FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA // Cum arată genunchiul lui Florin Gardoș după două accidentări grave + Declarații impresionante: „Am rămas pur şi simplu blocat!”

Articol de GSP - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 20:06

Florin Gardoș (31 de ani), fundașul central al Craiovei, a acordat un amplu interviu în care a discutat despre accidentările suferite în decursul anilor.

Alături de Vlad Chiriches urma să formeze cuplul de fundași centrali pe care România să se bazeze mulți ani.

Transferat în vara lui 2014 pentru 6.8 milioane de euro la Southampton, i se prevedea un viitor strălucit în Premier League. Însă după numai un an, când părea că s-a acomodat cu fotbalul din Premier League, o accidentare gravă i-a stopat ascensiunea: ruptură de ligamente încrucișate la genunchi.

269 de zile a durat recuperarea, iar după ce a revenit pe gazon, nu a mai fost fundașul care i-a făcut pe ”Sfinți” să bage mâna adânc în buzunar. Reîntors în Romania, la Craiova, nu l-a convins pe antrenorul de atunci, Devis Mangia, că e o soluție viabilă pentru apărare și a fost trimis sub formă de împrumut la Poli Iași.

După un retur bun în Copou, cu 14 meciuri jucate și un gol marcat, Florin se întoarce la Craiova, gata să întrerupă șirul de ghinioane care l-au urmărit de-a lungul carierei. Din păcate, în returul cu FK Sabail, el se prăbușește pe teren, după ce fusese introdus pe finalul meciului. Verdictul medicilor a fost dur: ruptură de ligamente încrucișate la genunchi. A doua oară în carieră.

„Cel mai greu mi-a fost în momentul în care am aflat diagnosticul, iar ruptură de ligament. Cred că a fost al doilea cel mai greu moment din cariera mea. Câteva ore am rămas pur şi simpu blocat, nu ştiam ce să fac, care e următorul pas. Pe urmă recuperarea a fost mai uşoară decât prima dată, probabil pentru că ştiam ce mă aşteaptă şi chiar a mers totul foarte bine. În primul rând începi să îţi pui iar fel şi fel de întrebări, de ce iar, de ce acum, de ce s-a întâmplat", rememorează fotbalistul pentru TV Telekom Sport.

Fostul internațional a identificat cauza pentru recidiva de anul trecut și vrea ca sezonul acesta să nu repete greșeala care a dus la a doua accidentare gravă: „Când m-am accidentat, şi am avut accidentări grave au fost pe un fond în care nu aveam continuitate, nu eram bine pregătit fizic. Cel puţin în ultimii trei ani nu am prins niciun cantonament. Încerc să nu mai îmi propun foarte multe pentru că de când m-am reîntors în România am avut atâtea visuri şi s-au spulberat rând pe rând. Mi-am setat doar obiective pe termen scurt. Îmi doresc să termin tot cantonamentul fără nicio problemă".

Florin Gardoș se află acum în cantonamentul Craiovei din Turcia și încearcă sa lase în urmă trecutul:

„Fiecare antrenament pentru mine e o bucurie în acest moment şi fiecare antrenament e foarte util. Mă simt foarte bine, sunt fericit că din punct de vedere medical am fost bine la începutul pregătirii şi am putut să vin în cantonament, acesta era obiectivul meu şi că pot să fac pregătirea fizică. Dacă aş fi ratat cantonamentul, mi-ar fi fost mult mai greu să îmi intru în ritm, să îmi revin”.

CRAIOVA // Cum arată genunchiul lui Florin Gardoș după două accidentări grave + Declarații impresionante: „Am rămas pur şi simplu blocat!”

Istoricul accidentărilor grave suferite de Florin Gardoș

Sezonul 2015-2016: ruptură de ligamente încrucișate la genunchi

2016-2017: accidentare la genunchi

2019-2020: fractură de piramidă nazală
                    ruptură de ligamente încrucișate la genunchi

44de meciuri a jucat Gardoș de la transferul la Southampton, reușind să marcheze un singur gol

FOTO: Captură TV Telekom Sport

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1507324385994919
Florin Ciulic  •  20 Ianuarie 2020, 21:01

un act de normaliate intr un final,trebuia sa puneti in paralel poza jucatorului de la pandurii pe care gardos l a ajutat sa termine cu fotbalul...

hhannibal
hhannibal  •  20 Ianuarie 2020, 20:43

Pacat de el...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează