FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

EXCLUSIV Cine e fotbalistul momentului dorit de FCSB: „E un «10». Îl știu de copil, să nu-l ridicăm în slăvi”

Ronaldo Deaconu, în duel cu Denis Alibec
Ronaldo Deaconu, în duel cu Denis Alibec

Articol de - Publicat luni, 18 octombrie 2021 17:17 / Actualizat luni, 18 octombrie 2021 17:57

Ronaldo Deaconu, 24 de ani, e jucătorul momentului în Liga 1. După golurile excepționale marcate în meciul cu Dinamo, mijlocașul lui Gaz Metan a intrat în atenția celor de la FCSB.

Din 2020 la Mediaș, Deaconu a „explodat” în acest an. Ce tip de fotbalist este, mai exact, Rony? Gazeta i-a realizat un portret prin intermediul a doi antrenori care l-au avut sub comandă: Dorinel Munteanu (la Chiajna) și Leo Grozavu (la Sepsi).

Ambii tehnicieni au vorbit despre principala „armă” a lui Deaconu - șutul de la distanță -, minusurile lui, și i-au identificat rolul în teren: „E un «10», dar se descurcă și ca inter”.

Dorinel Munteanu: „Eram sigur că va crește”

  • „E un jucător talentat, de perspectivă. Cu mine, la Chiajna, a jucat mult, cam 80% dintre meciuri. Eram convins că va crește în valoare. Calitățile lui îl impuneau în echipă”
  • Are un stâng foarte bun. M-am bucurat că am văzut o creștere la el. Nu doar cu Dinamo a marcat astfel de goluri, are un șut excelent de la distanță, a arătat-o în mai multe rânduri. Acum trebuie să se perfecționeze, să devină un jucător complet. E pe un drum bun, la Mediaș, se simte bine acolo”
  • „Cred că ar trebui să lucreze suplimentar la duelurile 1 contra 1, să nu mai piardă balonul atât de ușor”
  • „În opinia mea, cel mai bine se simte în spatele atacantului, în 4-2-3-1, sau inter într-un 4-3-3”
  • „În primul rând, ar trebui să confirme la Mediaș, anul ăsta să ajute Gaz Metan să nu retrogradeze. Apoi, bineînțeles, e posibil să crească în valoare la echipe de tipul FCSB, dacă va prinde un transfer”

Leo Grozavu: „Trăiește prin execuții”

  • „Cu Dinamo a reușit două șuturi extraordinare, e clar. Toată lumea îi cunoaște calitatea lui de bază, execuția. Are un stâng foarte bun, trăiește din execuții practic
  • „Îl cunosc de când era copil, la Academia Hagi. Un băiat care acordă mult timp fotbalului, se pregătește bine și în ultima perioadă a găsit locul care să-l pună foarte bine în valoare, mă refer la Mediaș”
  • „Nu trebuie să-l ridicăm în slăvi însă, mai are de demonstrat. Și anul trecut a fost unul dintre jucătorii importanți la Mediaș, dar la ce calități are trebuie să evolueze și la un nivel superior. De fapt, trebuia să facă pasul mai devreme. Cred că și el are așteptări mai mari de la el”
  • „E un jucător cu personalitate, n-are viteză, dar are o biomecanică foarte bună de lovire a balonului. În ultimii 20-30 de metri poate evolua în spatele atacantului, număr 10, în 4-2-3-1, sau inter în alte sisteme”
  • „Are execuții directe, poate să și paseze decisiv, dar în general apelează la șuturi”
  • „Cred că ar trebui să apară mai mult la finalizare în careu, la cap, de exemplu. Oricum, orice jucător mai are aspecte de îmbunătățit”

Gigi Becali a pus ochii pe Ronaldo Deaconu

Patronul FCSB a spus că a văzut reluările golurilor marcate de Deaconu contra lui Dinamo și că ar putea să-l transfere la FCSB. Cu o singură condiție: să fie ortodox.

„Dacă îl cheamă și Andrei, e bun. Să-l luăm. Dacă e român și ortodox, să-l luăm. Am văzut niște reluări (n.r. ale golurilor cu Dinamo)”, a spus Becali pentru Realitatea.

Cine e fotbalistul momentului dorit de FCSB: „E un «10». Îl știu de copil, să nu-l ridicăm în slăvi”
Ronaldo Deaconu e în cel mai bun moment al carierei

Ronaldo Deaconu: „Rădoi mi-a spus că nu mă mai convoacă”

Imediat după evoluția spectaculoasă cu Dinamo, Deaconu a dezvăluit o discuție pe care a avut-o cu selecționerul Mirel Rădoi în perioada în care se afla în lotul României U23 la Jocurile Olimpice.

„Suporterii de la Mediaș au postat parametrii mei fizici și Mirel Rădoi s-a supărat pe mine. Dar fără vina mea. Suporterii au postat datele pentru că se zicea că nu sunt pregătit fizic. Eu am fost întrebat care e problema și am zis că nu e una de natură fizică. Am distribuit parametrii și cu preparatorul nostru fizic. Nu mi-a zis cineva că trebuie să fie secrete.

Rădoi mi-a zis că nu mă mai cheamă. Eu, chiar dacă am jucat doar 10 minute la Tokyo, îi mulțumesc că am putut îmbrăca tricoul naționalei. Oricum, orice aș fi făcut acum, nu m-ar fi chemat. Dar eu îmi doresc ca Rădoi să rămână la națională pentru că suntem într-un moment bun și putem forța barajul”, a declarat Deaconu în emisiunea „Liga Digi Sport”.

Deaconu a realizat primii pași importanți în fotbal la Academia Hagi. Ulterior, a făcut trecerea în Olanda, la juniorii lui Feyenoord și Twente. În România, a evoluat pentru ASA Tîrgu Mureș, Chiajna, Sepsi și Gaz Metan, iar în străinătate la HNK Gorica (Croația).

În vară a respins ideea de a merge la FCSB

La finalul sezonului trecut, Deaconu nu lua în calcul o mutare la FCSB: „Nu aş vrea să mă duc acum! Nu cred că este momentul să mă duc acolo. Domnul Becali este un om extraordinar pentru fotbalul din România, care a făcut multe, a salvat multe echipe. Poate pentru cariera mea e important să fac însă alt pas. Îmi doresc să merg undeva unde dezvoltarea mea fotbalistică să fie pe primul loc şi unde să am șanse să prind naţionala”.

1.000.000 €e cota de piață a lui Ronaldo Deaconu, conform portalului de specialitate Transfermarkt

14 pase decisiveare Deaconu pe prima scenă în anul calendaristic 2021

11 goluridintre cele 15 semnate de Ronaldo Deaconu în L1 au venit din afara careului mare

Ionuț Rada, despre Alexandru Albu și Ronaldo Deaconu: „I-aș vedea la echipe care se bat la titlu”

Citește mai multe știri de actualitate:

Angajarea lui Edi Iordănescu, un simplu experiment pentru Gigi Becali: „Am zis să încerc și așa”

Adrian Porumboiu intervine în razboiul CSA Steaua-FCSB: „Suntem Coreea de Nord dacă am ajuns să ne dicteze Armata!” + Comparația cu Roma, Lyon și San Sebastian

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
tataika
tataika  •  19 Octombrie 2021, 06:37

Nu-i frumos sa stergi comentariile care nu-ti convin. Iti incepi gresit drumul in meseria asta.

paolo14
paolo14  •  19 Octombrie 2021, 06:32

barbule, ai invatat de la craitoiu sa "creezi" articole din nimic...

gazistu
gazistu  •  19 Octombrie 2021, 00:29
Postat de dora pe 18 Octombrie 2021, 18:27

Mare vedetă și ăsta. Un meci excelent și 5 proaste. De bun ce era cei de la Sepsi l-au dat afară de la echipa!

zi un nr 10 din Liga 1, in afara de Ongenda, mai bun ca el???

Vezi toate comentariile (6)
Comentează