a alergat Șut, peste 12 kilometri, marcatorul Edjouma a bifat aproape 12 kilometri și el. Olaru a adunat 18 sprinturi, cele mai multe, urmat de Radunovici, cu 13, și de Cordea, cu 11.

Jucătorii de la FCSB au ajuns să își domine adversarii pe baza pregătirii fizice, așa cum reușeau în perioada 2012-2014, în care tot Neubert și Reghecampf îi antrenau.

Germanul este în continuare cel mai bine plătit preperator fizic din campionat, cu zece mii de euro lunar. El este cel mai bine plătit din toată conducerea tehnică de la FCSB și a rămas o constantă și după plecarea lui Dică și după înlocuirea lui cu Pintilii.

Gigi Becali a fost foarte echilibrat, că el face toate schimbările. Nu a înlocuit pe nimeni la pauză, a avut răbdare și rezultatul a fost excelent.

- Ilie Dumitrescu, la DigiSport

Toți de la FCSB au alergat mai mult în condiții foarte dure

FCSB a mai impresionat și în meciul din deplasare cu Sepsi, unul câștigat cu 1-0. De data aceasta, jucătorii au alergat mai mult decât alergaseră atunci. Șut avusese 12,4 kilometri, Cordea, 10,5 kilometri, Olaru, 10,9 kilometri. 

Fundașii laterali de atunci au fost Valentin Crețu, cu 10,7 kilometri, și Pantea, cu 10,4 kilometri. De data aceasta, aceiași jucători au alergat mai mult, iar înlocuitorii lor pe posturi au parcurs, de asemenea, mai mulți kilometri. FCSB a înregistrat un randament foarte bun acum în condiții grele, la o temperatură sub zero grade și pe un teren dificil.

Cât au alergat jucătorii de la FCSB

NumeKm
Șut12,8
Edjouma11,9
Cordea11,9
Olaru11,8
Sorescu11,2
Radunovici11
Tamm10
I. Cristea8,8
Compagno8,8
Oct. Popescu8,6
Miculescu3,5

Sprinturi în CFR Cluj - FCSB

NumeNumăr
Olaru18
Radunovici13
Cordea11
Edjouma10
Sorescu10
Compagno7
Oct. Popescu7

„Nici Barcelona nu joacă așa!” 

Efortul pe care l-a depus FCSB l-a încântat pe Becali, care e convins că echipa lui e favorită la câștigarea campionatului: „Dacă mai jucăm așa trebuie să ne lăsați să ne pregătim pentru Liga Campionilor! În prima repriză a fost o vijelie cum eu n-am mai văzut, nu a avut nicio șansă CFR! 

Dacă jucăm așa nu are șanse nimeni cu noi! Nici nu au fost schimbări pe parcursul meciului, că nu aveai ce să schimbi, juca prea bine echipa!”.

Mihai Stoica: „Să dea Malcom gol la minus 7 grade!" 

Înaintea meciului exista informația că Malcom Edjouma ar fi urmat să plece la Ferencvaros. Mihai Stoica a scris pe Facebook ca să dezmintă: „E o dezinformare! Sper să dea Malcom gol la minus șapte grade!". 

Edjouma chiar a marcat golul decisiv, așa cum invocase managerul. Pentru mijlocașul francez chiar există un interes din partea maghiarilor, dar ei nu au transmis încă vreo ofertă concretă. Becali a anunțat că e deschis să îl vândă pe Malcom, nu-l consideră nu fotbalist de neînlocuit. Ferencvaros ar trebui să ofere, oricum, mai mult de un milion de euro ca să-l achiziționeze pe Edjouma.

VIDEO Gigi Becali, impresionat de jocul din CFR Cluj - FCSB: „N-am mai văzut așa vijelie!”

Citește și:

Mihai Stoica îl propune la națională, după prestația din CFR Cluj - FCSB: „Are cifre de Kimmich!”

Mihai Stoica atacă și după victoria din derby-ul cu CFR Cluj: „Nu cred că Petrescu a spus asta...” + adversarul luat la țintă: „Simulează ordinar! Așa face mereu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
sughibughi
sughibughi  •  09 Februarie 2023, 13:30

astia se iau dupa modelul Halep

Ernest20
Ernest20  •  08 Februarie 2023, 12:24

După meciul CFR - FCSB poate ar fi fost necesar un CONTROL ANTIDOPING . Nu vreau să minimalizez victoria FCSB-ului dar după cum reiese și din acest articol = e ciudat spre anormal cum fugeau jucătorii.

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  07 Februarie 2023, 22:29

S-au turat perlele lui gigi de s-au busit si contoarele de gaz de la ANAD. Mai sa fie….

Vezi toate comentariile (21)
Comentează