FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Sursa tensiunii de la CFR Cluj: „Ne-ai cerut să-i cumpărăm și nu i-ai băgat!”

Articol de - Publicat sambata, 07 noiembrie 2020 11:28 / Actualizat sambata, 07 noiembrie 2020 12:20

Sursa tensiunii de la CFR Cluj: Dan Petrescu se află într-un conflict cu Marian Copilu, numărul unu executiv al campioanei. Edi Iordănescu, fost antrenor al Clujului, e convins că echipa ar depăși criza numai „dacă ar reveni Marian, care e omul-cheie”.

„Nu sunt certat cu patronul, eu am probleme cu alte persoane din club", a ținut să spună Petrescu înaintea plecării la Roma. La cine s-a referit? Marian Copilu, președintele clubului, e persoana cu care Dan a anunțat că are „probleme". Amici încă de pe vremea în care „Bursucul" o conducea pe Unirea Urziceni, ei doi și-au slăbit relația de-a lungul acestui an, iar raportul a devenit chiar rece în momentul de față.

„Ne-ai cerut să plătim și nu i-ai folosit!"

Motivul principal îl constituie, potrivit surselor din club, criticile dese ale lui Petrescu. Antrenorul a criticat conducerea pentru subțirimea lotului, pentru lipsa banilor, pentru prestațiile dezavantajoase ale arbitrilor. El simte că n-a fost sprijinit pentru alcătuirea unui lot puternic, cu mai multe soluții pentru fiecare post. 

Conducerea îi reproșează că nu a valorificat fotbaliști cu care CFR a consumat bani mulți. Doar pentru achiziționarea lui Pașcanu de la Leicester au fost achitați 600.000 de euro. Petrescu l-a etichetat pe internaționalul de tineret după primul meci la Cluj: „Nu e de CFR!". Împrumutat întâi la Voluntari, Pașcanu a ajuns acum în liga a doua spaniolă, la Ponferradina.

Mijlocașul defensiv Sylla a costat și el 400.000 de euro, n-a fost folosit aproape deloc și a semnat recent rezilierea contractului. Dan a renunțat și la Adam Lang, un fundaș central maghiar care e titular acum la Omonia Nicosia, în grupele Europa League, și în naționala Ungariei.

Copilu și patronul Varga erau oricum nemulțumiți din cauza acestor transferuri păguboase, toate realizate la cererea sau măcar cu consultarea lui Petrescu.
 

„E foarte important să se întoarcă!"

Insistența cu care tehnicianul a mai cerut acum încă doi fundași centrali și s-a plâns în public de lotul subțire și de conducerea incapabilă a provocat ruptura totală între el și Copilu. Marian nici măcar nu a mai fost în delegația care a mers la Roma și nu e clar când s-ar întoarce la conducerea clubului.

Edi Iordănescu, fost antrenor al CFR-ului cu două sezoane în urmă, crede că absența oficialului constituie explicația pentru criza în care a intrat echipa. Edward a comentat la Look Sport:

„E important ca omul-cheie, Marian Copilu, să se întoarcă alături de echipă. Am această informație, sper să nu se supere pe mine fiindcă o fac publică: de câteva săptămâni nu a mai mers la meciuri, nu a mai fost prezent în preajma jucătorilor, din cauza unor probleme personale. Eu îl știu pe Marian, știu ce fel de om și ce fel de profesionist este. El îi oferă echipei un suport emoțional, oricare antrenor și-ar dori să aibă un astfel de conducător". 

Problema personală pe care a menționat-o Edi există, însă cearta cu Petrescu constituie un alt motiv pentru care Copilu nu a mers la Roma și nu mai e implicat.

„Multe succese i se datorează lui"

Absența lui Marian Copilu din delegația CFR-ului de la Roma a fost comentată și la GSP Live de Ștefan Gadola, acționar minoritar al clubului: „Marian a muncit enorm în anii aceștia, multe dintre succesele CFR-ului din ultimele trei sezoane i se datorează. Din păcate, el a avut recent o problemă personală și e un pic schimbat din cauza aceasta. Sper să revină în curând alături de echipă și atmosfera să se calmeze în club". 

Lotul pentru Europa League e foarte slab, nu cred să mai facem vreun rezultat bun până la finalul grupei. S-a accidentat și Omrani, va lipsi trei luni, deci nici pentru campionat nu prea am soluții. Eu am atras atenția de multă vreme că mai voiam doi fundași centrali, dar n-am fost ascultat
- Dan Petrescu, antrenor CFR

VIDEO CFR Cluj revine în Liga 1. Totul despre duelul cu FC Argeș

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Veste proastă pentru CFR Cluj după meciul cu Roma! Dan Petrescu a făcut un anunț îngrijorător pentru fani

Dan Petrescu, resemnat după rușinea cu Roma: „Șansele de calificare sunt mici”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
ssilvio
ssilvio  •  07 Noiembrie 2020, 20:22

eg

gilldart
gilldart  •  07 Noiembrie 2020, 18:06
Postat de talpaiadului pe 07 Noiembrie 2020, 17:45

Uite de-aia nu suport eu fecesebistii ca tine, adica gigistii care se dau stelisti. Ca dace recunosteati ca sunteti gigisti nu avea nimeni nimic cu voi. Pai tu vii aici si lovesti in Dan Petrescu, care e de fapt simbolul Stelei, pe picior de egalitate cu Lacatus. Ba, tu esti antistelist, colindatorule! Du-te pe pustii cu FC Stan si Branul tau cu tot! Noi stelistii il pretuim pe Dan Petrescu si apreciem faptul ca nu a acceptat sa fie ***

si eu il pretuiesc pe dan petrescu ca fost jucator al stelei. dar ca antrenor este zero barat. o sa vezi ca dupa cfr nu o sa mai antreneze nicaieri.

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  07 Noiembrie 2020, 17:55

Aici au dreptate șefii de la CFR, dar petrescu nu i obișnuit cu sărăcia din campionatul romanesc, el crede ca i în Rusia sau China unde au saci cu bani. Mai bine pleacă, și clubul întinerește echipa, și asa de la anul cupele sunt un ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează