FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - FCSB

CHINDIA - FCSB // Coșmarul lui Viorel Moldovan e roș-albastru » Palmares teribil în fața rivalei: a pierdut meciuri, trofee și calificări

Articol de , , - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 12:46

CHINDIA - FCSB // Viorel Moldovan, antrenorul dâmbovițenilor, a avut, ca jucător și antrenor, un adversar de netrecut: Steaua și ulterior FCSB, în fața cărora a pierdut aproape pe linie, meciuri, trofee, calificări.

  • Chindia Târgoviște - FCSB se joacă vineri, de la 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Sport. 

Chindia - FCSB e unul dintre meciurile dezechilibrate, pe hârtie, din următoarea etapă a Ligii 1. O nou-promovată versus una dintre principalele candidate la câștigarea campionatului. Totuși, pe forma de moment, partida se anunță a fi una dintre cele mai interesante. Chindia e campioana ultimelor 4 etape, iar Viorel Moldovan și-a stabilit un obiectiv și mai îndrăzneț: accesul în play-off. 

Singura problemă pentru tehnicianul Chindiei pare să fie palmaresul său all-time atunci când s-a aflat adversar pentru FCSB și, mai demult, pentru Steaua. Atât ca jucător, cât și ca antrenor, fostul mare atacant al naționalei României n-a reușit nimic notabil. Peste 90% din meciuri sunt eșecuri și mai toate trofeele au fost pierdute! 

ANTRENOR 

3 echipe, 5 meciuri, zero victorii

Moldovan a debutat ca antrenor acum 11 ani, când a preluat-o pe FC Vaslui. Atunci, timp de 2 ani s-a aflat față în față cu FCSB de 5 ori. Pe banca a 3 grupări. palmaresul e negativ: două remize, două înfrângeri, la care se adaugă și o eliminare în optimile de finală din Cupa României.

AnEchipăScor
2009FCSB - Vaslui 1-1
2009Brașov - FCSB 0-0 
2010FCSB - Brașov 1-0 
2010FCSB - Sportul4-2 
2010FCSB - Sportul (Cupă)1-1 (3-1 penalty-uri)

JUCĂTOR: Bistrița, Dinamo, Timișoara, Rapid, zero pe linie 

Ca fotbalist, Viorel Moldovan a fost adversarul Stelei cu două echipe și cel al FCSB-ului cu alte două grupări. 

1990-1993: cu Gloria Bistrița 

  • 6 meciuri
  • nicio victorie pentru Viorel Moldovan
  • 5 victorii pentru Steaua
  • un egal

1993-1995: cu Dinamo 

În cei 2 ani, Viorel Moldovan a jucat în toate cele 4 meciuri de campionat pe care Dinamo le-a susținut împotriva rivalei de-o viață. Nu doar că n-a câștigat nici măcar o dată, dar Dinamo n-a înscris vreodată în cele 4 confruntări: 

  • august 1993, Dinamo - Steaua 0-3
  • decembrie 1993, Steaua - Dinamo 1-0
  • octombrie 1994, Steaua - Dinamo 2-0
  • aprilie 1995, Dinamo - Steaua 0-0

2005: cu Poli Timișoara 

În primăvara lui 2005, Moldovan a revenit în Liga 1, după o scurtă perioadă la Servette Geneva. A mers la Poli Timișoara, dar nici aici n-a obținut vreo victorie în fața FCSB-ului. Au fost două jocuri: un succes al roș-albaștrilor și un egal. 

2006-2007: cu Rapid 

În Giulești a ajuns fix înaintea unei rivalități teribile cu FCSB. Și în campionat, dar și în Cupa UEFA. Și s-a terminat cum nu se poate mai rău pentru Viorel Moldovan.  

Cupa UEFA - Rapid a pierdut dramatic calificarea în semifinale, 1-1 în Giulești și 0-0 pe fostul „23 August”, meci la finalul căruia Vio a cedat nervos și a plâns în hohote minute în șir.

Campionat - Rapid a pierdut dramatic și titlul în iunie 2006. Deși a bătut-o pe FCSB, 2-0, singura victorie a lui Moldovan din confruntările lui cu gruparea roș-albastră, Rapid a terminat pe locul 2.

Supercupa - Rapid a pierdut și acest trofeu în fața FCSB-ului, meci jucat în iulie 2006, în care totuși Moldovan n-a fost folosit.

Moldovan are cifre de mare fotbalist la naționala României 

  • a jucat 13 ani
  • a participat la 4 turnee finale: două Mondiale (1994, 1998) și două Europene (1996, 2000)
  • a bifat 70 de selecții
  • a marcat 25 de goluri, al 4-lea marcator all-time, după Hagi, Mutu și Bodola

10 punctea făcut Chindia în ultimele 4 etape, e echipa din Liga 1 cu cele mai multe puncte în respectivul interval, trupa lui Moldovan n-a mai fost învinsă din 1 septembrie, 1-2 cu Hermannstadt

1 an și 4 luniau trecut de când Viorel Moldovan a fost numit antrenor principal la Chindia, e pe locul 3 în topul longevității actualilor tehnicieni din Liga 1, după Hagi (Viitorul), 5 ani, și Ilie Poenaru (Clinceni), 1 an și 10 luni

Vezi și:

FCSB // VIDEO Gigi Becali, cadou de 100.000 de euro pentru Alexandru Tudor! Fostul arbitru a primit un BMW de 500 de cai putere

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
pugliesi
pugliesi  •  16 Octombrie 2019, 14:07

Cupa UEFA - Rapid a pierdut dramatic calificarea în semifinale, 1-1 în Giulești și 0-0 pe fostul „23 August”, meci la finalul căruia Vio a cedat nervos și a plâns în hohote minute în șir. Campionat - Rapid a pierdut dramatic și titlul în iunie 2006. Deși a bătut-o pe FCSB, 2-0, singura victorie a lui Moldovan din confruntările lui cu gruparea roș-albastră, Rapid a terminat pe locul 2. Supercupa - Rapid a pierdut și acest trofeu în fața FCSB-ului, meci jucat în iulie 2006, în care totuși Moldovan n-a fost folosit. =))))))))) Rapeeeeeed

Vezi toate comentariile (1)
Comentează