FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

CRAIOVA - FCSB // Lui Pițurcă nu-i pun gazonul dorit! » Mihai Genoiu, primarul Craiovei: „E o investiție prea mare pentru noi acum”

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2019 10:33

CRAIOVA - FCSB // Victor Pițurcă (63 de ani) vrea o suprafață de joc hibridă pe arena „Ion Oblemenco”, iarbă artificială plus iarbă naturală, însă primarul Genoiu susține că „investiția e prea mare pentru noi acum. Va fi un gazon ca pe Arena Națională”.

  • Craiova - FCSB se va disputa duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.RO și transmis de TV DigiSport 1, TV Telekom Sport 1 și Look Sport.

Pițurcă are ultimul cuvânt la CS Universitatea, dar nu și-n oraș. Primarul Mihai Genoiu nu e pregătit să-i îndeplinească dorința de a avea pe „Ion Oblemenco" o suprafață de joc hibridă. 

Gazonul hibrid este o altă etapă şi o investiţie prea mare pentru noi acum. E posibil să rezulte în timp o economie din întreţinerea lui. Numai că noi încercăm să schimbăm gazonul actual din garanţia pe care a dat-o constructorul. De aceea trebuie să mergem pe acelaşi timp de gazon", a explicat edilul Băniei.

CRAIOVA - FCSB // Lui Pițurcă nu-i pun gazonul dorit! » Mihai Genoiu, primarul Craiovei: „E o investiție prea mare pentru noi acum”
Mihai Genoiu, primarul Craiovei


Noul gazon va fi unul similar cu cel de pe „Național Arena". Iar montarea lui va demara imediat după spectacolul de muzică uşoară „The Artist Awards", care va avea loc pe stadion, în 12 şi 13 octombrie.  

Genoiu merge pe mâna unei astfel de suprafețe și pentru că „avem deja experienţa acestui tip de gazon la meciul cu Spania, de pe Arena Naţională. 

Acolo, constructorul a dat un termen de câteva zile de la amplasarea lui până când se putea juca efectiv. Gazonul va avea un strat-suport de nisip, între trei şi patru centimetri, care va permite un montaj în termen scurt".

240.000 de euroa costat montarea noului gazon de pe Arena Națională din București

Ce declara Pițurcă la prezentarea sa oficială

„Nu s-a pus niciodată problema să jucăm la Târgu Jiu, dar schimbarea gazonului a fost prima mea dorință. E inadmisibil să ai stadion de 5 stele și să nu ai gazon. Autoritățile au reacționat pozitiv și se va schimba gazonul în octombrie. Eu îmi doresc unul mixt, sintetic cu gazon. Să vedem, am înțeles că se va face. 95% în octombrie se va schimba gazonul. Cu siguranță va veni și echipa națională să joace aici. Am vorbit și cu Cosmin Contra, sigur că le convine să vină să joace aici. De ce am făcut stadion? Să fie spectacol, dar actorii trebuie să aibă un câmp propice pentru a face spectacol” 

Victor Pițurcă

Vin și ventilatoarele

Noua suprafață de joc de pe „Ion Oblemenco" va avea și un sistem performant de ventilație, umidificare și răcire. Acesta constă în două megaventilatoare de mare putere care, legate în serie, vor crea o perdea de protecţie a ierbii împotriva temperaturilor ridicate. 

Potrivit cotidianului local Gazeta de Sud, acestea ar urma să ajungă la Craiova în octombrie, târziu pentru a mai fi folosite anul acesta, și vor fi livrate de „Gazonul SRL", firma care s-a ocupat la un moment dat de întreținerea gazonului de pe Arena Națională.

VEZI ȘI:

CRAIOVA - FCSB // EXCLUSIV / FCSB începe misiunea: „Căutăm suporteri" » Primele 3 măsuri pregătite de roș-albaștri. S-au inspirat din Gazetă! :)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
sorinvision
sorinvision  •  12 Septembrie 2019, 10:11

Primarula de Genoiu, gazonul solicitat de Victor Piturca costa 200.000 euro. La meciul cu Steaua, Primaria municipiului Craiova va incasa din vazarea de bilete minim 300.000 lei, adica 1/3 din valoarea gazonului solicitat. Primarula, tu te joci cu focul, daca nu faci gazonul. Nu uita ca in tribune vor fi 30.000 votanti si nu uita ca peste 9 luni sunt localele, asa ca, primarula fa gazonul si peste 9 luni in play-off, vei auzi sloganul la galerie: "Genoiu, primar la primarie!"...altfel poate auzi: "Ragalie, primar la primarie!"

cneius
cneius  •  11 Septembrie 2019, 22:20

E cald al naibii in octombrie, trebuiau ventilatoare si au ajuns prea tirziu :))

lionforever
lionforever  •  11 Septembrie 2019, 22:19
Postat de Laurentiu Marica pe 11 Septembrie 2019, 18:41

*** urmareste ce a spus la ultima conferinta de presa , clonati ***

Intre a spune ca " eu cred ca un gazon hibrid iarba cu artificial este bun" si a cere in mod expres sa se monteze un asa gazon e o diferenta imensă bai prostule. Du-te la ajica ca trebuie sa ciopliti capriorii pentru tribuna 1!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează