FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA // Victor Pițurcă = Corneliu Papură » „Piți” n-a schimbat nimic esențial în jocul oltenilor, iar visul titlului e tot departe!

Articol de - Publicat luni, 02 decembrie 2019 10:49

CS Universitatea Craiova are, cu Victor Pițurcă, același parcurs inconstant ca pe vremea lui Corneliu Papură. Iar dacă oltenii înscriu mai mult acum, încasează și mai multe goluri.

Victor Pițurcă a bifat cu Sepsi (0-1) a 10-a partidă pe banca Craiovei. Dar echipa nu arată mai bine decât pe vremea secundului Corneliu Papură. 

Deși au primit întăriri după instalarea fostului selecționer al României, vorbim de Andrei Ivan, de Uros Cosic, de Goran Zakaric și de Mihai Bălașa, oltenii au același parcurs sinusoidal în campionat. Astăzi își încântă suporterii, poate și mâine, după care sigur le dau dureri de cap. Iar ciclul acesta se repetă cu regularitate, spre disperarea lui Piți. 

Cifrele scot în evidență un alt aspect. Cu el la butoane, la Craiova nu s-a schimbat nimic esențial. Nimic din ceea ce i-ar crește șansele la titlul pe care-l visează. 

CS Universitatea înscrie mai multe goluri decât în „perioada Papură„, în medie 1,5 pe meci, față de 1,375 anterior, dar și încasează mai multe: unul pe partidă, față de 0,875 înainte.   

CRAIOVA // Victor Pițurcă = Corneliu Papură » „Piți” n-a schimbat nimic esențial în jocul oltenilor, iar visul titlului e tot departe!

Declicul la care visează toată Bănia se lasă în continuare așteptat. Și din cauza atitudinii unora dintre jucători, gen Ivan sau Cicâldău, uneori prea prețioși, însă și pentru că Piți modifică constant primul unsprezece, de la un meci la altul.

E foarte bun și sănătos criteriul lui de selecție, acela potrivit căruia „Joacă cine e în formă, cine-mi demonstrează la antrenamente că merită”. Dar înainte de orice ar trebui să aibă o echipă omogenă, funcțională. Ceea ce la Craiova, deocamdată, nu e cazul.

3 schimbăria făcut Piți în primul "11" la 0-1 cu Sepsi, față de victoria împotriva lui Hermannstadt (3-0). Au revenit Mihăilă, Ivan, suspendați etapa trecută, și Ivanov

Vezi și: 

Victor Pițurcă, opinie inedită despre Cosmin Contra: „Prin munca lui s-a ajuns aici”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
582536685595211
Ionel Tanasoiu  •  14 Decembrie 2019, 01:01

Craiova cu Piturca joaca Pi-Turca (stiti ce este aia turca) si nu va prinde play off-ul. Mai vorbim. Antrenor ca Mangia, nu mai pupa Craiova.

183986442630391
Gradinaru Nicolae  •  03 Decembrie 2019, 19:23

Ce sa ai vorbim despre Piturca, ca este praf. Echipa lui Mititelu a terminat-o mai are sa o termine pe asta. Fotbal de Curtea școlii,joaca care vine. Cum jucam odată în curtea școlii, el nu are un 11 probabil, se da cu zarul cine joaca care da mai mult. Într un cuvânt e praf și în naționala când a antrenat echipa era făcută de Iordănescu când a venit ai lui nu a mai mers de altfel ca și la arabi nu a făcut nimic,sa plece și sa ne lase.... Sa vina Mangia.

908074729289300
Radulescu Aurel  •  02 Decembrie 2019, 16:39

Vad ca la unii, le place Piturca.Nu vad nici o tragedie ca ia bataie de la Sepsi(de doua ori),ca nu-s in stare sa bata Chindia(un om in minus).Clinceni. De CFR sI FCSB,nu se mai pune problema nici macar un punct. Deci :si eu zic sa-l pastreze pe Piturca,dar de castigarea camponatului,sa nu mai discute nimeni, cel putin 10 ani.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează