FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - SEPSI

EXCLUSIV VIDEO „Suporterii m-au iubit ” » Bergodi, înaintea meciului cu Rapid: „Publicul din Giulești e periculos”

Rapid. Foto: GSP
Rapid. Foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2023 10:24 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2023 11:21

Cristiano Bergodi (58 de ani) e omul care a câștigat ultimul trofeu pentru Rapid în 2007. Antrenorul lui Sepsi ar fi mulțumit cu o remiză la primul derby din 2023.

  • Rapid - Sepsi, în etapa #22 din Superliga, se joacă pe 20 ianuarie, de la ora 20:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1

Cristiano Bergodi a fost antrenorul Rapidului în două perioade. Scurte, dar și-a „marcat teritoriul” în Grant. În primul mandat, în perioada 1 iulie - 19 octombrie 2007, a avut doar 9 meciuri și o medie de 2,11 puncte per partidă. 

Bergodi, omul care a câștigat ultimul trofeu pentru Rapid

Plus Supercupa României, câștigată în dauna lui Dinamo, ultimul trofeu adjudecat de giuleșteni! Apoi, italianul a revenit pe banca alb-vișiniilor în perioada 15 aprilie - 1 iunie 2015. Opt meciuri și o medie de 1,38 puncte per partidă.

În primăvara 2022, Bergodi a obținut primul trofeu din istoria lui Sepsi, câștigând pe noul Giulești finala Cupei, 2-0 cu FC Voluntari.

Bergodi, încrezător înaintea meciului cu Rapid: „Nu cădem, reacționăm!”

Vineri seară, revine ca adversar în Grant. Rapid vrea să continue lupta la titlu, Sepsi dorește să-și consolideze poziția de play-off. În amicalele din Antalya, Sepsi a revenit de fiecare dată pe tabelă când a condusă. De patru ori!

Nu cădem, reacționăm. Asta înseamnă că echipa are mentalitate bună. Pe mine mă bucură mult că jucăm ofensiv. În Liga 1 avem cea mai bună apărare. În amicale se mai poate lua și gol. Important este că avem un echilibru între faza ofensivă și defensivă. Când joci mult pe atac se poate întâmpla să te contreze adversarul, să lași niște spații în spate”, a explicat Bergodi pentru GSP.

Urmează suspendarea lui Pintilii? Directorul Școlii de Antrenori vrea ca antrenorul FCSB să fie pedepsit
FCSB
Urmează suspendarea lui Pintilii? Directorul Școlii de Antrenori vrea ca antrenorul FCSB să fie pedepsit

Bergodi: „Am un sentiment aparte față de Giulești”

Echipa lui Mutu sau publicul din Giulești, cine e mai periculos? „Ambele! Am fost acolo, în Grant, mă bucur că am trăit momente pozitive. Am un sentiment aparte față de Giulești. Pot spune că suporterii m-au iubit. Mă bucur întotdeauna că revin în Giulești. Cred că va fi lume multă, se anunță un spectacol între două formații excelente. Da, ar fi bună și o remiză, având în vedere că e primul meci, că jucăm în deplasare”, a punctat italianul.

Sorescu e jucător bun, poate face diferența la FCSB. Noi am păstrat același lot. De ce trebuie să transferăm jucători când nu e nevoie?! Sunt mulțumit de actualul lot. Am dublaj pe fiecare loc. 

- Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi

2,40e cota oferită de casele de pariuri pentru un eventual succes al Rapidului vineri seara. Victoria ardelenilor are cota 3,20

Citește mai multe articole din Liga 1:

Primul „11” e fixat! Cu ei vrea FCSB să lupte pentru primul titlu după 8 ani

Provocarea lui Neagoe! Ce trebuie să schimbe pentru ca Universitatea Craiova să se bată la titlu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
eugenrc
eugenrc  •  08 Iulie 2023, 15:39

In opinia mea, la Rapid, plusul pe care l-ar fi adus Sumudica il aduce Galeria Rapidului. Din acest motiv , un antrenor cu experienta si cu scoala facuta in alta parte decat la FRF este mult mai potrivit pentru a face performanta.

danglumetu
danglumetu  •  18 Ianuarie 2023, 14:53

un super ambasador al fotbalului italia: staif, echilibru, bun simt, deloc conflictual, o placere sa-l vezi si sa-l auzi! de ce nu-i dam nationala in viitor?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează