FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

VIDEO Craiova îl atacă frontal pe Croitoru: „A mințit! A înjurat un fotbalist și a arătat semne obscene”

CS Universitatea Craiova a emis un comunicat oficial după incidentele petrecute în timpul partidei cu FC Botoșani (2-3) din runda precedentă.
CS Universitatea Craiova a emis un comunicat oficial după incidentele petrecute în timpul partidei cu FC Botoșani (2-3) din runda precedentă.

Articol de GSP - Publicat marti, 11 mai 2021 20:12 / Actualizat marti, 11 mai 2021 20:55

CS Universitatea Craiova a emis un comunicat oficial după incidentele petrecute în timpul partidei cu FC Botoșani (2-3) din runda precedentă.

  • CONTEXT: Meciul Craiova - Botoșani 2-3 din urmă cu 3 zile a fost umbrit de un moment reprobabil petrecut în tribune. Silvian Cristescu, fostul căpitan al Universității Craiova și apropiat al grupării oltene, a avut o criză de nervi în minutul 41, care a condus la întreruperea partidei. Cristescu a izbucnit la adresa antrenorului de la Botoșani, fiind cu greu calmat și evacuat de apropiați și forțele de ordine.
  • „Domnul Croitoru, soțul antrenoarei, sau antrenorul cu portarii de la Botoșani, ne-a arătat degetul, ne-a făcut arătat obscene”, a declarat Cristescu la finalul întâlnirii.

Craiova prezintă scuze fanilor și îl critică dur pe Marius Croitoru

„Clubul Universitatea Craiova își cere scuze propriilor suporteri, dar și tuturor iubitorilor de fotbal din România, inclusiv admiratorilor FC Botoșani, pentru modul cum au escaladat tensiunile de la ultima întâlnire directă cu formația din Moldova. Fără să încercăm să scuzăm în vreun fel ceea ce s-a întâmplat, ni se pare important să facem public contextul evenimentelor.

În primul rând, domnul Marius Croitoru a manifestat un comportament total deplasat pe toată durata partidei de pe Oblemenco, în special în timpul primei reprize. Pe lângă injuriile adresate de domnia sa nu doar oficialilor și invitaților noștri, ci chiar jucătorilor Universității Craiova (a se vedea pe reluări cum îl înjură pe Cîmpanu pentru că îndrăznise să cadă în urma unui fault extrem de dur al lui Țigănașu), dl. Croitoru a culminat recurgând la un gest obscen repetat pentru secunde în șir și văzut de toată lumea prezentă pe stadion duminică. 

Gestul antrenorului Botoșaniului, surprins de altfel și de camerele de luat vederi de pe stadion, era clar adresat delegației Universității. Nu știm de ce domnul Croitoru a preferat ulterior să mintă și să spună că nu a făcut acel gest, însă îndrăznim să spunem că asemenea lucruri (nici înjurăturile, nici obscenitățile, nici minciuna) nu au ce căuta nici măcar în societate în general, cu atât mai puțin într-o competiție sportivă.

În fine, tensiunea a fost exacerbată și de greșelile flagrante ale brigăzilor de arbitri din ultimele două întâlniri cu Botoșani. La cea de la Craiova, comportamentul suburban al domnului Croitoru venea după ce arbitrii nu văzuseră un ofsaid imens, la primul gol al oaspeților, și un fault în careu al lui Hankic la Cîmpanu, la scorul de 0-1. Cu nici trei săptămâni înainte, la Botoșani, Universității îi fuseseră refuzate cel puțin trei penaltiuri clare (spun specialiștii) și alte două măcar discutabile (spunem noi), într-un joc în care gazdelor noastre li s-a tolerat și un comportament general extrem de agresiv, care a pus de multe ori în pericol integritatea corporală a fotbaliștilor noștri”, au postat oltenii pe Facebook.

  • În imaginile publicate de Craiova, Marius Croitoru este surprins în timp ce se scarpină. Se observă, la un moment dat, cum antrenorul ridică un deget, care poate fi interpretat drept ostentativ (pentru a le arăta un semn obscen celor din tabăra alb-albaștrilor).
  • Având în vedere că videoclipul nu are o claritate ideală, faza reclamată de olteni nu poate fi constatată cu exactitate.

Croitoru se scărpina într-o ureche și ne arăta degetul mijlociu. Sunt om bătrân, cu părul alb, deci nu intru în polemică după gestul lui.
- Sorin Cârțu, președinte Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1:

Noul „client” al lui Gigi Becali de la FCSB: „Să mă ierte, dar ce facem? Ne distrăm pe teren?”

Schimbare de antrenor în play-off?! „Contractul meu se încheie acum”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
lionforever
lionforever  •  12 Mai 2021, 14:10

S-au convins toți prostii de la ce pornit ieșirea nervoasa a lui Cristescu? Ca mai vad pe aici unii care nu sunt convinși, poate nesimțitul de croitoru sa recunoască ce a făcut sau pur și simplu nu vrea?

whiteredarad
whiteredarad  •  12 Mai 2021, 10:44

Oltenii...e nervosi. Ei isi varsa supararea pe Croitoru care ar fi adresat ..."injuriile ........... nu doar oficialilor și invitaților noștri, ci chiar jucătorilor Universității Craiova". Sa intelegem ca Cristescu...era invitat sau ofiial, avea fata rorie ( o avea saracu ..tensiune, sau poate de la medicamente sau de la ceva ce a baut). Sa intelegem ca "scarpinandu-se la ureche\' ar fi facut-o ....cu degetul mijlociu...cea ce este "lezare de demnitate". Sa fim seriosi Croitoru....doar s-a aratat mai bun ca si grescul,-antrenorul oltean- care este platit cam de 2-3 ori ...mai bine,...decit moldoveanul. Si asta,...la Craiova produce foc si ...suparare. In loc de suparare oltenii sa isi vada impotenta proprie, ca mereu, la final de campionap...se apropie la mal....dar nu ajung, la el ..ca se ineaca. "Buba" e la Craiova....nu la Croitoru, un fost jucator bun, si un bun antrenor,....chiar daca nu are diploma de la FRF.

133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  12 Mai 2021, 09:00

Iftime baga-i spor la salariu! Săracuuu pe el il *** si trebuia sa se scarpina in ureche. Daca a ajuns intr-o ureche!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează