FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

CS Universitatea Craiova și soluția pentru mai multe goluri: avansați-l pe Nicușor Bancu!

Articol de - Publicat marti, 20 august 2019 09:45

Nicușor Bancu, internaționalul oltenilor în vârstă de 26 de ani, ajută mai mult echipa când joacă mijlocaș stânga sau aripă. Statisticile precedentelor 4 sezoane o confirmă. 

Cu golul înscris duminică, la Botoșani, Nicușor Bancu a demonstrat cât de important este pentru CS Universitatea. Dar în același timp, el a declanșat și o dezbatere. Este mai util echipei ca fundaș stânga, poziție pe care joacă acum și la club, și la națională, ori ca mijlocaș stânga sau aripă?

10 selecțiiare căpitanul Craiovei în naționala României

Bancu, excelent servant

Datele statistice din precedentele patru stagiuni arată că oltenii au o forță ofensivă mult mai mare cu Bancu avansat. 

Devis Mangia l-a "citit" și l-a folosit ca atare, iar în sezoanele 2017-2018 și 2018-2019, căpitanul "leilor" nu doar că a marcat per total 7 goluri, dar, cu 15 pase decisive, a fost și un excelent servant pentru cei din avanposturi. Indiferent că vorbim despre Mitriță, Băluță, Koljici sau Gustavo.

8 goluria dat Craiova în 6 etape. Sezonul trecut bifase 10 după tot atâtea runde

Soluția Vătăjelu

În condițiile în care golgeterii de altădată nu mai sunt (Mitriță, Băluță, Gustavo) sau absentează din cauza unor probleme de sănătate (Koljici), Bancu ar fi de aur acolo, în față. Numai că Papură insistă cu el în flancul stâng al defensivei, deși îl are acum la dispoziție și pe Vătăjelu, care de formație e apărător stânga.

2,5 milioane de euroeste cota de piață a lui Bancu, conform transfermarkt.de

Cu gândul la națională?

Sau poate că Bancu ține morțiș să joace acolo pentru că nu vrea să-și pericliteze locul în națională! Cert e că la finele primei manșe a "dublei" cu Sabail (3-2), partidă în care a și marcat un gol, el a spus răspicat că "postul meu e fundaș stânga".  

Citește și:

EXCLUSIV Furtună la FCSB înainte de play-off-ul EL! PATRU jucători dați afară de Becali

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  21 August 2019, 05:39

Ce aveti cu Bancu? Ce aveti cu Papura? De fapt, in cazul lui Bancu, este alegerea clubului sa joace fundas. Asa prinde nationala si are cota mai mare pe piata. Va fi vandut in curand, dupa meciurile nationalei si Vatajelu va trece fundas. Ce e greu de inteles aici? Iar Papura ce sa faca cu un lot plin de petarde? Briceag merge agale si nu-si urmareste omul, iar acesta da gol. Fortes nu poate sa dea o minge pe spatiul portii. Chiar si asa, cu un arbitraj corect treceau de AEK la pas.

1031513953534540
Nicolescu Sergiu  •  20 August 2019, 15:37

Cred ca Bancu ar trebui sa se sacrifice pentru echipa nu sa joace fundaș crezând ca va fi chemat la naționala. Se vede de la o posta ca fundaș a fost mereu depasit și la echipa de club și la națională. Dacă va juca bine ca mijlocaș sigur va fi chemat la națională!

gintonic
gintonic  •  20 August 2019, 14:19

Si eu il vad pe Bancu mai mijlocas decat Vatajelu, iar pe Vata mai fundas ca Bancu, ambii cu aport ofensiv, dealtfel.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează