FOTBAL  »  Superliga  »  CONTROVERSA

Controversa, cu Udrea și Răureanu » „Cicâldău n-are rival, iar tripleta '98 e devastatoare” vs. „Craiova s-a prăbușit când s-a accidentat Koljici”

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 mai 2019 17:11

Dan Udrea și Remus Răureanu, doi dintre cei mai experimentați ziariști ai Gazetei și prezențe constante la televiziunile de sport, analizează care au fost cei mai buni jucători din play-off și din play-out.

Citiți mai jos opiniile celor doi și votați în sondaj cine are dreptate.

Dan Udrea: „Cicâldău n-are rival, iar tripleta '98 e devastatoare”

Din echipa formată din jucători de la echipele de play-off reprezentarea cea mai mare trebuie să o aibă campioana, iar dacă CFR a câștigat titlul, a făcut-o în principal datorită defensivei, iar cuplul Vinicius - Boli a fost de-a dreptul indestructibil. Și aportul lui Djokovici a fost mare, mereu constant și bun. Se adaugă Țucudean: fără golurile lui, CFR s-ar fi întrebat astăzi dacă va prinde sau nu cupele europene.

Portar îl aleg pe Pigliacelli. Pentru jocul lui de picior realmente excepțional, dar și pentru modul în care trăiește meciurile. E un foarte mare câștig pentru Craiova. Fundașii laterali sunt foarte ofensivi, Belu și Bancu. Au produs împreună nu mai puțin de 19 goluri în actualul sezon. 
Cicâldău e foarte bun și are toate calitățile unui mijlocaș box to box: capacitate mare de efort, combativitate, ambele picioare, plus apariții dese în careul advers. Nu are rival în Liga 1 pe postul lui!

Linia de 3 mijlocași ofensivi e formată din jucători născuți 1998. Sunt tineri, dar sunt buni, iar cifrele lor - au produs peste 50 de goluri - spun totul. Și sunt argumentul perfect pentru apariția lor în acest prim „11” virtual:

  • Man - 10 goluri și 5 pase decisive
  • I. Hagi - 14 goluri și 7 pase decisive
  • Fl. Coman - 12 goluri și 5 pase decisive

Echipa de play-off: Pigliacelli - Belu, Vinicius, Boli, Bancu - Djokovici, Cicâldău - Man, I. Hagi, Fl. Coman - Țucudean

Remus Răureanu: „Craiova s-a prăbușit când s-a accidentat Koljici”

Oltenii au dezmembrat echipa și au vândut piesele strălucitoare, Mitriță Băluță și Gustavo, însă mașinăria s-a defectat de tot abia când a picat Koljici. Bosniacul s-a accidentat la națională, într-un meci cu Armenia în care a bifat doar patru minute. Era martie și CSU calcula cum ar putea să devină campioană, concurența cu CFR și cu FCSB părea la îndemână. 

În două luni fără „Dzeko 2”, Craiova a ieșit din Europa. Koljici, cu 13 goluri în 19 meciuri din campionat, a influențat partea bună a sezonului mai mult decât a contat Mitriță! E adevărat că Elvir poate părea fantastic și fiindcă șefii clubului n-au nimerit un înlocuitor, s-au păcălit în iarnă cu Fortes și cu Andrei Cristea. 

CFR a dominat atât de clar competiția încât nu pot lipsi dintr-o formulă ideală fotbaliști ai campioanei, oameni care au câștigat titlul împotriva unui război civil care a măcinat clubul. Arlauskis, Vinicius, Deac, Djokovici au trecut și peste slăbiciunea băncii pe care stătea Conceicao sau Minteuan. 

Echipa de play-off: Arlauskis - R. Benzar, Vinicius, Boli, Camora - Bordeianu - Deac, Djokovici, Cicâldău, I. Hagi - Koljici

 Care echipă e mai bună? Votează în sondaj!

Udrea: „Olaru și Fabbrini ar fi interi și în primul 11 al întregului campionat”

În play-off, Gaz Metan a practicat cel mai bun fotbal. Și aproape jumătate din echipă vine de la Mediaș. Pleșca n-a îmbătrânit, e parcă tot mai bun, mai sigur și un excelent goalkeeper la penalty-uri. Crețu ar merita mai mult de o echipă de play-out. Calitatea centrărilor sale e una cu mult peste nivelul Ligii 1. L-am redescoperit pe Larie, iar Klimavicius e unul dintre puținii jucători răsăriți aduși de Rednic. Surpriza mare e Burcă, randamentul lui ca fundaș stânga a fost excelent, n-ar fi exclus să fie chiar un apărător lateral mai bun decât un stoper.

Cei doi interi de la mijloc ar avea șanse mari să prindă un loc în primul „11” chiar și într-o echipă ideală a întregului campionat, nu doar a play-out-ului. Nu e întâmplător că FCSB și Dinamo i-au antamat pe Olaru și Fabbrini, doi jucători pe care nu se urcă mingea niciodată. Închizători sunt puțini de calitate la ultimele 8 clasate, dar între Fofana, Gorobsov și Qaka l-aș alege pe cel din urmă. 

În spatele vârfului l-aș vedea pe Nistor, într-un rol pe care la Viitorul îl are Ianis Hagi. Nistor are 13 assisturi, numărul 1 în actuala Liga 1, iar calitatea lui tehnică ar fi pusă mai bine în valoare într-un sistem 4-3-1-2. 
Cei doi atacanți n-au nici ei concurență. Montini și Rondon au marcat mult, iar pentru un vârf golul e ceea ce îl definește cel mai bine. 

Echipa de play-out: Pleșca - Crețu, Klimavicius, Larie, Burcă - Olaru, Qaka, Fabrini - Nistor - Rondon, Montini

Răureanu: Echipe de play-out, scouteri de top!

Cine se pricepe să recruteze câțiva străini buni nu are emoții cu retrogradarea, chiar dacă n-are la dispoziție vreun buget gras. Gaz Metan a descoperit nume necunoscute și ieftine cu care se distrează în play-out. Boubacar Fofana și Rondon sunt două exemple. Români veterani pe care i-au aruncat ori doar i-au ignorat cluburile mai mari completează formula prea bună pentru turneul de la coadă: Pleșca, Marius Constantin, Valentin Crețu. Supertalentat, cam neserios și ghinionist, Constantin și-a consumat cariera la un nivel prea slab față de potențialul pe care-l intuia lumea în 2006. 

Și Rednic se înscrie printre scouterii pricepuți să jongleze cu bugete de criză. El n-a nimerit doar străini buni, a luat și rebuturile McDermott și Mustoe, însă randament perfect la cumpărături n-are nici Barcelona, nici Juventus. Montini constituie o lovitură grozavă, un atacant ieftin, eficient și cu vârstă încă bună, 27 de ani. 

Cine a mai descoperit jucători? Botoșani! Moldovenii l-au pus pe picioare pe Fabbrini, un Dănuț Lupu firav. Italianul tehnic și cu imaginație a ținut echipa lui Ciobotariu în prima ligă, acum pleacă liber, fiindcă-i expiră contractul. 

21 de goluriau marcat împreună Montini și Rondon, deși niciunul n-a prins sezonul de la început. Italianul a înscris de 13 ori, venezueleanul a dat 8 goluri

Echipa de play-out: Pleșca - V. Crețu, Klimavicius, M. Constantin, Aliji - Fofana - Golofca, Fabbrini, Nistor - Montini, Rondon

 Care echipă e mai bună? Votează în sondaj!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
forzzainter
forzzainter  •  25 Mai 2019, 08:53

Boli ala cate meciuri a jucat???? Ziceti ca sunteti amandoi "experimentati", da ca avem in campionat fotbalisti ca Platini, Flores, Tandia, etc nu vedeti!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  24 Mai 2019, 18:03

...doi prosti care scriu la comanda I Hagi n are legatura cu fotbalul ...

calinescu_
calinescu_  •  24 Mai 2019, 17:25

DACA CICALDAU N-ARE RIVAL ATUNCI TU NU STII FOTBAL ....!!!!! NISTOR SI TANDIA SUNT FOTBALISTI , RESTUL FIIND JUCATORI ....!!! CRAIOVA S-A PRABUSIT PENTRU CA CICALDAU NU POATE FACE FAZA DEFENSIVA SI BANCU ESTE IROSIT CA FUNDAS .....!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează