FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Cifre excelente pentru Lyes Houri, care devine noul Cicâldău » Cum poate CS Universitatea Craiova să-l păstreze definitiv

Cifre excelente pentru Lyes Houri, care devine noul Cicâldău, foto: Imago
Cifre excelente pentru Lyes Houri, care devine noul Cicâldău, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 28 septembrie 2021 12:42 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 13:04

Franco-algerianul Lyes Houri a excelat contra lui Dinamo și are deja cel mai bun index Instat dintre toți jucătorii Craiovei. Pentru 600.000 €, mijlocașul ofensiv împrumutat de la MOL Fehervar poate fi definitiv al oltenilor.

Universitatea Craiova și-a turat luni motoarele, pe „spatele" celui mai modest Dinamo posibil, pentru derby-ul cu FCU Craiova. Iar un jucător din angrenajul lui Laurențiu Reghecampf a ieșit din nou la rampă: Lyes Houri. 

Și împotriva lui Dinamo, Lyes Houri s-a numărat printre cei mai buni oameni ai alb-albaștrilor. „Călcâiul" pentru Ivan, în faza care a dus la deschiderea scorului, a fost execuția meciului! 

Cifre excelente pentru Lyes Houri, care devine noul Cicâldău

Tehnic, rapid, bătăios, franco-algerianul se profilează deja drept un nou Alex Cicâldău. Nu cel frustrat și în picaj din ultimele luni petrecute în Bănie, ci acela care devenise la un moment dat liderul din teren al echipei. 

Lui Lyes Houri i-au fost de ajuns 4 meciuri pentru a trece în fruntea juveților: 

  • 269, media indexului Instat. Cel mai bun dintre jucătorii lui Reghecampf, peste Screciu (258) și Găman (257). 
  • 2 goluri, dintre care unul din penalty, din 3 ocazii. Eficacitate de 67 la sută. Peste toți jucătorii Craiovei, cu excepția lui Căpățână, care a avut o singură oportunitate în 5 apariții, cea de luni, și a fructificat-o. 
  •  88% acuratețea paselor, egalul lui Baiaram și peste restul jucătorilor ofensivi ai oltenilor. Îl bate și pe Cicâldău, care la ora transferului la Galatasaray se afla la 82 la sută. 
  • 67% acuratețea centrărilor, al doilea din lot, după Bălașa (100%).
Cifre excelente pentru Lyes Houri, care devine noul Cicâldău » Cum poate CS Universitatea Craiova să-l păstreze definitiv
CSU Craiova - Dinamo 5-0, Foto: GSP

Și la capitolul combativitate, mijlocașul de 25 de ani stă bine: 

  • 52% dueluri câștigate, peste Cicâldău (45%). 
  • 57% tacklinguri reușite, mult peste „Cic" (18%). 

Așa cum GSP.RO a dezvăluit în exclusivitate, finanțatorul Mihai Rotaru a plătit 100.000 de euro pentru împrumutul lui de la MOL Fehervar. Dar are opțiune de transfer definitiv, vara viitoare, contra sumei de 600.000 de euro.

14.000 de euro lunare salariul lui Houri la Craiova. Dacă Rotaru îl cumpără, sezonul viitor, mjlocașul va câștiga 15.000 pe lună

Am zis de când l-am văzut că e marele nostru câștig din perioada de transferuri, are caracter și este un sportiv complet. Am vrut să-l luăm înainte să plece în Ungaria, Gică Hagi mi-a zis întotdeauna: «Băi Mihaie, trebuia să-l iei!». A venit acum și suntem fericiți, chiar cred că e pe stilul nostru. Se așteaptă multe de la el, de asta l-am adus. Facem eforturi, cu siguranță îl achiziționăm.

- Mihai Rotaru, finanțator CSU Craiova

Citește și:

Iuliu Mureșan, dărâmat după o nouă umilință a lui Dinamo: „Nu-mi vine să cred. Mi-e rușine de ce se întâmplă!”

Notele GSP după derby-ul din Bănie » Doar un jucător de la Dinamo a trecut clasa, după umilința de la Craiova + fotbalistul lui Reghecampf care a dezamăgit

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
pamparam21
pamparam21  •  29 Septembrie 2021, 09:00
Postat de raducallin pe 28 Septembrie 2021, 16:02

Intreb pentru un prieten : de ce nu l-a luat Hagi daca era asa de bun ?

Spune-i prietenului tău că Hagi vinde jucători, nu cumpără

kuba
kuba  •  29 Septembrie 2021, 06:00

Messi e pistol cu apa pe lângă asta

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Septembrie 2021, 17:54

sarantocul de machedon nu plateste salarii mari...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează