FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV

Cluburile din Liga 1 au tot mai multe probleme! FC Braşov riscă dosar penal pentru muncă la negru » Reacţia lui Constantin Zotta

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 12 decembrie 2014 18:35

Societatea FC Braşov riscă dosar penal pentru muncă "la negru", după ce inspectorii de la ITM Braşov au descoperit că 30 de fotbalişti nu îndeplinesc formele legale, anunţă Mediafax

Potrivit unui anunţ al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov, în cursul lunii noiembrie au fost depistate 46 de persoane care munceau fără forme legale la 12 angajatori din judeţ. Printre angajatori se numără şi FC Braşov, care figurează cu 30 de angajaţi, sportivi profesionişti, care nu au fost încadraţi în muncă cu forme legale.

Directorul adjunct al ITM Braşov, Cătălin Suciu, a declarat că problema depistată se referă la tipul de contracte pe care le au sportivii. "Conform legii, sportivii profesionişti trebuie să aibă contracte individuale de muncă şi ei aveau încheiate contracte civile, ceea ce este în neconcordanţă cu Legea 52/2011. Este vorba de 30 de persoane la care s-a depistat această problemă. Conform legii, dacă numărul angajaţilor depistaţi cu nereguli este mai mare de cinci nu mai vorbim de contravenţie, ci de infracţiune, prin urmare riscă dosar penal care va fi instrumentat de poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov", a explicat directorul adjunct al ITM Braşov.

Inspectorii ITM Braşov au înaintat documentaţia pentru întocmirea dosarului penal şi continuarea cercetărilor la Poliţia Braşov, potrivit sursei citate.

Ce zice Constantin Zotta:

"Este o gravă eroare ceea ce se întîmplă acum. Mie mi se pare aberant să te alegi cu dosar penal pentru un astfel de motiv. Fotbaliştii de la FC Braşov, ca de altfel toţi jucătorii din România au convenţii civile iar clubul plăteşte taxe la stat pentru acestea.

Nu avem cum să le facem contracte de muncă pentru că în România nu există o lege a sportului care să protejeze cluburile în vreun fel. Păi, să vă dau un exemplu. Dacă un un club mare îşi permite să cumpere un jucător şi să plătească pe el cîteva zeci de milioane, conform legii muncii existente la noi, acest jucător ar pleca liber dacă şi-ar depune demisia, fără ca acel club să poată să se opună.

Păi, este normal aşa ceva? De asta spun că trebuie să se rezolve cumva această problemă. Nimeni nu îşi permite să arunce cu banii şi să rişte să îi piardă în orice moment", a spus Zotta conform sursei citate.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
spivak
spivak  •  13 Decembrie 2014, 18:12

...Da umflaţi-i!

fcotelulgalati
fcotelulgalati  •  13 Decembrie 2014, 10:25
Postat de unico_biancorossi pe 12 Decembrie 2014, 20:25

zau ? de mai mult de 4 ani nu mai exista carti de munca.))

E vorba de contract de munca nu carte de munca.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Decembrie 2014, 01:10

romania risca un dosar penal... seara de seara, arestari dupa arestari. un neam de penalisti ?..))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează