FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SEPSI, AZI 21:00, TELEKOM, LOOK, DIGI, GSP.RO

Clau-gol, acum 17 ani » Cum a fost debutul lui Claudiu Niculescu la Dinamo ca jucător: 2 goluri + aceleași probleme cu fanii ca și acum

Claudiu Niculescu în 2018 și în 2001
Claudiu Niculescu în 2018 și în 2001

Articol de - Publicat vineri, 28 septembrie 2018 14:04

Claudiu Niculescu, 42 de ani, debutează azi pe banca lui Dinamo în campionat, după victoria cu 3-1 din Cupă și calificarea în "optimi".

  • Dinamo - Sepsi se joacă în această seară de la ora 21:00, în direct la TV Telekom Sport, Look Sport și TV Digi Sport și liveTEXT pe GSP.ro.

Unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria "câinilor" a rememorat la conferința de presă premergătoare partidei momentele de acum 17 ani, când călca pentru prima dată într-un meci oficial pe gazonul din Ștefan cel Mare: "Am devenit puțin nostalgic, pentru că mi-am amintit când am pășit pentru prima dată pe acest stadion acum 17 ani, ca jucător. Am petrecut o perioadă minunată a carierei aici, cea mai importantă. Am obținut performanțe mari cu Dinamo".

debut cu "dublă"

Era primul meci din sezonul 2001-2002, pe 4 august 2001. Sub comanda lui Ion Marin, Dinamo începea campionatul cu o victorie cu Ceahlăul, scor 3-1. Claudiu Niculescu înscria o "dublă" și impresiona deja în tricoul alb-roșu. Alături de el mai marca pentru Dinamo un alt nou venit, Dorin Semeghin. În acel sezon, roș-albii au câștigat titlul.

Transferat cu mare scandal de la Universitatea Craiova, Claudiu Niculescu avea 25 de ani și era marea speranță a "câinilor" în ofensivă, după plecarea lui Marius Niculae la Sporting. Claudiu avea să confirme și să devină Clau-gol, transformându-se într-un golgeter pe plan intern și în cel mai profilic marcator al lui Dinamo în cupele europene (18 reușite), performanță despre care a vorbit chiar la prezentare: "Mi-e greu să aleg o singură amintire ca fiind cea mai frumoasă. Sunt golurile marcate împotriva Stelei, titlurile, cupele... dar o amintire plăcută, cu care mă mândresc, e aceea că am reușit să-l depășesc pe Dudu Georgescu în cupele europene".

Titlul cronicii de la debut era "Noua echipă Dinamo", iar în cadrul ei era semnalată problema cu care se confruntă și acum "câinii": asistența redusă. Atunci era vorba de 4.000 de spectatori, dar diseară nu sunt așteptați nici jumătate!

caseta meciului de atunci:

"Sper să vină suporteri care să ne susțină. Dinamo a mai trecut prin perioade grele. Când s-au mobilizat fanii, au venit la stadion și au susținut echipa așa cum numai ei știu, am depășit problemele. Mi-aș dori să se întâmple asta și diseară. Avem foarte, foarte mare nevoie de susținerea lor"
Claudiu Niculescu la conferința dinaintea meciului cu Sepsi

7
trofee are Niculescu la Dinamo, ca jucător: titlul de campion (2002, 2004, 2007), Cupa României (2003, 2004, 2005) şi Supercupa României (2005). Plus două titluri de golgheter al României, în 2005 şi 2007.

ECHIPELE PROBABILE LA DINAMO - SEPSI de diseară:

DINAMO: Penedo - Corbu, Popescu, Mezague, Grigore - Gomelt, Cooper - Hanca, Nistor, Salomao - Popa
REZERVE: Eșanu, Delorge, Katsikas, Sorescu, Subotici, Moldoveanu, Popovici
ABSENT: Pesici (accidentat)
ANTRENOR: Claudiu Niculescu

SEPSI: Niczuly - De Moura, Viera, Jovanovici, Sato - Velev, Vașvari - Drăghici, Nouvier, I. Fulop - Tandia 
REZERVE: Fejer, A. Rus, Prosser, Y. Hamed, Mensah, Simonovski, Fl. Ștefan
ANTRENOR: Eugen Neagoe

Vezi și: Claudiu Niculescu a vorbit în sfârșit cu Florin Bratu, dar nu l-a ascultat în privința lui Nistor: "Dan e un lider, un jucător valoros"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
rocky2
rocky2  •  29 Septembrie 2018, 09:52
Postat de moshu_shukaru pe 28 Septembrie 2018, 17:26

Așa, puneți poze cu Clau Bau-bau ca să se sperie fcsb-iștii !

Gigistii au cosmaruri cu Niculescu!:)))

fcu1948
fcu1948  •  28 Septembrie 2018, 22:31
Postat de moshu_shukaru pe 28 Septembrie 2018, 18:14

La vremea aia, Craiova era praf ! Băteam la ei ca la fasole (noroc că aveau ei praz).

Băteați pe naiba, vă dădea milițianul de nețoiu punctele. Nenorocitul ăla transformase Universitatea Craiova în satelitul lui dinamu, a făcut blat inclusiv în finala cupei din 2000.

fcu1948
fcu1948  •  28 Septembrie 2018, 22:28
Postat de catalin.palcu pe 28 Septembrie 2018, 18:00

Cauta si vezi pe ce loc termina Craiova an de an din 98 pana cand s-au desfiintat si compara cu ce-a facut Dinamo in aceeasi perioada. Sau vezi daca a luat Craiova vreo cupa in perioada aia sau daca s-a calificat vreodata in grupele UEFA/EL

Știu ce făcea dinamu în perioada când coordona cooperativa și era constant ajutată de arbitraje. Doar era unul pe la butoane și le furniza arbitrilor șampanii + alte beneficii. Uită-te unde este dinamu acum când a rămas pe cont propriu, fără butoane și fără cooperativă.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează