FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Bonetti nu se lasă! A dat clubul în judecată și vrea să fie repus în funcție

Dario Bonetti
Dario Bonetti

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 18:49 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 19:27

Dario Bonetti (60 de ani), fostul antrenor al celor de la Dinamo, a dat în judecată clubul la care a activat până la mijlocul lunii septembrie, când a fost demis în urma înfrângerii cu FCSB, 0-6.

Italianul a trimis o scrisoare Tribunalului București prin care contestă rezilierea contractului cu Dinamo, făcută în mod unilateral de către clubul din „Ștefan cel Mare”.

Bonetti a dat în judecată clubul pentru modul cum a ales să-l dea afară de la echipă și solicită ca instanța să dispună anularea măsurii administratorului judiciar de denunțare a contractului său, constatarea neîncetării contractului și repunerea în funcției de antrenor al „câinilor”, informează playsport.

Argumentele pe care Bonetti împreună cu avocatul său le aduc sunt faptul că, în momentul în care tehnicianul a fost anunțat că i-a fost reziliat unilateral contractul, nu a primit nicio motivare. 

De asemenea, în momentul când Bonetti a fost demis, el se afla în concediu medical. În anexele depuse la dosar, avocatul a adăugat și actele medicale care demonstrează considerentele contestației.

„Dat fiind faptul că părțile au semnat Contractul la data de 14.07.2021, când Dinamo se afla în procedura de insolvență, astfel încât noțiunea de «contract în derulare», astfel cum este precizat de către art .123 nu se regăsește în situația prezentă, dedusă judecății. Mai mult decât atât, un aspect important de observat, Contractul a fost aprobat și semnat de către administratorul judiciar. 

În plus, contractele în derulare, odată asumate sau contractele încheiate în cadrul procedurii de insolvență – situația de față – reintră sub regimul de drept comun al contractelor”, a spus avocatul lui Bonetti, potrivit sursei citate.

Declarația este răspuns la poziția lui Răzvan Zăvăleanu, prin care afirma la sfârșitul lunii septembrie rezilierea unilaterală: „Nu a fost o rezilieze bilaterală, ci unilaterală, în baza legii insolvenței”, spunea acesta.

Ce poate păți Dinamo?

Dacă cererea lui Bonetii va fi aprobată, Dinamo se va alege cu un nou proces. Iar în cazul în care judecătorii îi vor da dreptate antrenorului italian, „câinii” vor fi obligați să-l reinstaleze în funcție.

Vestea bună este că planul de reorganizare al alb-roșiilor nu este afectat de acest demers al lui Bonetti.

Ne judecăm! Aparent, dumnealui urmărește să se întoarcă la Dinamo. Aparent! Va fi un dosar asociat care nu are nicio legătură cu planul de reorganizare, nu-l poate afecta în niciun fel. Ne-am asumat acest lucru, ne așteptam
- Răzvan Zăvăleanu, despre cererea lui Dario Bonetti 

Citește alte știri din Liga 1:

Galeria Rapidului s-a sucit! Anunț de ultimă oră: „Dezaprobăm discriminarea și îngrădirea drepturilor”

Dorian Popa, umilit de un jucător de la FCSB: „Eram cu iubita mea. Hai, mă, pleacă!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
freddy
freddy  •  14 Octombrie 2021, 11:11

Platiti ba angajatii nesimtitilor!!! Ca nu au venit singuri! Voi i-ati adus ca pe salvatorii planetei. Vreti sa munceasca lumea degeaba pentru voi in timp ce va trageti comisioane. Nu va mai suporta nimeni nesimtitilor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  14 Octombrie 2021, 10:12

Ce vina are Bonetti ca sub mandatul lui Dinamo avea interzis la transferuri si ca a fost obligat sa joace cu tinerii de la echipa a doua din liga a 3-a?!Ce vina are Bonetti ca in mandatul lui jucatorii mai veci doar se faceau ca joaca-nemultumiti ca nu li s-au platit salariile restante?!Da,omul stia situatia, dar totusi a acceptat sa vina-intr-un moment cand nimeni nu voia sa vina!Aaa,ca a fost meciul ala cu fcsb-in care Istvan Kovacs a vrut sa-i dovedeasca lui„nea GG”- stapanul lui Deaconu de la Comisia Centrala a Arbitrilor-ca „s-a facut si el baiat bun”-ca ceilalti arbitri care-i mananca din palma?!Cu ce e mai bun Rednic?Aaa,ca cumpara jucatori- la kilogram-doar asa,ca sa fie?!

contrabas3
contrabas3  •  14 Octombrie 2021, 09:43

Haha… sunt sigur că Bonetti o să câștige, dacă dă clubul în judecată. Ce milă mi-e de Dinamo! E adevărată vorba ‘ceea: la omul sărac nici boii nu trag”.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează