FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dario Bonetti, mesaj amplu după plecarea de la Dinamo: „Mă simt folosit și aruncat” + cum își radiografiază mandatul

Dario Bonetti a explicat motivele pentru care a plecat de la Dinamo / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Dario Bonetti a explicat motivele pentru care a plecat de la Dinamo / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 14 septembrie 2021 17:35 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 19:25

Dario Bonetti (60 de ani) și-a reziliat astăzi contractul cu Dinamo. Cea de-a treia aventură a italianului a ajuns la sfârșit după o serie îngrozitoare de cinci înfrângeri consecutive în Liga 1. 

Tehnicianul italian și-a luat rămas bun de la suporterii lui Dinamo printr-un amplu mesaj publicat pe rețelele de socializare. Dario Bonetti explică pe îndeletele motivele pentru care nu îi va mai antrena pe roș-albi și face radiografia mandatului de 2 luni pe care l-a avut în Ștefan cel Mare. 

Dario Bonetti, despre motivele „divorțului” de Dinamo:

„Am ajuns aici cu mâinile goale săpând tranșee, încercând să țin echipa în viață. Acum, că în sfârșit cavaleria este aici, toată lumea este în siguranță. Acum, mă simt folosit și aruncat din punct de vedere fotbalistic, dar trebuie să spun că, în adâncul meu, știam deja asta. Știu fotbal și am prevestit ce se va întâmpla, dar am ales cu inima și nu cu rațiunea, riscând un accident și asta s-a și întâmplat”

„A trebuit să antrenez o echipă pe care nu o cunoșteam, formată din băieți foarte tineri de la Dinamo 2 și de la Liga 3. Îmi amintesc că atunci când am ajuns, în acel moment niciun antrenor nu a vrut să vină și mi s-a spus, din aceste motive, că primele 10-12 meciuri nu ar fi importante pentru clasament și că ar fi nevoie de ele pentru organizarea echipei, așteptând ca FIFA să ridice interdicția la transferuri”

„Exact în acel moment am spus, cunoscând minuțios fotbalul, că după doar câteva înfrângeri la rând vor începe presiunile. De fapt, fotbalul este una, dar de multe ori cei care îl administrează nu știu ce contează. Le mulțumesc tuturor muncitorilor de la Săftica, de la Dinamo, jucătorilor și în special acestor fani adevărați, pentru că dau dovadă de un atașament extraordinar. Acesta a fost motivul principal pentru care am decis să vin la poate cel mai jos moment din istoria clubului"

Dario Bonetti: „Sunt mulțumit de munca depusă la Dinamo”

„Aveam încredere în ridicarea interdicției FIFA, care s-a întâmplat. A a fost o campanie de consolidare, în care nu puteam interveni decât parțial pentru unii jucători. Am insistat pe un fundaș central experimentat și rapid, mijlocaș cu rol de creație și un salt atacant de înaltă calitate, dincolo de Mirko Ivanovski. Modul în care au decurs lucrurile reprezintă confirmarea a ceea ce m-am gândit și am simțit pe pielea mea de câteva săptămâni"

„Vreau să trag concluzia că sunt foarte împăcat și mulțumit de munca depusă pentru că în acest timp unii tineri au trecut din rezervă la Dinamo 2 la naționala U19. Și alți tineri și-au putut arăta calitățile în Liga 1. Am avut un număr important de jucători tineri disponibili, cum nu s-a întâmplat niciodată în istoria acestui club. Și i-am lăsat să joace și am încercat să-i ajut să crească. Toți acești tineri acum sunt sigur că au înțeles calea profesională de urmat și au deschis o mare posibilitate pentru viața lor”

25%din punctele puse în joc a câștigat Bonetti în actualul mandat cu Dinamo

2 trofeea cucerit Bonetti cu Dinamo, ambele în 2012, Cupa și Supercupa, calificând "haita" în 2009 în grupele Europa League

Sorin Colceag, antrenor interimar la Dinamo! 

Sorin Colceag va conduce antrenamentul de astăzi al „câinilor”. Tehnicianul de la echipa secundă a fost numit interimar până când la Dinamo va fi instalat un nou antrenor principal. Dacă un alt antrenor nu va fi numit până duminică, există posibilitatea ca Sorin Colceag să continue în următoarea perioadă în funcția de A1 în Ștefan cel Mare. 

Concluziile lui Florin Bratu după FCSB - Dinamo 6-0

Citește și alte știri despre Dinamo:

ULTIMA ORĂ Dinamo și Dario Bonetti au reziliat contractul! Cine va conduce antrenamentul de azi

VIDEO Dinamovistul desființat în direct după derby-ul cu FCSB: „Are două viteze: târâș și tiptil!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (48)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  15 Septembrie 2021, 09:51
Postat de dobrin pe 14 Septembrie 2021, 19:59

Miriuta a fost dat afara pe nedrept dupa ce a fost primul care a calificat Dinamo in playout. Trebuie adus inapoi sa-si termine treaba.

Ai zis bine ca Miriutza „a calificat Dinamo in...play out”!Si ai uitat sa zici ca a fost si primul care a propus schimbarea obiectivului din accederea in play off si in cupele europene,in...salvarea de la retrogradare!!!Cu toate ca avea o echipa cu al 4-lea plafon de salarizare din Liga 1!Era un antrenor...cu„idei”!Schimba la pauza jucatorii care dadusera gol sau golurile, cu care echipa conducea!Iar prin celelalte schimbari reusea„performanta”de a pierde meciurile in ultimele 10 minute!Ce mai!O„comoara”de antrenor!

magic4ever
magic4ever  •  15 Septembrie 2021, 00:13

Complet paralel Bonetti, ne-a curatat cu Giafer si Amzar care au fost catastrofali cu Fcsb si trebuia schimbati dupa 15 min sau sa nu inceapa cu ei si sa joace cu Andrei Radu pe stanga, Grigore si Rauta (care este mult peste anti fundasul Giafer la pozitionare, anticipare,deposedare, marcaj, viteza etc...) si Sorescu fundas dreapta si apararea era de 100 de ori mqi sigura....Bani la mijloc ca fotbalist U21 alaturi de Itu si Matei....Esanu a tot gresit, trebuie sa joace Iliev...si in atac Torje, Ivanovski si Mihaiu....sa vina cainele Mircea Rednic!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  14 Septembrie 2021, 23:29
Postat de alandiss pe 14 Septembrie 2021, 18:30

lot de playoff? really? *** baiete. pai chiar aia este ca nu ati adus nici macar un jucator mai bun decat cei pe care ii aveati deja. bah,macar unu. mai mult,4 din aia 8 nu fac fatza nici ca rezerve,vezi portarul,nica,tara si popa ala.

esti sub vreo 'influenta' ? cum sa spui ca Iliev e sub Esanu si ca nu e bun nici pe banca??Itu si el e mult peste ce aveam si chiar si Ivanovski si o sa mai confirme si altii , sunt convins. dar baietii astia nu sunt pregatiti nici fizic deocamdata, ce sa mai zicem de ritm de joc, omogenitate samd. se vor lega lucrurile cam peste o luna, n-am nicio indoiala.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează