FOTBAL  »  Superliga  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV // VIDEO Cosmin Olăroiu, dezvăluiri despre meciul de coșmar de la Middlesbrough: „A fost o performanță foarte mare sau un eșec?”

Reacția lui Nicolae Dică, după ce Middlesbrough a întors-o pe FCSB și s-a calificat în finala Cupei UEFA
Reacția lui Nicolae Dică, după ce Middlesbrough a întors-o pe FCSB și s-a calificat în finala Cupei UEFA

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 12:34 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 18:35

Cosmin Olăroiu (53 de ani), antrenorul lui Al Sharjah, a vorbit, în direct la podcastul „Profu’ de Sport” despre eliminarea dureroasă din semifinalele Cupei UEFA, pe vremea când era tehnician la Steaua, în fața lui Middlesbrough. 

În 2006, după un parcurs de senzație în Cupa UEFA, Steaua/FCSB se afla la doar două meciuri distanță de finală. După 1-0 pe vechiul stadion „23 August” din Capitală, grație golului marcat de Nicolae Dică, roș-albaștrii au condus și în Anglia, pe Riverside Stadium, cu 2-0. Calificarea părea ca și rezolvată. Englezii aveau nevoie de 4 goluri! Ce a urmat a fost însă de nedescris, englezii au revenit la general de la 0-3, la fel cum o făcuseră și în sferturi cu Basel, și s-au calificat în finala cu Sevilla.

Într-un dialog avut cu Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cosmn Olăroiu a spus că nu a putut revedea vreodată meciul de coșmar din Anglia și că suporterii celor de la FCSB s-au comportat exemplar la revenirea echipei în țară, în ciuda marii dezamăgiri avute după eliminare.

Cosmin Olăroiu lasă ușa deschisă pentru echipa națională: „Cum să mă duc dacă nu mă cheamă? Rămân unde sunt
PROFU' DE SPORT
Cosmin Olăroiu lasă ușa deschisă pentru echipa națională: „Cum să mă duc dacă nu mă cheamă? Rămân unde sunt"

VIDEO. Cosmin Olăroiu, despre meciul de coșmar al lui FCSB de la Middlesbrough

- Momentul dureros pe care încercam să-l aduc în discuție este semifinala [de Cupa UEFA] cu Middlesbrough.
- Acum depinde cum privim lucrurile. Din ce punct de vedere? A fost o performanță foarte mare sau un eșec?

- Primul impuls după un meci pierdut este suferința. După care analizezi și pui în context.
- După orice meci pierdut există suferință, indiferent că joci semifinală [europeană] sau în campionat cu ultima clasată.

- E adevărat, dar cred că gradul de frustrare crește cu cât te apropii de realizări mai mari.
- Crește intensitatea emoției, da. OK, a fost un eșec sau o performanță?

- A fost o performanță care poate fi privită drept performanță după ce te vindeci de durerea eșecului.
- Da, dar tu ai un grup de oameni care trebuie să meargă mai departe. Au și ei viețile lor, iar tu, dacă te scufunzi...

- Îi tragi și pe ei după tine.
- Da. Și atunci tu trebuie să fii omul care-i trage pe ei la suprafață. Trebuie să-ți găsești tu motivația, cuvintele, emoția pe care să o transmiți pentru a merge mai departe. Viața nu rămâne acolo. Dacă tu nu reușești să treci peste momentul ăla... Te gândești: «OK, am mers la Craiova și am pierdut titlul (n.r. - cu FC Național). Am fost aici aproape să ajung în finală europeană». Și am ajuns, am ajuns ulterior în finală de Champions League (n.r. - se referă la Liga Campionilor Asiei, unde a jucat finala în 2015 alături de Al Ahli). Am pierdut, apoi am vrut să câștig. În momentul de față, targetul meu este să câștig o competiție majoră, de asta mai antrenez. Lucrul ăsta mă motivează. Asta mă face să pun în balanță anumite lucruri când iau decizii. Mă întreb unde am posibilitatea de a câștiga un trofeu major? În ce țară?

- Cum ați depășit momentul acela, returul cu Middlesbrough?
- Eram în continuare angrenați în campionat, jucam cu Rapid la câteva zile și chiar ne-au bătut, pentru că nu reușiserăm să ne revenim. Era firesc. Apoi am revenit și am câștigat. Îmi aduc aminte că nu am dormit deloc, iar dimineața, după micul dejun, am ținut o ședință cu jucătorii, în care le-am spus ce am simțit eu cu adevărat. Lucrul ăsta cred că ne-a ajutat pe toți să trecem peste acel moment. Apoi ne-au așteptat suporterii la aeroport, s-au comportat extraordinar și le-au arătat jucătorilor apreciere, dragoste. Suporterii sunt un element important în viața unei echipe.

- Ai revăzut meciul ăla vreodată? MM spunea că pentru el rana a fost atât de dureroasă încât nu s-a mai uitat la meci.
- Niciodată! Dar îl am în minte pe tot, nu-l voi uita niciodată.

Citește și: 

Ziua decisivă pentru Dan Petrescu și CFR Cluj! Antrenorul a dat deja răspunsul: „Eu vreau, dar am nevoie de asta!”

Marius Niculae, mvertisment pentru Dinamo: ”Să scape de datorii!” » Presiune și pe Alibec: ”I-am zis și lui, e dator naționalei”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  15 Iunie 2023, 22:51

Domnilor, Rapid , care avea o echipa cu mult mai bună, a fost eliminata de către regulament și nu de FCSB. Dovada stau adversarii eliminați: La Rapid au fost Feyenord , Rennes, Sahtior, Stutgart, Herta, Hamburg...pe când la fcsb : Lens, Herenven (subtire) care si-a vândut inaintea confrunta ricei doi atacanți golgheteri ai Olandei (Huntelar , cealaltă îmi scapa), Betis a venit cu rezervele rezervelor pt. ca ii interesa scăparea de la retrogradare, pe Rapid i-a eliminat , cum am spus, regulamentul iar dezastrul cu Boro a venit firesc. Fcsb, a înscris norocos doua goluri unui portar care abia împlinise 18 ani. Titularul ( portarul Australiei) se accidentase înaintea meciului. Ogararu a spus , atunci dupa meci, ca englezii dacă aveau nevoie de 7 goluri ...șapte ne dădeau. Asa a simțit el pe teren modul în care au fost dominati. Primul speriat al meciului fost Olaroiu care in repriza a -II- a a jucat cu 7 fundași în schimb englezii au jucat cu 5 atacanți. Rezultat firesc. În final Dumnezeu a făcut dreptate pt. ca Rapid a fost echipa mai buna , care trebuia sa joace semifinala. Sigur nu se făcea de ras precum FCSB . Iar ca să fie suferința mai dureroasa ( pt. ambele echipe ) , după o săptămână ,Rapid a câștigat cu 2-0 meciul cu FCSB PS- In ceea ce privește pe Ajax si Celsea ,trebuie spus ca cele doua au terminat pe locul 3 în grupe, ratând calificarea în CL. Olandezii au venit la București cu o echipa în reconstrucție și un atac care avea o medie de vârstă de 21 ani

rumunek
rumunek  •  03 Iunie 2023, 15:54
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 03 Iunie 2023, 12:20

Pai sarbatorim semifinala, ce sa sarbatorim? Ce ati batut voi pe Boro in semifinala? La jumatatea dublei? Dinamo in 83 sarbatoreste semifinala Cupei Campionilor. Cu Liverpool, cea mai buna echipa din lume, cu Dalglish, Ian Rush, Souness etc. Nu cu alde Maccarrone

Păi v-a bătut Liverpool în ambele meciuri, ce e de sărbătorit la voi? Nu ați trecut mai departe, sărbătorim semifinale? Dinamo a jucat 3 duble semifinale, 6 meciuri, dar nu a câștigat nici măcar un meci! Craiova a avut măcar 2 egaluri, a pierdut la gol în deplasare. În fiecare an ați jucat 3 duble manșe ca să ajungeți în acele semifinale, Steaua până la Boro a jucat într-o grupă cu echipe din Franța, Germania și Italia, apoi 3 tururi eliminatorii, cu echipe din Olanda (slăbuț) și Spania, după care Rapid, care scosese câteva echipe de Bundesliga pe drum. Nu mai zic de suedezi, ca n-am zis nici de norvegienii din tururile preliminar. Ăștia sunt mizilicuri pentru marele nostru fotbal, mai ales când e reprezentat de Dinamo. Care e, până la urmă, meritul lui Dinamo că a jucat cu Liverpool? Așa a fost tragerea la sorți, să nu zici că a ales Securitatea cu cine să joace. Putea să fie Dundee și poate vorbeam de prima finală sau nu mai sărbătoream o semifinală pierdută in față unei mari echipe.

badeadorian
badeadorian  •  03 Iunie 2023, 15:28
Postat de ccc23 pe 02 Iunie 2023, 21:56

Ti s-au inclestat tie neuronii din prostie si frustrare pro$te.a…dubla corectie a fost de fapt doar o victorie..la bucuresti la fost 1-o pt noi

Imi este sincer mila de vidul pe care-l porti cu mandrie . In cap . In tur a fost 1-1 , ai uitat de pepenele scapat in poarta de portarul vostru . In retur a fost 0-0 . Incearca sa citesti undeva pe internet , vad ca ai acces ... poate te ajuta un copil de 8-10 ani sa cauti pe net informatia .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează