FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Moment de sinceritate al unui fost internațional » Explică motivul real pentru care nu s-a impus în străinătate: „N-am fost nedreptățit! Erau mai buni decât mine”

Cosmin Moți / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor +7   FOTO
Cosmin Moți / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 17:59 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 18:18

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Cosmin Moți (38 de ani), fostul fundaș de la Dinamo, Ludogorets și echipa națională, vorbește despre eșecul său din Serie A. În 2008, stoperul ajungea la Siena, o experiență de tristă amintire pentru bănățean. 

În septembrie 2008, Moți semna cu Siena, în Serie A, dar a rămas în Il Calcio doar jumătate de an, întorcându-se în Ștefan cel Mare. „Câinii” s-au ales cu 600.000 de euro. Cu ce s-a ales jucătorul ce-a bifat 4 prezențe în Serie A și una în Coppa Italia?

„Niciodată n-am încercat să mă las de țigări” » Cosmin Moți, interviu pentru GSP: „Prezentul e tragic la Dinamo. Am făcut și noi destule greșeli, însă nu se poate compara”
INTERVIU
„Niciodată n-am încercat să mă las de țigări” » Cosmin Moți, interviu pentru GSP: „Prezentul e tragic la Dinamo. Am făcut și noi destule greșeli, însă nu se poate compara”

Cosmin Moți recunoaște: „Jucătorii de atunci de la Siena erau mai buni decât mine”

Jucătorii de atunci de la Siena erau mai buni decât mine. În șapte luni petrecute în Italia am învățat o grămadă de lucruri. O perioadă cu o experiență ce m-a ajutat enorm în carieră. 

Singurul lucru pe care cred că l-aș face diferit acum ar fi să nu mai renunț așa ușor. Cu prima ocazie de a mă întoarce în țară, m-am suit în mașină și-am plecat. Totuși, a fost o experiență frumoasă, utilă, n-am cum s-o regret. 

Aveam 24 de ani, de la 18 ani jucam meci de meci, iar acolo... N-am fost nedreptățit, concurenții mei erau mai buni decât mine!”, a explicat Cosmin Moți, actualul director tehnic al lui Ludogorets, pentru GSP.ro. 

FOTO / Imagini din cariera lui Cosmin Moți

Bucuria de după „Minunea de la Liberec”, din august 2009. Foto: Deniksport
Moți și momenetele în care i-a călcat pe urme marelui Duckadam. Foto: GSP
Moți și momenetele în care i-a călcat pe urme marelui Duckadam. Foto: GSP
Bucuria de după „Minunea de la Liberec”, din august 2009. Foto: Deniksport
+3 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

FOTO+VIDEO EXCLUSIV „Niciodată n-am încercat să mă las de țigări” » Cosmin Moți, interviu pentru GSP: „Prezentul e tragic la Dinamo. Am făcut și noi destule greșeli, însă nu se poate compara”

FOTO Invitatul-surpriză de la derby-ul Farul - CFR Cluj: „A fost visul meu să-l întâlnesc”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
OZZIEB
OZZIEB  •  24 Ianuarie 2023, 22:22

Uite un om sincer. Jos palaria, ca nu se ascunde dupa deget si spune lucrurilor pe nume. In Romania, nu exista un singur club de fotbal profesionist in adevaratul sens al cuvantului. In primul rand nu exista niciun patronat stabil, nu exista niciun board de conducere profesionist, nu exista echipa cu staff complet, adecvat si pregatit pentru fotbalul de astazi, in afara de Petrescu care a prins o spoiala de abilitati de antrenor,restul sunt incepatori de duzina. La asta adaugi cateva scoli de fotbal, care sunt pepiniera ligii intai, dar nu exista nicio academie in adevaratul sens al cuvantului(la Hagi este o adaptare personala , avand naravul de a le sti pe toate). Tinerii nu mai au fotbalisti cu experienta care sa-i ghideze in cariera ci cresc imitandu-se unii pe altii la copilarii specifice varstei.. nu mai exista lideri in vestiare, fiecare e cu nasu in telefon, castile in urechi si restul lumii poate sa se darame! Au bani cat n-au vazut parintii lor o viata intreaga, au ultimele echipamente de firma, apar la tv si in ziare.. cam aici se termina ambitia lor.. mai bine 2 lei la umbra decat 5 sau 10 la soare.. reteta e la vedere, numai ca nu place pentru ca presupune un progres si multa munca pentru toti.. asa ca las ca merge si asa..

Elis
Elis  •  24 Ianuarie 2023, 20:33

Respect Cosmin! Câți jucători de fotbal pot spune asta? Lecții învățate pentru mai tinerii fotbaliști

Vezi toate comentariile (2)
Comentează