FOTBAL  »  LIGA 1  »  CSA STEAUA

CSA Steaua, război cu Emil Grădinescu! Sesizare la CNA după FCSB – Dinamo

CSA Steaua, război cu Emil Grădinescu
CSA Steaua, război cu Emil Grădinescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 09:24 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 09:36

CSA Steaua a anunțat marți că a depus la Consiliul Național al Audiovizualului o sesizare la adresa comentatorului de la TV Telekom Sport, Emil Grădinescu, după FCSB – Dinamo 6-0.

După ce o pagină de facebook a fanilor Stelei a cerut ca Emil Grădinescu să fie sancționat după Derby de România, iar mai mulți suporteri au trimis sesizări la CNA, și clubul militar a făcut o plângere împotriva acestuia și a postului TV Telekom Sport.

CSA îi reproșează acestuia că a folosit de mai multe ori „Steaua” când se referea la FCSB, deși această a pierdut în Instanță numele, marca și palmaresul Stelei.

CSA Steaua, sesizare la CNA împotriva lui Emil Grdăinescu

Pe site-ul oficial al clubului militar, se prezintă și o serie de afirmații făcute de Emil Grădinescu duminică seara, în timpul partidei de pe Arena Națională. 

  • Minutul 0, Emil Grădinescu: „Două echipe care au deținut multă vreme monopolul performanței în România. Derby-ul cu cea mai lungă istorie din Liga 1”.
  • Minutul 8, Emil Grădinescu: „Cosmin Matei a jucat și la Dinamo, a jucat și la Steaua”.
  • Minutul 14, Emil Grădinescu: „Torje este omul care a bătut Steaua în 2011. Este ultima victorie a lui Dinamo pe terenul adversarului de astăzi”.
  • Minutul 45+7,  Emil Grădinescu:: „Cea mai dramatică repriză pentru Dinamo. Mi-aduc aminte de un 5-0 în Ghencea. Atunci tot în prima repriză au venit vreo 4 goluri.” – e vorba de meciul Steaua – Dinamo din 1998.
  • Minutul 57, Emil Grădinescu: „Ionel Dănciulescu, cel care a dat două goluri lui Dinamo cu FCSB, cu Steaua în 1998” – (în meciul Steaua – Dinamo din 1998).
  • Minutul 68, Emil Grădinescu: „6-0. Se conturează cea mai categorică victorie din istoria întâlnirilor dintre Steaua/FCSB și Dinamo”
  • Minutul 69, Emil Grădinescu: „Numărătoarea galeriei steliste este din ce în ce mai lungă”.
  • Finalul partidei.  Emil Grădinescu: „Cea mai categorică victorie din istoria acestui derby de România. Acest derby va intra în istorie”

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului și somat postul de televiziune Telekomsport pentru încălcarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) și (3) din Legea Autovizualului nr. 504/2002 de către postul de televiziune TELEKOMSPORT cu ocazia meciului de fotbal din Liga I, FCSB – Dinamo București din data de 12.09.2021.

Comentatorul meciului, Emil Grădinescu a folosit în timpul transmisiei în direct denumirea Steaua cu referire explicită la formația FCSB care este înscris la LPF cu numele oficial Fotbal Club FCSB.

Echipa Steaua București, în actualul sezon competițional, nu evoluează în Liga I de fotbal, dezinformarea fiind evidentă. CSA STEAUA este singura în drept să folosească denumirea și logo-ul „Steaua/Steaua București”. În prezent aceasta evoluează în Liga a II-a.

Art. 31 din Constituția României precizează:

  • (2) autoritățile publice, potrivit competențelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetățenilor asupra treburilor publice și asupra problemelor de interes personal;
  • (4) mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

Este de notorietate faptul că, FCSB S.A. a pierdut definitiv dreptul de asociere cu marca STEAUA, fapt consfințit de Decizia civilă nr. 3425/03.12.2014 pronunțată în dosarul nr. 42805/3/2011 de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția I civilă, care a admis recursul declarat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București – în contradictoriu cu intimații pârâți SC Fotbal Club Steaua București SA, Asociația Fotbal Club Steaua București, Oficiul de Stat pentru Investiții și Mărci, SC FCSB Marketing SRL și SC Ostrovit SA dată împotriva deciziei nr. 259A/20.12.2013 a Curții de Apel București – Secția a IX-a civilă, pe care a modificat-o, în sensul că a admis apelul declarat de subscrisa împotriva sentinței nr. 832/17.04.2012 a Tribunalului București – Secția a IV-a civilă, și a dispus anularea mărcii „Steaua București” înregistrate sub nr. 061735, data depozit 29.01.2004, și a contractului de licență marca nr. 201 din 01.02.2011 încheiat cu intimata pârâtă SC Ostrovit SA cu privire la marca înregistrată sub nr. 061735.

Mai mult decât atât, în decembrie 2016, Curtea de Apel București a interzis SC Fotbal Club Steaua București SA (actual FCSB SA) să folosească fără consimțământul subscrisei semnele „Steaua”, „Steaua București” sau a unor semne  similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale și în special în competiții sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociațiile și federațiile sportive.

Această situație se perpetuează, cu toate că în anul 2017 dumneavoastră ați transmis radiodifuziunilor o adresă de atenționare prin care le-ați reamintit obligația de a asigura informarea corectă a publicului, conform prevederilor legislației audiovizualului în vigoare, având în vedere Deciziile ÎCCJ nr. 3425/2014 și a CAB 989A/2016.

Considerăm că postul de televiziune vizat nu doar că dezinformează opinia publică, dar ignoră cu bună știință o hotărâre judecătorească, aducând astfel prejudicii mărcii înregistrate și deținute de clubul nostru.

CSA Steaua nu va permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanțelor celui mai important club sportiv din România.

Mai mult decât atât vă rugăm să țineți cont de prevederile legislației naționale privind respectarea hotărârilor judecătorești, și a normelor ce reglementează apărarea relațiilor sociale prin înfăptuirea justiției.
- comunicat CSA Steaua

VIDEO Noi detalii despre implementarea VAR în România: a început pregătirea practică

Citește și: 

Poziția ambiguă a CNA în scandalul CSA Steaua - FCSB: „Nu putem interzice, dar putem sancționa”

Mutare surprinzătoare » Mezinul familiei Iordănescu, la Dinamo: „Nu mai e ca pe vremuri, cu steliștii și dinamoviștii”

Playtech: Laurențiu Reghecampf a IERTAT! ”Am avut o discuție, mi-am dat seama că au înțeles”


Comentarii (274)
422663335592396
Angela Ionescu  •  16 Septembrie 2021, 18:53

Gradinescu a comentat cu capul și nu a greșit când a comentat, greșit au hotărât judecători care au fost influențați de Talpan și alte persoane misterioase.

422663335592396
Angela Ionescu  •  16 Septembrie 2021, 18:45

O echipă de doi bani , care trăiește din bani populației, populație care o consideră pe FCSB-STEAUA.(PUNCT).

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  16 Septembrie 2021, 10:24
Postat de steaua024 pe 16 Septembrie 2021, 08:50

De acord cu ce ai postat ! In loc sa-si faca probleme pentru incalcarea FLAGRANTA a LEGII privind cheltuirea banului public privitor la intretinerea unei formatii infiintate recent si care nu va avea dreptul sa promoveze, ei umbla cu prostii. Mai mult s-au declarat proprietari in Ghencea, desi li s-a comunicat faptul ca au calitate de administrator. Cand cheltuielile cu intretinerea stadionului si justificarea cheltuirii banului public din bugetul armatei vor atinge cote inalte, se va gasi cineva care va spune: Pentru pensionari nu aveti bani, dar ca sa tineti in viata o sectie de fotbal FARA NICI UN VIITOR, aveti ! Oare actualii oficiali ai Armatei pot dormi noaptea? Ori isi fac alte calcule ?!?! Roata se intoarce iar lovitura finala va fi crunta. Cu tot palmaresul si sigla! Cat priveste continuitatea, FCSB=STEAUA ! In ochii UEFA, in inimile majoritatii steliste, continuitatea sportiva reprezinta un adevar si acest lucru nu poate fi modificat de nimeni ! Am mai spus-o si repet: Am fost si sunt un fidel sustinator al Stelei vazand la lucru TOATE generatiile de fotbalisti ai CCA, Stelei si am fost la meciuri de mic copil anii 1950. Cu multe bucurii satisfactii si uneori trist cand pierdeau. Ce se intampla acum nu are cum sa-mi ofere o satsfactie !

I-aauzi!Te arde grija de banul public,dar cand nemernicul ala de Hrebenciuc i-a pus in brate lui Becali„afacerea”cu schimbul de terenuri cu MAN(menita sa finantzeze indirect Steaua),nu te-am auzit!Nici pe tine nici pe zaharisitul ala de„ticbic”!Sau sunteti unul si acelasi?!

Vezi toate comentariile (274)
Comentează