FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB 2-1

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB 2-1 FOTO + VIDEO // Oltenii fac un pas uriaș către titlu! Clasamentul ACUM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB, scor 2-1 +8   FOTO
CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB, scor 2-1

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2020 21:00 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 22:57

CS Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB, scor 2-1 (Cicâldău '24 - pen., Nistor '55 - pen. / Cristea '37), în etapa cu numărul 7 din play-off-ul Ligii 1.

  • După aceast rezultat, Craiova s-a distanțat, cel puțin pentru moment, la două puncte de liderul CFR Cluj, care va juca luni o partida contra celor de la Gaz Metan

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB 2-1. Cronică de Dan Udrea: Ce rău au ajuns Messi și Lampard :))

Bănia a făcut un pas uriaș în tentativa de a lua titlul de campioană, a câștigat aseară, deși n-a jucat grozav, însă a profitat de gafele unor fotbaliști pe care Gigi Becali i-a promovat și susținut agresiv: Andrei Vlad și Ovidiu Popescu.

Craiova simte pentru prima dată cu adevărat miros de titlu. Adrenalina oricum există din plin în Oltenia, dar acum, odată cu instalarea pe prima poziție, orașul fierbe la propriu. 

Doar că e o situație nouă pentru un club înființat în urmă cu doar 7 ani! Are de gestionat presiunea primului loc și de a se descurca fără aportul suporterilor, poate cel mai bun și mai constant dintre "titularii echipei" pe parcursul acestui sezon.

De parcă nu era suficient de multă presiune, în Bănie a mai venit și FCSB, coșmarul coșmarurilor Universității de când a promovat. 16-1 e raportul victoriilor dintre cele două grupări, în favoarea roș-albaștrilor. E un bilanț care provoacă un complex de inferioritate demn de o echipă mică, nu de una care vrea să fie campioană. Asistentul a dat penalty, Cicâldău l-a transformat

+4 FOTO
  • Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/

Meciul începe cu o FCSB haotică. Dezorganizată, care pierde aproape fiecare duel direct și care pare că nu e încă pe teren. Vlad are o primă intervenție în fața lui Koljici, după care defensiva oaspeților cedează. Miron nu ține linia ofsaidului, îl ține în joc pe Mihăilă, care pleacă bine și îl determină pe Ovidiu Popescu să aibă o intervenție rudimentară. Îl lovește în călcâi, e penalty, dar Bârsan nu controlează faza. 

E nevoie de intervenția lui Ciprian Danșa, care are curaj și dă penalty, iar "centralul" îi validează decizia. Bate Cicâldău, un fotbalist care a progresat enorm în toți acești ani și care își ține în frâu emoțiile: bate excepțional de bine. E 1-0, patronul Mihai Rotaru țopăie la oficială la fel ca în ziua în care a aflat că are de primit din celebrele despăgubiri cu terenuri aproape 25 de milioane de euro!

Tactica fricoasă a lui Bergodi

Craiova e la 4 puncte de CFR, însă meciul nu e terminat. Iar Bergodi se comportă ca și cum ar antrena o echipă mică. Se apără atât de joc, încât Mihăilă și Bărbuț devin fundași laterali, iar sistemul devine 6-3-1, cu întreg efectivul în 25-30 de metri. 

FCSB o fi o echipă neantrenată și fără scheme de joc, dar are jucători cu valoare individuală, iar atunci când stai doar în preajma careului advers e imposibil să nu ți se ivească situații bune.

Crețu, apoi Tănase și Moruțan l-au încercat pe Pigliacelli, după care s-a restabilit egalitatea. O centrare bună a lui Coman l-a găsit pe Cristea, scăpat de marcajul lui Cosici, dar și pe portarul italian, cu ciudatele lui gesturi, pus aproape în fund, înainte ca stoperul bucureștenilor să reia cu capul. Un gol simplu și un scor corect stabilit la final de primă repriză.

Andrei Vlad, ce comedie!

O fi Bergodi fricos, dar are noroc că cel cu care se duelează, antrenorul FCSB-ului, n-are nimic în comun cu această meserie. Gigi Becali face o mutare la pauză prin care își omoară echipa. Îl scoate pe Adrian Petre și îl introduce pe Cristi Dumitru. Probabil că Petre nu e cel mai bun atacant, însă față de Dumitru chiar e fotbalist. Cum în atac FCSB nu mai contează, greul va cădea pe defensivă.

Și iese la rampă "Messi al portarilor", așa cum l-a denumit Becali. Andrei Vlad are o intervenție care te duce cu gândul că n-a realizat că nu mai e component al Craiovei. Îi aplică un pumn în față lui Koljici. Penalty pe care îl vede nu doar Bârsan, dar e observabil și din Gruia, de la 400 de kilometri. Nu mai bate Cicâldău, ci Nistor, interesantă alegere! Trage și el tare! Gol! Craiova are din nou o mână pe trofeul de campioană!

Finalul e tensionat. Pigliacelli are o intervenție mare în fața lui Cristi Dumitru, la o ocazie întâmplătoare a oaspeților. Craiova gâfâie, obosește, dar trage cu dinții de un rezultat mare. Și-l obține. 

Mai sunt 3 etape și are multe avantaje în lupta cu CFR: avansul de puncte, forma în care se află, victoria din confruntarea directă, dar și faptul că va juca meciul decisiv cu trupa lui Petrescu pe teren propriu. În schimb, FCSB a ajuns să nu mai aibă nimic. Nici echipă, nici antrenor, nici obiectiv. Nici măcar speranță că se mai poate întâmpla ceva bun în viitorul apropiat.

Clasament play-off Liga 1:

FINAL » CS Universitatea Craiova - FCSB 2-1

  • Au marcat: Cicâldău '24 - pen., Nistor '55 - pen. / Cristea '37
  • Live+Statistici
  • VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului

CS Universitatea Craiova - FCSB » Echipele de start:

Craiova (4-3-3): 13. Pigliacelli - 18. Șt. Vlădoiu, 15. Cosic, 26. Acka, 11. Bancu - 16. Nistor, 8. Mateiu, 10. Cicâldău - 22. Bărbuț, 19. Koljic, 28. Mihăilă
Rezerve: Laurențiu Popescu, Vătăjelu, Bălașa, Mitran, Qaka, Baiaram, Gustavo, Nițu, Ivanov
Antrenor: Cristiano Bergodi

FCSB (4-3-3): 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 4. Miron, 16. I. Cristea, 3. Panțîru - 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 98. Man, 19. Ad. Petre, 7. Fl. Coman
Rezerve: Udrea, Vînă, Cr. Dumitru, Perianu, Pantea, Pandele, Istrate, Niță
Antrenor: Bogdan Vintilă

Arbitru: Marcel Bîrsan // A1: Ciprian Danșa; A2: Mihai Marica
Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)

Citește mai multe știri din Liga 1:

La ce lucrează, de fapt, fanii-acționari ai lui Dinamo: „Se naște un fenomen ce nu poate fi oprit! Uitați-vă bine la imaginea asta”

Adevăratul motiv pentru care Reghecampf „îl ajută” pe Gigi Becali » De ce pleacă Petrea și Neubert de la Al Wasl

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (594)
pittt
pittt  •  13 Iulie 2020, 10:36
Postat de valiza.epo pe 12 Iulie 2020, 19:51

Ce prost esti, orbule!

Jignirile tale nu ma supara. Asta e nivelul tau. N-am de unde sa cer mai mult.

adriann_
adriann_  •  13 Iulie 2020, 09:13
Postat de hector13 pe 13 Iulie 2020, 00:36

Art. 42 alin. 1 din Legea nr. 69/2000: Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport. Art. 31 alin. 1 din Legea nr. 69/2000: Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial sau societăți comerciale sportive pe acțiuni, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport. Fotbal Club Steaua Bucuresti nu este nici o asociatie fara scop patrimonial si nici o societate comerciala pe actiuni.

Sa-mi spui si mie ce anume impiedica MApN sa faca o asociatie fara scop patrimonial (adica un ONG) in care sa aiba 100% participatie? :))) Parca ziceai ca ai studii de drept... Nu de alta, dar in 1997 A MAI FACUT UN ONG IN ACEST SCOP, doar ca s-a incurcat cu Paunescu din motivele pe care le banuim cu totii.

adriann_
adriann_  •  13 Iulie 2020, 09:10
Postat de caesarone pe 13 Iulie 2020, 00:45

”În momentul de faţă, Legea Sportului te lasă să activezi în cel mai important eşalon din sportul în care activezi, dar numai dacă în sportul respectiv nu există o ligă profesionistă. Spre exemplu, CSM Bucureşti de la handbal e club departamental, dar are voie să joace în prima ligă pentru că la handbal competiţia este organizată de federaţie, nu de o ligă profesionistă. La fotbal, prin legea 69/2000 şi prin existenţa Ligii Profesioniste de Fotbal, un club departamental nu ar putea să existe şi să activeze în primul eşalon valoric. La liga a doua ar putea. Pentru ca CSA Steaua să activeze la fotbal în Liga 1 sunt două variante: ori să desfiinţezi Liga şi competiţia să fie organizată de Federaţie, ori să fie modificată Legea Sportului”

Da ma, si in afara de faptul ca aceasta tampenie a fost postata tot cu copy-paste de clona alexxxander pe alte articole de pe gsp stii de ce n-ai dat link? Iti zic eu, pentru ca este un citat dintr-un "articol" din prosport, atribuit curajos prin sintagma "spune un om din fotbal pentru ProSport. ". MARSI MA!!!

Vezi toate comentariile (594)
Comentează