FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cornel Dinu îl critică iarăși pe Edi Iordănescu: „N-are nimic în comun cu realitatea”

Cornel Dinu nu l-a menajat pe tehnicianul lui FCSB, Edi Iordănescu
Cornel Dinu nu l-a menajat pe tehnicianul lui FCSB, Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 19:55 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 19:57

Cornel Dinu nu l-a menajat pe tehnicianul lui FCSB, Edi Iordănescu, nici după meciul cu Academica Clinceni, 3-2. Și l-a criticat pentru discursul pe care acesta l-a avut și în care a spus că le reproșează fotbaliștilor săi că n-au dat dovadă de șmecherie.

"Edi Iordănescu poartă amprenta părintelui lui în fotbal și a avut din nou un discurs care n-are nimic în comun cu realitatea. A făcut remarci care arată neajunsurile echipei, dar care țin strict de meseria lui de antrenor. Nu poți tu, Edi Iordănescu, să zici că jucători n-au dat dovadă de șmecherie, probabil referitor la momentul în care FCSB conducea cu 3-1. Într-o țară serioasă, când pronunți cuvântul șmecherie, ai deja brățări la mâini", a declarat Dinu la Telekom Sport.

FCSB, mai departe de titlu cu Iordănescu antrenor! Ce s-a întâmplat după schimbarea lui Todoran

Edi Iordănescu, noul antrenor al FCSB, susține că a readus echipa pe linia de plutire în campionat, însă ocupă fix aceeași poziție ca în momentul în care a preluat-o, iar într-o ierarhie realizată pe ultimele 5 etape, Iordănescu junior e depășit de Ciobotariu și e la același nivel cu FC Argeș și Farul.

În declarațiile pe care le-a făcut în ultima vreme, Edi Iordănescu a lăsat senzația că a schimbat mult lucrurile în bine la FCSB și că a readus formația în prim-planul clasamentului. De fapt, realitatea e diferită față de mesajele pe care tehnicianul de 43 de ani le transmite.

Când a fost instalat ca „principal", FCSB disputase deja 5 etape. Și echipa era pe locul 4. Acum, după alte 5 runde disputate cu Iordănescu pe bancă, FCSB e fix în același loc. Tot 4. 

Diferența în minus însă e din perspectiva distanței față de principala rivală în lupta pentru titlu, CFR Cluj. Când a luat echipa, Edi avea de recuperat 7 puncte.  Acum, ecartul a ajuns la nu mai puțin de 9 puncte.

GSP a scris și la începutul săptămânii despre comparația FCSB fără Edi vs FCSB cu Edi. Iar programul de care a avut parte echipa în primele 5 etape a fost unul mult mai greu față de traseul noului antrenor. 

În prima parte, FCSB a dat aproape doar de grupări bune și foarte bune, în frunte cu CSU Craiova, FC Botoșani, UTA și Rapid, în vreme ce în ultima vreme doar CFR și parțial Sepsi au fost adversari de calibru, deși trupa din Sf. Gheorghe are o formă dezastruoasă în actualul campionat.

Voluntari a făcut mai multe puncte ca FCSB

Nici clasamentul realizat exclusiv pe ultimele 5 etape, de când Iordănescu a început treaba la FCSB, nu-l avantajează prea tare pe noul tehnician al vicecampioanei. A făcut 10 puncte, 9 dintre acestea fiind cu ultimele clasate: Dinamo, Clinceni și FCU Craiova. 

Cu această zestre e sub liderul CFR, care a bifat 12, dar și sub o echipă care a plecat în acest campionat având ca obiectiv evitarea retrogradării, Voluntari are și ea tot 12 puncte. La același nivel cu ce a obținut Iordănescu până acum e FC Argeș, o altă grupare fără pretenții de play-off.

Clasamentul în Liga 1 exclusiv de când Iordănescu a venit la FCSB 

CFR12
FC Voluntari12
FC Argeș10
Farul10
FCSB10
CSU Craiova10
FC Botoșani8
UTA8
Chindia8

13 punctea făcut Edi Iordănescu anul trecut în primele 5 etape după ce a preluat-o pe CFR, deși le-a întâlnit și pe FCSB, și pe CSU Craiova

VIDEO Match Preview Chindia Târgoviște - FCSB

Citește și: 

Marchează Keșeru, FCSB nu pierde! » Atacantul, un adevărat talisman pentru roș-albaștri

Budescu a slăbit și ca fizic, și ca fotbalist! » Revenire atipică pentru el în Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează