FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Contractul lui Andrea Compagno e unicat! Gigi Becali a acceptat clauze șocante

Andrea Compagno a împlinit în aprilie 26 de ani, foto: Imago
Andrea Compagno a împlinit în aprilie 26 de ani, foto: Imago

Articol de , , - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 18:08 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 18:54

FCSB nu-l va putea folosi duminică pe golgheterul său fiindcă Gigi Becali a acceptat clauzele cerute de Adrian Mititelu, care spun că orice apariție a lui Andrea Compagno în meciurile cu FCU Craiova, pe tot parcursul contractului cu roș-albaștri, i-ar costa pe roș-albaștri câte 100.000 de euro.

FCSB va avea un imens dezavantaj în ultimul meci pe care îl va disputa înainte ca Liga 1 să se întrerupă și să facă loc Campionatului Mondial din Qatar. Nu se va putea baza pe serviciile celui mai important marcator al său. Andrea Compagno nu va fi pe teren în meciul cu FCU Craiova, deși nu e nici suspendat, nici accidentat.

Azerii anunță: „Reghecampf vrea să revină la Steaua, i-a dat mesaj lui Becali”
FCSB
Azerii anunță: „Reghecampf vrea să revină la Steaua, i-a dat mesaj lui Becali”

Andrea Compagno, blocat de clauzele șocante acceptate de Gigi Becali pentru partida cu FCU Craiova

El e blocat însă de o clauză din contractul de transfer, care prevede că FCSB ar trebui să achite 100.000 de euro dacă îl va avea pe foaia meciului direct. Suma e considerată una extrem de mare pentru un singur joc și Becali nu s-a arătat dispus să o suporte pentru a-l avea în teren pe vârful italian.

Gigi Becali nu doar că a acceptat această clauză, dar aceasta e activă pentru orice confruntare care va avea loc între cele două cluburi pe perioada contractului lui Compagno cu FCSB! Dacă ambele echipe se vor afla în play-off sau play-out, situația de acum s-ar repeta. Iar FCSB ar fi din nou nevoită să achite 100.000 de euro.

Această clauză financiară a fost trecută în contract întrucât Mititelu a ținut în mod expres să nu îl înfrunte pe fostul său atacant. Iar de câțiva ani regulamentele FRF interzic clauzele prin care unui jucător îi este interzis să joace împotriva unei echipe, considerându-se o îngrădire a dreptului la muncă.

Cum Compagno a semnat pe 5 ani cu FCSB, între cele două formații, până în 2027, ar fi posibil un număr maxim, exclusiv în campionat, de nu mai puțin de 19 meciuri. Dacă Becali ar plăti de fiecare dată, s-ar ajunge la 1,9 milioane de euro doar pentru activarea acestor clauze! În condițiile în care oricum suma de transfer a fost una imensă pentru nivelul tranzacțiilor de pe piața internă: 1,5 milioane de euro.

Andrea Compagno e cel mai bun în acest sezon la FCSB

Deși a venit după startul sezonului și nici măcar n-a evoluat în preliminariile Conference League, acolo unde FCSB a obținut calificarea în grupe, Compagno s-a impus deja și conduce topul celor mai valoroși fotbaliști ai roș-albaștrilor. Reperul e media notelor GSP, atât pe parcursul tuturor jocurilor oficiale, cât și exclusiv în Liga 1.

JUCĂTORMEDIA GSP (tot sezonul)MEDIA GSP (Liga 1)
Compagno6,086,50
Cordea6,006,21
Radunovici5,865,00
Edjouma5,805,40
Olaru5,615,93

Andrea Compagno, atacantul-record peste tot în Superliga

Compagno deține 3 performanțe notabile în actualul campionat:

1. E golgheterul la zi al FCSB-ului, poziție pe care o împarte cu Cordea. Ambii au câte 7 goluri, însă italianul cu un număr mult mai mic de meciuri disputate în toate competițiile: doar 12 partide, față de 22 Cordea. Pe locul 3 în topul marcatorilor e Dawa (4 goluri)

2. E golgheterul la zi al FCU Craiova, în ciuda faptului că a plecat de foarte multă vreme de acolo. A marcat în startul sezonului de nu mai puțin de 5 ori în 7 etape. În ierarhia marcatorilor clubului oltean, în spatele lui se află Sidibe (4), G. Iancu, Vlad Achim și Van Durmen, fiecare cu câte două goluri

3. E primul în clasamentul golgheterilor Ligii 1.

JucătorGoluri
Compagno (FCSB)12
D. Paraschiv (Hermannstadt)8
Popadiuc (Chindia)7
Alibec (Farul)6
Alhassan (Hermannstadt)6
Rondon (Sepsi)6

50%din cele 12 goluri marcate în acest sezon de Liga 1 au fost din penalty

12goluri a înscris Compagno în campionatul precedent, în tricoul lui FCU Craiova, în cele 28 de meciuri disputate, în timp ce acum are deja 12 reușite în 16 etape bifate

Nicolae Dică, dat pe spate de italian

Fostul antrenor al FCSB-ului, Nicolae Dică, a vorbit la superlativ despre Compagno. 

„Este un jucător senzațional. L-am dat exemplu în vestiar. Eu, dacă aș avea 20 de ani, aș sta numai pe lângă el. Ce face el aș face și eu. Aș ajunge mare fotbalist sută la sută! Eu asta aș face. Am antrenat doi jucători senzaționali în cele două mandate pe care le-am avut. Pe Compagno două luni, iar pe Teixeira o perioadă mai lungă. Sunt profesioniști sută la sută, din toate punctele de vedere. Jucătorii tineri ar trebui să învețe de la ei. Dar, din păcate, la noi iau ce e mai rău de la alți jucători. Nu mă refer neapărat la cei de la Steaua, vorbesc în general", a declarat Dică la Orange Sport.

Citește și alte știri despre FCSB: 

Ce transfer încearcă FCSB: un american antrenat de Laurențiu Reghecampf, fost la Anderlecht

Stupefiat după Oțelul - FCSB: „Inexplicabil! Milioane de euro pentru un lot care nu leagă 3 pase”

Conflict deschis între antrenorii FCSB » Ce și-au reproșat Pintilii și Dică: „Ține de cei 7 ani de acasă!” vs. „Vrei să spun mai multe?!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  13 Noiembrie 2022, 09:20
Postat de vasileroaita pe 11 Noiembrie 2022, 18:55

Păi, dacă nu joacă italianul cine mai simulează în careul advers?! Tavi nu poate nici să simuleze iar Olaru nu vrea să-și strice freza!

tu te gandesti inainte sa scrii ?

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  12 Noiembrie 2022, 19:45
Postat de george.br pe 11 Noiembrie 2022, 23:44

Cand era jucatorul Craiovei nu mai era "varful italian", era "jucatorul venit de la Tre Fiori din San Marino". Dar ce sa-i faci... asa se face "jurnalismul" pe Dambovita. La palat, tata, la palat!

Fecesebeaua sa bage clona in beeee. Asa scapam de Feceu!! Gata cu accesul pe Oblemenco din campionatul viitor! La matineu pot juca clonării astia la Targu Jiu, Petroșani, Drobeta-Turnu si Petrila, dar mai ales la booveni!

chrism
chrism  •  12 Noiembrie 2022, 03:06

Sunt satul de golgheteri fabricati din 11m. Are de fapt 6 goluri din actiune in 16 meciuri (craiova + fcsb).

Vezi toate comentariile (27)
Comentează