FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Sorin Cârțu atacă FRF: „Oameni care nu cunosc mirosul vestiarului nu au legătură cu acest sport”

Articol de - Publicat miercuri, 09 octombrie 2019 14:14

Sorin Cârțu (63 de ani), președintele celor de la CS Universitatea Craiova, a criticat în termeni duri decizia Federației de a respinge propunerea Băniei, cu 9 rezerve pe bancă, precum și regula cu doi jucători U21 între titulari.

Sorin Cârțu nu este pe aceeași lungime de undă cu șefii fotbalului românesc. Ca unul care a jucat la cel mai înalt nivel, îmbrățișând apoi antrenoratul, iar acum e conducător de club, Sorinaccio a criticat dur răspunsul negativ primit de olteni la propunerea lui Victor Pițurcă, de a permite echipelor de Liga 1 să aibă pe bancă 9 jucători, doi mai mult decât în prezent. 

„La FRF sunt oameni care n-au legătură cu acest sport. Care nu știu că pentru un antrenor, a avea mai mulți jucători la dispoziție în timpul unui meci înseamnă mai multe opțiuni. Care nu știu știu ce înseamnă dezamăgirea pe care o simte un jucător ce nu prinde nici măcar banca de rezerve. Oameni care nu cunosc transpirația muncii pe teren și nici mirosul vestiarului”, a comentat președintele oltenilor într-un recent interviu acordat „Radio Sud”.

Deși a promovat foarte mulți tineri pe vremea când antrena, Cârțu nu este de acord nici cu actuala regulă Under 21, ce obligă tehnicienii din Liga 1 să aibă printre titulari câte doi jucători sub 21 de ani: „Criteriul trebuie să fie valoarea. Întotdeauna! Fotbalistul tânăr trebuie să înțeleagă că în echipă se intră pe valoare și nu datorită unei conjuncturi. Așa, ar trebui să facem o regulă de genul ăsta și pentru jucătorii de 28 de ani sau 30 de ani”. 

Sorinaccio a dat exemplul lui Koljici. „Nu e ok să ții un jucător de valoarea lui pe bancă din cauza unei astfel de reguli. Cu Viitorul s-a văzut. Imediat ce a fost introdus, jocul echipei a crescut”, a remarcat fostul atacant al Craiovei Maxima. 

Mihai Stoica, atacuri în rafală la adresa lui Victor Pițurcă: „Astea sunt mai grele pentru el” 

45 de aniare Sorin Cârțu în fotbal, dintre care 15 ca jucător

2titluri de campion (1980, 1981) și 4 Cupe ale României (977, 1978, 1981, 1983) a câștigat Cârțu, ca jucător, cu U Craiova

2 trofeeare Sorinaccio în palmares, ca antrenor. Titlul și Cupa României, ambele în 1991, cu U Craiova

Vezi și:

INSULELE FEROE - ROMÂNIA // VIDEO Alex Mitriță și pasiunea pentru câini: „Vreau să îmi cumpăr unul în fiecare țară în care mă voi transfera”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
dansy
dansy  •  09 Octombrie 2019, 20:35
Postat de fairplayromania pe 09 Octombrie 2019, 17:57

GSP, de ce lăsaţi astfel de comentarii? Aici sunt doar opinii, nu trebuie jignit nimeni, chiar nici dinamoviştii.Multumim.

Nu fi suparat ca un golan din galeria lui Dinamo habar nu are de fotbal si nici nu o sa aiba vreodata.Asa sunt ei:invatati sa fure cu ajutorul FRF si arbitrilor,sa se comporte pe stadioane ca niste derbedei,sa dea cu petarde si sa primeasca amenda de la FRF de ,doar 5000 ron.Lasa-i sa latre si sa jugneasca si la sfarsit de campionat vom vedea ei si unde vom fi noi.

908074729289300
Radulescu Aurel  •  09 Octombrie 2019, 19:00

Sunt de acord ca,nu trebuie sa fie obligatoriu folosirea cu orice pret a doi juniori,daca nu au valoare,de trebuie sa-i bagi in teren? Poti folosi si 3,4,5 sau 7,daca merita prin valoarea lor,si daca ai la club acesti copii valorosi.Altfel e o prostie.

fairplayromania
fairplayromania  •  09 Octombrie 2019, 17:57
Postat de dinamo_forever_77 pe 09 Octombrie 2019, 15:28

Auzi mai istetule....dar daca este asa cum ii spui tu....de ce pana acum nu ati cerut asta ? Ce tot o dati pe-asta ca nu stiu ce inseamna transpiratia......pana acum voi ati stiut ? Si daca da, de ce nu ati cerut ?!? Va dati prea multa importanta...prazarilor ! Vedeti-va de treaba. Fotbalul nu s-a nascut la Craiova si nici nu o sa moara acolo. La voi(Caracal....tot aia) s-a rasturnat carul cu prosti si atat !

GSP, de ce lăsaţi astfel de comentarii? Aici sunt doar opinii, nu trebuie jignit nimeni, chiar nici dinamoviştii.Multumim.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează