FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB

În Bănie se întâlnesc principalul și secundul » Nicolae Dică, de 3 ori asistentul lui Mirel Rădoi

Nicolae Dică și Mirel Rădoi
Nicolae Dică și Mirel Rădoi

Articol de , - Publicat sambata, 17 septembrie 2022 07:18 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 09:20

Duminică va avea loc prima dispută dintre Rădoi și Dică. Nicolae i-a fost secund lui Mirel, în mod oficial, la FCSB și la națională. Neoficial, și pe FC Argeș o conducea, prin telefon, tot antrenorul de acum al Craiovei, ca un fel de sfătuitor al fostului său coleg.

  • CS Universitatea Craiova - FCSB se joacă duminică, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi 1, Prima 1 și OrangeSport 1.
Calvarul prin care a trecut noul fotbalist transferat de FCSB: „Mă gândeam să mă arunc de la etaj!”
FCSB
Calvarul prin care a trecut noul fotbalist transferat de FCSB: „Mă gândeam să mă arunc de la etaj!”

Rădoi și Dică sunt amici, au fost colegi la FCSB și în echipa națională, doar că duminică vor lupta pentru puncte într-un moment în care amândoi sunt amenințați cu demiterea din cauza rezultatelor dezamăgitoare. Gazda Universitatea are 14 puncte, oaspetele FCSB are numai 8. Ambele sunt în zona de play-out și se află într-o formă slabă.

Nicolae Dică, „principal” contra lui Inzaghi, apoi iar secund

În afara calculelor pe care le prilejuiește clasamentul, duelul va fi unul straniu din cauza relației profesionale dintre antrenorii deveniți rivali. Dică a fost secundul lui Rădoi la FCSB, după care avea să devină el „principal” în clubul lui Becali. 

A încheiat un sezon ca vicecampion și i-a dus pe roș-albaștri în fazele eliminatorii din Europa League, în „16-imi”, de unde i-a eliminat Lazio, a fost 1-0 la București și 1-5 la Roma. Era cea mai bună stagiune din 2015 încoace, anul cel mai recent în care oamenii lui Gigi au devenit campioni, însă Dică avea să plece la mijlocul stagiunii următoare, înlocuit cu Mihai Teja. 

El a mai bifat un mandat scurt ca „principal” la FC Argeș, după care a acceptat, datorită prieteniei care-l lega de Rădoi, să-și arunce la gunoi istoricul pe care-l înregistrase până atunci ca A1 și să redevină secund! I-a fost asistent lui Mirel la națională.

Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi și la FC Argeș

Colaborarea oficială nu a fost singura. Surse de la FC Argeș povestesc că Dică a fost tot un fel de secund al lui Rădoi și la FC Argeș. Primarul Piteștilor, Cristian Gentea, a condus clubul SCM Pitești de la începutul lui, din liga a patra, iar din eșalonul al treilea a sperat să-l atragă pe fostul căpitan de la FCSB ca antrenor principal.

Mirel i-a spus lui Gentea că-l va consilia pe Dică și că va mai veni și el din când în când la antrenamente, dar că n-o să accepte să lucreze într-un mod direct la un nivel atât de jos. 

Sub supervizarea lui Rădoi, Nicolae a promovat cu FC Argeș din liga a treia în a doua, apoi a fost demis din cauza rezultatelor slabe. În același sezon, echipa a promovat cu Ionuț Badea pe bancă

Citește și alte știri din Liga 1: 

Adrian Mititelu, intervenție la miezul nopții: „Răbdarea la Craiova e greu de menținut! Acum nu am alternativă”
FCU Craiova
Adrian Mititelu, intervenție la miezul nopții: „Răbdarea la Craiova e greu de menținut! Acum nu am alternativă”
Reacția lui Gică Hagi, după o nouă etapă în care rămâne lider în Liga 1: „Nu suntem la potențial maxim încă”
Petrolul - Farul 1-3
Reacția lui Gică Hagi, după o nouă etapă în care rămâne lider în Liga 1: „Nu suntem la potențial maxim încă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Septembrie 2022, 13:52

...fcsb o echipa slaba ...cu antrenori prosti si jucatori rebuturi ...nu i buna de nimik ...

dobrin
dobrin  •  17 Septembrie 2022, 13:05

Bun titlu de data aceasta. Dica nu mai e secundul lui Radoi, dar tot secund este.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează