FOTBAL  »  Superliga  »  VOTEAZĂ

Controversa după a doua etapă de play-off, cu Udrea și Răureanu » "CFR nu merită titlul. E club anti-management! Şi anti-Europa" vs "CFR, furnizor mai important pentru națională decât fosta Steaua"

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2019 14:50

Dan Udrea și Remus Răureanu, doi dintre cei mai experimentați ziariști ai Gazetei și prezențe constante la televiziunile de sport, dezbat după a doua etapă de play-off: CFR Cluj merită sau nu să fie campioană în Liga 1.

Citiți mai jos opiniile celor doi și votați în sondaj cine are dreptate.

Dan Udrea:  Club anti-management! Şi anti-Europa

Un titlu de campioană presupune că ai nevoie nu doar de fotbalişti de valoare, aşa cum CFR chiar are. Nu aici e problema pentru clubul din Gruia. Campioana en-titre e acum pe primul loc, e mare favorită să-şi apere trofeul, dar nu-l merită. De ce? Din mai multe motive...

.... pentru că niciun club serios din Europa, care acum e pe primul loc, nu se află la al 3-lea antrenor în sezonul în curs. CFR i-a bifat deja pe Edi Iordănescu, Conceicao şi Minteuan.

... pentru că CFR a ridicat la rang de artă modul în care arată o imixtiune peste antrenor. În contractul lui Conceicao a existat o clauză în care tehnicianul se obliga să se consulte cu cei din conducere în privinţa primului "11". Dacă un asemenea club va câştiga titlul, atunci probabil că metoda va fi preluată şi urmată şi de alţii. Şi n-ar fi bine deloc.

... pentru că, în acest sezon, a produs două gafe manageriale care l-ar face indivios chiar şi pe Gigi Becali.

  1. Minţile luminate din Gruia au avut intenţia vara trecută să desfiinţeze echipa a doua a clubului, după ce aceasta fusese înscrisă în competiţie. Conform regulamentului FRF, ar fi urmat o depunctare pentru clubul-mamă, adică pentru actualul lider din Liga 1. Norocul CFR-ului a fost o avertizare venită chiar de la Casa Fotbalului şi care a salvat campioana de o situaţie jenantă.
  2.  CFR l-a adus pe Baptista, jucător practic retras, căruia i-a oferit 50.000 de euro pe lună, fără ca fotbalistul să ajute cu ceva echipa timp de 6 luni. Înaintea lui, patronul Varga insistase să aducă un alt fost, pe Michael Essien, deşi ghanezul nu doar că era o altă ţeapă, dar şocase până şi medicii la consultul pe care l-a susţinut. La testul fizic n-a fost în stare nici măcar să alerge un nivel pe care îl poate atinge oricine care nici măcar nu e sportiv de performanţă.

... pentru că un club care e eliminat de Dudelange, cu dublă înfrângere, face efectiv România de ruşine în fotbalul european. Craiova a pierdut în ultimii ani cu Milan şi Leipzig, Dinamo cu Bilbao, FCSB cu Lazio, City, Sportig şi Rapid Viena, Viitorul cu Salzburg. Dar să fii umilit în faţa unor amatori din Luxemburg şi să produci pentru România coeficient aproape de zero în ultimii 5 ani înseamnă că nu ai faţă şi nici nu meriţi să fi campioană!

Remus Răureanu: Juventus al României ar fi tocmai Steaua, oricare o mai fi ea, moștenitoarea palmaresului pe care l-a adunat familia Ceaușescu!

CFR joacă urât chiar și atunci când învinge. Și așa ceva e inacceptabil într-o ligă în care toate celelalte formații sunt mici clone tiki-taka programate de adepți ai lui Guardiola și ai lui Sarri, îndrăgostiți de fotbaliștii tehnici capabili să plimbe mingea până pică adversarii în hipnoză!

Și vișiniii nici nu sunt români, alcătuiesc o echipă ungurească dirijată de Orban de la Budapesta, în cârdășie cu Sepsi, iepurele-satelit a cărui misiune e să faciliteze succesul trupei-etalon a maghiarimii. Acesta a fost argumentul final al lui Becali în sezonul trecut, când observase că nu izbutea să deraieze CFR-ul doar cu ironii aruncate în Dan Petrescu. Sigur, Contra a convocat trei fotbaliști din Gruia în lotul României pentru debutul din preliminariile Euro. FCSB, adevăratul club pur românesc, deținea un singur internațional român, pe Benzar.

Liderul rămâne, în situația la zi, un furnizor mai important pentru naționala românilor decât e fosta Steaua București. Stilul de joc pe care nu-l simpatizează nici adversarii, nici neutrii nu constituie o problemă câtă vreme echipa adună puncte și nu vorbim, așadar, despre o formație ungurească teleportată politic în fotbalul românesc, așa cum pretindea Gigi când încerca un atac disperat.

Și atunci, care ar fi problema? Care e pericolul dacă își păstrează Clujul coroana pe care i-a așezat-o Dan Petrescu? Jucătorii sunt cei mai buni din campionat. Atât de buni, încât funcționează singuri, ca o mașină de Formula 1 capabilă să se orienteze fără pilot ca și cum în interiorul ei s-ar afla Senna, Schumacher și Hamilton.

Camora era "Becali de la Cluj" în perioada lui Conceicao, fundașul stânga influența programul de antrenament, juca rol de fotbalist-translator-asistent principal în stare să-l dirijeze pe A1 din teorie. Camora pare un tehnician mai bun decât e Gigi, din moment ce a câștigat și așa CFR.

Minteuan nu e nici el vreun antrenor de top și leagă victoriile încontinuu tot grație calității excelente a lotului, mai puternic, mai experimentat și mai omogen decât sunt cele de la FCSB și de la Craiova. Arbitrii îi mai favorizează pe clujeni cu frecvența cu care le ajută și pe rivalele lor.

Nu există în Gruia suficiente piese ca să se creeze imaginea unui Juventus al României, o societate favorizată de putere, împinsă de interese și descurcăreață la culme. Juventus al României ar fi tocmai Steaua, oricare o mai fi ea, moștenitoarea palmaresului pe care l-a adunat familia Ceaușescu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
haideusicfr
haideusicfr  •  26 Martie 2019, 15:41

Sa fi ,sa mergteti ,restul articolului nu conteaza.

dordor
dordor  •  19 Martie 2019, 09:37

da mai baieti, asa e, aveti dreptate... important e sa va simtit bine... !

1_0_1_0
1_0_1_0  •  19 Martie 2019, 08:06

Mâine avem o dezbatere de genul ăsta și pentru fcsb iar poimâine pentru craiova nu? Adică, mă întreb dacă mai aveți *** și pentru echipa mult iubită și pentru echipa mult susținută? Sau le-ați *** toate pe CFR? Să vă fie rușine!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează