FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

Cristi Balaj, prima reacție după dezvăluirile GSP privind suspiciunile de dopaj de la Astra: „Nu închidem ochii”

Cristi Balaj
Cristi Balaj

Articol de GSP - Publicat marti, 29 septembrie 2020 17:48 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 18:07

Cristian Balaj (49 de ani), președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a comentat în urmă cu scurt timp informațiile și publicate în exclusivitate de Gazeta Sporturilor cu cei 3 fotbaliști de la Astra care și-au injectat vitamine la clinica soțului Andreei Berecleanu. 

  • CONTEXT: GSP a intrat în posesia unor fotografii cu 3 jucători ai Astrei (Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alex Ioniță) care primeau vitamine prin venă, la clinica soțului Andreei Berecleanu. Imaginile au ajuns și la ANAD, care deschide o investigație oficială. 
  • Jucătorii ar fi recunoscut în fața angajaților ANAD că li s-ar fi injectat mai mult de 100 de ml, ceea ce înseamnă doping
  • Clinica a postat în social media poze cu cei 3 jucători la terapie, apoi le-a sters și ar fi refuzat să-i ofere unuia dintre ei filmarea realizată în timpul tratamentului

Fostul arbitru a declarat că forul pe care îl conduce a luat la cunoștință despre situația jucătorilor de la Astra, afirmând că fotbaliștii vor fi suspendați provizoriu până la soluționarea cazului. 

„Nu putem să vorbim foarte multe detalii despre cazurile pe care le avem. Putem vorbi pe cazul Corona, pe cazul lui Pârvulescu, dar trebuie să fim limitați în cazurile în desfășurare. Noi am demonstrat că nu închidem ochii. Legat de ceea ce a apărut pe GSP.ro, pot doar să confirm că Agenția are pe rol un asemenea subiect. 

Informațiile noastre sunt mult mai multe decât ceea ce a apărut în presă. Jucătorii de la Astra au dat dovadă de o atitudine impecabilă, o inocență, o sportivitate și o educație senzaționale. Trebuie obligatoriu să venim în sprijinul medicilor. Jucătorii nu și-au băgat acul în venă singuri. Medicii nu au voie să utilizeze medicamente aflate pe lista interzisă. Din păcate, la fel ca în cazul lui Pîrvulescu, atunci când este notificat sportivul, el obligatoriu  este suspendat provizoriu!”, a afirmat Balaj, la Digi Sport, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”

Nu, niciodată n-am făcut așa ceva. Am luat și noi vitamine, luam ce ni se punea la masă, dar nu ceva interzis. Totuși, trebuie să iei cu acordul doctorului, nu se te duci la o clinică și să iei ce vrei tu. În trecut, controalele anti-doping se făceau mai des. În ultimul timp, foarte rar am văzut controale la meciuri” - Ionel Dănciulescu, fost atacant Dinamo, la Digi Sport

VIDEO Primul fotbalist din Liga 1 prins dopat povestește cum a fost abandonat de club

Citește și: 

EXCLUSIV GSP. Cutremur în Liga 1: dopaj la Astra!? ANAD i-a suspendat pe cei 3 jucători ai Astrei pentru suspiciuni de dopaj, după imaginile controversate dezvăluite de GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
427951077389201
Mihai Tanase  •  30 Septembrie 2020, 11:45

Aflăm că Sumudica ne mințea când ne spunea că tratează echipă cu Anticar el .Cred că și el trebuie luat la întrebări !

1618597915124142
Alexandru Chis  •  30 Septembrie 2020, 06:50

Dle Balaj, cand ii vei testa si pe cei de la CFR Cluj? Nu de alta, dar Deac, Vinicius, Hoban si ceilalti "matusalemici" de la CFR par a fi niste flacai vanjosi de 20-25 de ani!

10153267892110559
Dumitru Ciobanu  •  29 Septembrie 2020, 21:43

Acest fost arbitru *** pe Rapid(la pauză)anunțând că Hristei este dopat după ce a dat gol ca să fie limpide aproape de final de meci Rapid a făcut 11 m ca să fie mulțumit acest fost arbitru cinstit și echipa sa a luat 3 puncte Comuna Recea unde are funcție. Răspunde om cinstit ce mai vrei?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close