FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj vrea să conteze din nou în lupta pentru titlu: "Buget de minimum 8 milioane de euro!" » Oameni noi în conducerea clubului

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2017 00:00

După ieșirea din insolvență, clujenii au anunțat un buget generos și au adus oameni noi în conducerea clubului: Bogdan Mara, Marius Bilașco și Răzvan Zamfir.

Scăpați de amenințarea ratării a încă unui sezon de Europa League, ardelenii și-au expus planurile de viitor. În bugetul clubului va intra o sumă competitivă pentru Liga 1:

"Bugetul va fi de 7-8 milioane de euro, dacă nu mă înșel. Poate să și crească. Există posibilități, noul acționar are apetență să investească, dar cu condiția ca echipa să facă performanță. Să fim mai sus, să fim pe podium, cel mai mult ne-ar plăcea prima poziție.

E un buget care ne-ar permite să facem performanță. Obiectivul este să ajungem în play-off, după aia să facem cât mai multe puncte, și vom vedea dacă vom fi campioni sau în ce cupe europene vom juca", a declarat Iuliu Mureșan, care va rămâne în continuare pe postul de președinte al clubului.

După cum anunța Marian Băgăcean, noul patron, zilele trecute, la club au mai venit oameni care au lucrat în fotbal.

"Eu o să rămân președintele Consiliului de Administrație. O să fac echipă cu Bogdan Mara, cu care deja lucrez la transferuri, Răzvan Zamfir, Marius Bilașco și, probabil, un fost arbitru. S-ar putea să mai aducem pe cineva pe marketing", a continuat Mureșan.

Au adus deja 4 jucători

În ceea ce privește transferurile, atacanții Urko Vera, 30 de ani, Marius Coman, 20 de ani, de la Clinceni, Sașa Balici, 27 de ani, și Alexandru Vlad, 27 de ani, au semnat deja contractele cu CFR.

Conducerea clubului îl mai dorește pe Cristian Săpunaru, 33 de ani, de la Astra, dar mai negociază și cu Bari împrumutul pe încă un sezon al mijlocașului central croat Tomislav Gomelt, 22 de ani.

Trupa din Gruia vrea să aducă cel puțin 8 jucători în această vară, în prezent având prioritate transferurile jucătorilor din străinătate.

5jucători au părăsit echipa la finalul campionatului: Tânc, Larie, Bud, Juan Carlos Ruiz și Gomelt

Ce alte bugete mai au echipele din Liga 1:

Steaua 10 mil. de euro
CFR Cluj 8 mil. de euro
FC Voluntari  6,5 mil. de euro
Astra 6 mil. de euro
Dinamo 5 mil. de euro
CSU Craiova 5 mil. de euro
Viitorul 5 mil. de euro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
tihi
tihi  •  01 Iunie 2017, 12:59

Hai CFR !! Sinteti de talia lui Dinamo si FCSB ! Nu va lasati....SUCCES !!

catalin_cj
catalin_cj  •  01 Iunie 2017, 09:47
Postat de blatistu49 pe 01 Iunie 2017, 09:26

minciuni nici o echipadela noinu are mai mult de 5 milioane de euro la ce fotbal se joaca e prea mult si 5

În buget intra salarii, deplasări, plata arbitrilor, cantonamente nu doar banii de transferuri. O mare parte din bani sunt din drepturile de televizare și sponsorizări. Un buget care sa iti asigure supraviețuirea e 3-4 milioane. Cu 8-10 milioane o echipa ar zburda prin liga 1. Insa toate echipele cauta jucători liberi, cărora le plătesc 100000-150000 la instalare și salarii modice. Asa ca dacă ar avea banii aia cfr ar reuși sa se bata la titlu. Dar nu îi au. Se bazează pe împrumuturile făcute de Zamfir și ceva jucători promiși de Mara. Avantajul ar fi ca nu joaca în cupele europene și au programul mai liber

haideusicfr
haideusicfr  •  01 Iunie 2017, 09:39

Pana una alta bine ca au iesit din insolventa.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează