FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

EXCLUSIV Primarul Piteștiului, interviu incendiar despre situația de la FC Argeș » Atacuri la antrenor și jucători: „Nu mai pot să accept, mă disperă!”

Cristian Gentea și-a asumat meritele pentru promovarea lui FC Argeș în LIga 1. Sursă foto: Facebook
Cristian Gentea și-a asumat meritele pentru promovarea lui FC Argeș în LIga 1. Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 04:40 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 08:36

FC Argeș, penultima echipă din Liga 1, își schimbă din nou antrenorul, după doar 11 etape din noul sezon. Ionuț Moșteanu a fost demis, iar în locul lui va fi instalat Adrian Dulcea, fost atacant al alb-violeților.

Locul modest ocupat în campionat, dar și eliminarea din Cupa României, au provocat un nou „cutremur” la Pitești. Ionuț Moșteanu, cel care îl înlocuise pe Ionuț Badea, a fost dat afară de conducere, înfrângerea cu Viitorul Târgu Jiu, 0-1, reprezentând picătura care a umplut paharul în Trivale.

Soarta lui Moșteanu a fost decisă duminică, după o ședință-fulger convocată la club. Antrenorului care a strâns 8 puncte în 5 meciuri i s-a reproșat jocul modest al echipei, iar șefii n-au putut nici în ruptul capului să treacă peste eliminarea suferită în fața divizonarei secunde. 

Primarul a răbufnit: „Nu mai pot să accept! Atmosfera e sub orice critică”

Contactat de GSP.ro, Cristian Gentea, președintele lui FC Argeș, cel care a devenit primar în această toamnă la Pitești, a răbufnit la adresa propriilor jucători și nu l-a menajat nici pe Moșteanu, pe care îl consideră principalul vinovat pentru situația delicată în care se află „vulturii violeți”. 

„Ce să vă spun? Nu suntem mulțumiți de jocul echipei, despărțirea de Moșteanu e sigură. Adrian Dulcea e numele noului antrenor. Știu că vreți să mă întrebați dacă e normal ca la o echipă de Liga 1 să vin cu un antrenor de Liga 3, dar nu mai pot să accept ce se întâmplă acum. Jucătorii sunt la pământ, atmosfera e sub orice critică. Merg pe mâna mea. Greșesc? Plătesc!

Fără discuție, obiectivul lui Adrian Dulcea va fi salvarea de la retrogradare. Va veni alături de Valentin Sinescu, fiindcă Dulcea nu are licență PRO.  Sunt un pic bulversat, nu mai știu ce să mai fac”. 

„Moșteanu nu-și mai asumă jucătorii pe care i-a adus, iar Palic e din alt film”

Pe durata interviului acordat Gazetei, Cristian Gentea l-a acuzat pe fostul antrenor Ionuț Moșteanu pentru ultimele transferuri pe care le-a solicitat conducerii. Antun Palic, fost mijlocaș cu evoluții apreciate la Dinamo, a fost pus la zid de oficialul alb-violeților: „E din alt film”. 

„Domnul Moșteanu a adus niște jucători pe care nu și-i mai asumă. Acum nu mai sunt buni, îmi spune că sunt fără «benzină». Maric e singurul câștig al nostru. Palic pare din alt film. El a jucat la Kisvarda, unde n-a stat degeaba, dar efectiv nu știu ce să mai fac.

Nici atitudinea lui Moșteanu nu e în regulă. Să mergi la Târgu Jiu și să te bată copiii? Nu e vorba de rezultat, deși mă interesa și Cupa, dar să te bată niște copii de 17 ani? Jocul e sub orice critică. Asta este, am greșit că l-am pus pe Moșteanu. El spune că a luat opt puncte, dar nu e de ajuns. Eu vreau o echipă care să joace pe măsura eforturilor pe care le facem. Vreau să merg și eu liniștit la meciuri, nu să stau tot timpul cu sufletul la gură”, a spus Cristian Gentea, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Gentea le răspunde suporterilor: „De ce să mi se reproșeze mie tot timpul?”

Contestat de suporteri, care îl acuză că a transformat echipa într-un „instrument electoral”, edilul nu înțelege de ce toate criticile se îndreaptă doar către el: „Sunt primar de 6 zile, dar mă gândesc la câte am făcut eu pentru FC Argeș și la ce sponsori am adus. De ce să mi se reprșeze mie tot timpul?”

Cristian Gentea: „Jocul mă disperă!”

Ne așteaptă un meci foarte greu cu Dinamo, am văzut ultimele două meciuri ale lor. Cine are caracter joacă și fără bani! E pentru prima dată când ai mei nu-și primesc banii și, din păcate, nu mai știu să joace fotbal. Bine, n-au știut nici înainte, dar asta e. Jocul mă disperă! - Cristian Gentea, primar Pitești

FC Argeș ocupă locul 15 în Liga 1, cu doar nouă puncte acumulate în 11 partide.Pentru piteșteni urmează duelul cu Dinamo, care va avea loc vineri, 4 decembrie.

Adrian Dulcea, noul antrenor al lui FC Argeș

Adrian Dulcea, fost atacant, a evoluat pentru FC Argeș între 2007 și 2010, fiind un personaj extrem de apreciat de galerie și care se află în relații bune cu conducerea alb-violetă

Ultima oară sub contract cu Unirea Bascov (L3), acesta a mai antrenat echipa din Pitești între 2014 și 2015, pe când alb-violeții evoluau în Liga 3, iar echipa se numea SCM Argeșul Pitești. De asemenea, el a fost și la cârma lui FC Argeș 1953, formația renăscută în 2015 cu ajutorul suporterilor și care a fuzionat până la urmă cu echipa Primăriei.

VIDEO George Micle, portarul lui FC Argeș, despre superstițiile din timpul meciurilor: „Nu renunț niciodată la mătănii și la cruciulița de la gât!”

Citește și alte știri despre FC Argeș:

Ionuț Moșteanu, demis de la FC Argeș » Un fost jucător al echipei ar urma să-i ia locul

Viorel Turcu, fostul campion cu FC Argeș, Steaua și Dinamo, a decedat la 60 de ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
105662257060988
Eugen Qy  •  30 Noiembrie 2020, 14:04
Postat de custeauamereu24 pe 30 Noiembrie 2020, 08:49

Felicitări, avem un fotbal condus de primari , politicieni, comandanți și talpani.

Hai jura-te pe sanatatea si pe fericirea copilasilor tai ca Dl. Talpan conduce C lubul S portiv al A rmatei STEAUA Bucuresti ! Voi sunteti o gasca de gigisti care n-aveti de lucru (evident asteptand 'sponsorizarea lui b g) si ii tot dati inainte cu atacurile absolut JOSNICE, la adresa celui mai titrat Club Sportiv din tara noastra !

110146613198286
Gabi Simon  •  30 Noiembrie 2020, 11:43

Domnii primari din intreaga tara trebuie sa inteleaga ca eii normal trebuiesc sa gaseasca un om potent financiar de a finanta clubul,asta ar fi in prima faza datoria lor ,apoi el sa se ocupe doar de utilitatile stadionului. Asta e datoria lui de Primar daca isi doreste sa aiba fitbal in oras. Aceeasi problema e la Iasi, Medias, Arad si alte echipe din provincie care sunt sustinute de Administratia locala a orasului.

paiazze
paiazze  •  30 Noiembrie 2020, 09:19
Postat de custeauamereu24 pe 30 Noiembrie 2020, 08:49

Felicitări, avem un fotbal condus de primari , politicieni, comandanți și talpani.

Si puscariasi. Adica fotbalul romanesc e la nivelul normal, date fiind toate astea.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează