FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

De ce nu sunt jucătorii Craiovei la națională? Chiar Eugen Neagoe îl contrazice pe Mihai Rotaru

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2023 10:24 / Actualizat luni, 20 martie 2023 10:24

Antrenorul oltenilor, Eugen Neagoe, a dezvăluit că Vătăjelu n-a mai putut fi convocat la națională din cauza unei accidentări, chiar înainte ca patronul său să se plângă că Universitatea Craiova nu va mai avea jucători la lot câtă vreme selecționer va fi Edi Iordănescu.

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, i-a declarat război pe față selecționerului Edward Iordănescu. Motivul? N-a convocat niciun jucător de-al alb-albaștrilor pentru duelurile cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie) din preliminariile CE 2024: „N-aș vrea să comentez deciziile emoționale ale selecționerului, dar am pus pariu cu jurnaliști și oameni din presă că Universitatea nu va mai avea jucători la prima reprezentativă cât timp va fi domnul Edi".

Primul care l-a contrazis a fost chiar antrenorul Universității, Eugen Neagoe. În conferința de presă de dinaintea derby-ului cu FCSB (1-1), disputat sâmbătă, Eugen Neagoe a dezvăluit că la București nu se va putea baza pe Bogdan Vătăjelu, „fiindcă nu e refăcut. Știu că era și pe lista lui Iordănescu, dar nu va putea onora convocarea".

Episodul care l-a compromis pe Andrei Ivan » Gazeta a aflat din surse federale de ce nu a fost convocat la națională
Euro 2024
Episodul care l-a compromis pe Andrei Ivan » Gazeta a aflat din surse federale de ce nu a fost convocat la națională

Alexandru Crețu și Nicușor Bancu, tot cu probleme

Un alt jucător de-al Craiovei susceptibil de a fi nominalizat, Alexandru Crețu, s-a confruntat și el cu probleme medicale în ultimul timp. 

Neagoe a explicat de ce n-a început cu el contra FCSB-ului: „Alex nu a fost foarte bine. A acuzat dureri mari după ultimul joc, cu UTA. A făcut antrenament cu noi doar două zile, efectiv nu avea cum să intre din primul minut. Îmi pare foarte rău pentru el, este un jucător valoros, care ne-a ajutat întotdeauna".

Cazul lui Nicușor Bancu nu mai e o noutate. Titular indiscutabil la națională, căpitanul Universității este încă în recuperare după ruptura ligamentelor încrucișate suferită în noiembrie trecut, în meciul cu Rapid (2-2), din Giulești. El ar putea reveni în aprilie, dar în Bănie se discută inclusiv dacă nu cumva e prea devreme și poate că ar fi mai bine să se întoarcă pe gazon abia din vară.

„Andrei Ivan joacă la 50% din ce poate”

Adevărata problemă a lui Rotaru este, de fapt, neconvocarea lui Andrei Ivan. Din informațiile Gazetei, golgheterul lui CSU plătește pentru lipsa de implicare la lot. Un fost jucător al Craiovei Maxima, Aurel Țicleanu, acum vicepreședinte al Comisiei Tehnice a FRF, l-a urmărit pe Andrei Ivan sâmbătă, în duelul cu FCSB, și într-o intervenție la Fanatik Superliga a punctat: 

„Băiatul joacă la 50% din ce poate. De ce? Pentru că este prea cocoloșit, este copilul patronului și nu poți să-l atingi. Când l-a trimis la echipa a doua, iarăși s-a accidentat, nu știu de ce și l-a dat pe antrenor afară. Vreți să joace Ivan 100%, nu-l mai cocoloșiți!".

10 goluria marcat Andrei Ivan pentru CSU în acest sezon de Liga 1, dintre care 3 din penalty

4 din 4 la tineret

Jovan Markovic, alt jucător de-al juveților care a trecut pe la naționala mare, în mandatul lui Mirel Rădoi, a fost convocat de selecționerul U21 Emil Săndoi la lotul de tineret, pentru amicalele cu Portugalia (24 martie) și Germania (28 martie). La fel, Vladimir Screciu, Ștefan Baiaram și Alexandru Ișfan. A rămas pe din afară doar George Câmpanu, rezervă la CSU, din cauza crizei de formă pe care o traversează de mai multă vreme.

Citește și alte știri despre echipa națională: 

EXCLUSIV Program controversat la națională: Edi Iordănescu îi trimite pe jucători să dea probe de sânge, apoi îi pune la teste fizice!

EXCLUSIV Dezvăluiri INCENDIARE din cantonamentul echipei naționale! Regulament de tip sovietic impus de Edi Iordănescu + Amenzi incredibile pentru jucători

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dandana
dandana  •  21 Martie 2023, 19:01

Nu l-a adu pe Ivan la națională, asta îl doare pe Rotaru. Îl doar în cur de mulți alți jucători de la Craiova

Vezi toate comentariile (1)
Comentează