FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Ce n-a putut Dan Petrescu! » Transformare formidabilă reușită de Hagi: a produs un gol la 90 de minute după ce „Regele” i-a dat restart

La 31 de ani, Denis Alibec trece din nou printr-un moment formidabil. Atacantul Farului a fost reinventat de Gică Hagi și e cel mai productiv fotbalist din Superliga
La 31 de ani, Denis Alibec trece din nou printr-un moment formidabil. Atacantul Farului a fost reinventat de Gică Hagi și e cel mai productiv fotbalist din Superliga

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2022 16:30 / Actualizat marti, 06 decembrie 2022 22:33

La 31 de ani, Denis Alibec trece din nou printr-un moment formidabil. Atacantul Farului a fost reinventat de Gică Hagi și e cel mai productiv fotbalist din Superliga, la egalitate cu Andrea Compagno, golgeterul FCSB.

În victoria uluitoare cu FC Botoșani (8-0), Alibec a reușit 3 goluri și două pase decisive, confirmând forma excelentă din actuala stagiune. 

Semnează cu FCSB! Gigi Becali anunță că a rezolvat primul transfer al iernii: „Da, ne-am înțeles!”
TRANSFER
Semnează cu FCSB! Gigi Becali anunță că a rezolvat primul transfer al iernii: „Da, ne-am înțeles!”

Hagi i-a dat restart lui Alibec

Atacantul liderului a produs, în total, nu mai puțin de 13 goluri (9 reușite și 4 assisturi) în campionat. Adică, el a contribuit decisiv, în medie, la un gol la 90 de minute! Numai Compagno a mai produs atât de multe reușite, dar media italianului, conform InStat, e mai slabă: 0,7 goluri la 90 de minute.

În vară, înainte să semneze cu Farul, Alibec era pe nicăieri. Se despărțișe de Kayserispor și bifase 3 experiențe la rând ratate, dintre care una la CFR Cluj. 

Nepotrivirea cu Dan Petrescu a reprezentat un factor determinant în Gruia. „Toți știm tipul de fotbal pe care îl preferă Dan Petrescu și nu cred că mi se potrivește, atâta tot. Eu simt că pot să ofer mult mai mult și aveam nevoie doar de un alt context ca să arăt asta. Am jucat puțin și nu eram mulțumit”, declara atacantul la începutul anului.

Ce n-a putut Dan Petrescu! » Transformare formidabilă reușită de Hagi: a produs un gol la 90 de minute după ce „Regele” i-a dat restart
Alibec va împlini 32 de ani pe 5 ianuarie

Denis Alibec, 3 experiențe ratate până la Farul

ECHIPĂMECIURIGOLURI / ASSISTURI
Kayserispor173 / 1
Atromitos132 / 1
CFR Cluj212 / 1

850.000 €e cota de piață a lui Alibec în prezent, conform portalului de specialitate Transfermarkt. Revenirea la Farul i-a crescut deja valoarea cu 150.000 de euro, era cotat la 700.000 € în iunie, dar e foarte departe de highlightul carierei - 3 milioane de euro (2017)

Denis Alibec, carieră cu suișuri și coborâșuri

Alibec și-a făcut un nume la Astra, pe care a condus-o spre titlu în 2016. După 64 de goluri în tricoul giurgiuvenilor, Denis ajungea la FCSB în iarna anului 2017, în schimbul a două milioane de euro. 

Atacantul n-a rezistat decât un an și jumătate în Capitală, a marcat de 9 ori în campionat pentru roș-albaștri, iar în 2018 s-a întors la Astra, care l-a achiziționat cu 1,4 milioane de euro! 

Fotbalistul Român al Anului 2016 în Ancheta Gazetei, Alibec și-a revenit temporar în tricoul giurgiuvenilor, astfel că a fost transferat de Kayserispor în octombrie 2020 pentru 900.000 de euro.

Hagi l-a mai salvat o dată pe Alibec

Plecat în 2009 la Inter, Denis nu a ajuns la prima echipă a italienilor şi a fost „repatriat” de Hagi în 2012, la Viitorul. Sub comanda antrenorului Cătălin Anghel, dar și sub atenta supraveghere a „Regelui”, Alibec a bifat 5 goluri și 3 pase decisive în stagiunea 2012/13.

Evoluțiile solide l-au adus în vederile Astrei, unde s-a transferat un sezon mai târziu și unde a atins cea mai bună formă din carieră.

Sunt niște lucruri clare. Jucătorul care vrea să performeze trebuie să arate bine fizic și mental nemaipomenit. Din punct de vedere tehnico-tactic, cred că toată lumea îl știe pe Alibec. Am lucrat la ce trebuie, mental stă foarte bine, face diferența în Liga 1. Este jucătorul numărul 1 la noi în momentul de față și ne ajută foarte mult
Gică Hagi, manager Farul

Eu mereu când am fost acasă m-am simţit foarte bine. Ştiţi că am mai fost o dată cu domnul Hagi şi de aceea am ales să vin aici, pentru că ştiam că o să mă pună pe picioare. M-a convins să dau totul pe teren, pentru că asta mi-a spus când am venit. Dacă vin aici, trebuie să mă ţin după el, să ţin pasul cu el
Denis Alibec, atacant Farul

VIDEO » Gheorghe Hagi, despre obiectivul Farului: „Trebuie să fim cei mai buni!”

Mai multe știri de actualitate din Liga 1:

Valentin Lazăr despre conflictul cu antrenorul lui Dinamo: „Burcă se crede psiholog mare”
dinamo
Valentin Lazăr despre conflictul cu antrenorul lui Dinamo: „Burcă se crede psiholog mare”
Inedit » Cum s-a ales Dan Petrescu cu un „galben” în victoria împotriva Chindiei: „Fă-i poză!”
CFR CLUJ
Inedit » Cum s-a ales Dan Petrescu cu un „galben” în victoria împotriva Chindiei: „Fă-i poză!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
fabulos
fabulos  •  07 Decembrie 2022, 15:13

Ati uitat sa pomeniti in articol de Academia Regelui, cea mai buna si mai performanta din Univers, Metavers,... Sau urmeaza alt articol peste o zi-doua!? Daca nu mai sunt bani la Academie nu mai vin nici la presa.

magic4ever
magic4ever  •  07 Decembrie 2022, 13:38
Postat de gioni49 pe 07 Decembrie 2022, 08:30

da Regele aramjamentelor si blaturilor in Europa e varza

Hagi cu Viitorul macar a fost eliminat de echipe mult mai bine cotate in cupele europene ca Vitesse. Gent sau Salzburg, nu de Karagandy din Kazahstan ca FCSB care a facut Romania de ras:)))))))))

vasileroaita
vasileroaita  •  07 Decembrie 2022, 09:06

Alibec a spus clar că nu se potrivește sistemului lui Dan Petrescu. Asta e tot. Nu înseamna că, în alt sistem de joc, nu poate da randament superior. Nici că sistemul lui Dan Petrescu nu este bun!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează