FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dennis Man la Atalanta? Perla FCSB e dorită în locul lui Josip Ilicic, la revelația Champions League

7 goluri în 24 de partide a reușit Man pentru FCSB în acest sezon
7 goluri în 24 de partide a reușit Man pentru FCSB în acest sezon

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 14:31

Dennis Man, perla lui FCSB, 21 ani, e în capul listei de achiziții la Atalanta, revelație în Champions League și Serie A. 

  • Dennis Man ar urma să-l înlocuiască la vară pe Josip Ilicic, starul sloven al italienilor în vârstă de 32 de ani;
  • Atalanta, gruparea din Bergamo, aflată azi în epicentrul pandemiei de coronavirus, ar vrea să-l vândă pe Ilicic după ce trece furia COVID-19. 
  • Prețul oferit pentru Dennis Man: 10 milioane euro!

Fotbalul e oprit, dar planurile de mercato nu încetează să se miște nici măcar în birourile Atalantei Bergamo, cu toate că orașul din nordul Italiei se află exact în epicentrul pandemiei de coronavirus. 

Florinel Coman e la reducere! Gigi Becali a scăzut prețul vedetei sale și sunt șanse mari să plece în SUA

Surse GSP indică faptul că gruparea peninsulară l-a trecut pe Dennis Man în capul listei de achiziții pentru viitoarea perioadă de transferuri, care va fi probabil una extinsă după ce sportul își va reintra în drepturi la finalul crizei COVID-19.

Revelația actualei ediții de Champions League intenționează ca, în vară, să-l vândă pe Ilicici, vedeta care a spart toate barierele sub comanda lui Gasperini. 

Slovenului i-a fost reînnoit contractul în toamna lui 2019, a semnat o prelungire până în 2022, cu opțiune pentru încă un sezon, dar mișcarea ar fi fost făcută inclusiv cu intenția de a putea obține un preț de transfer generos, în loc să-l piardă gratis în iunie, când îi expira înțelegerea inițială.

Atalanta vrea să-l dea pe Ilicic cu 20-25 de milioane, bani buni pentru aducerea lui Man

Pe urmele lui Ilicic ar fi, în primul rând, Roma și Napoli, clubul partenopeu tatonând din nou terenul după ce se mai lansase pe aceeași pistă și în urmă cu un an, când Ancellotti îl ceruse la echipă. 

Atalanta visează ca, în noile condiții post-coronavirus, să-l poată ceda pe atacant cu 20-25 de milioane de euro. O parte din bani ar urma să fie folosiți pentru achiziționarea lui Man, iar Atalanta ar fi gata să investească 10 milioane de euro în transfer. Cu 5 milioane de euro mai puțin decât cerea pe el Gigi Becali înainte să izbucnească nebunia COVID-19. 

Man evoluează exact pe postul lui Ilicic, în dreapta liniei de trei atacanți. La Atalanta, cu Gasp, ar intra într-o formulă 3-4-3, la FCSB joacă în 4-3-3.

Feynoord oferă 7 milioane euro pe Dennis Man

Man e și în vizorul lui Feynoord Rotterdam. Unul dintre scouterii olandezilor, Steven Aptroot, a fost la București la mijlocul lui martie, a avut o întâlnire cu jucătorul și cu impresarul Anamaria Prodan pentru a-l cunoaște pe fotbalist și a discuta detalii despre posibila trecere la Feynoord. Batavii ar oferi însă doar 7 milioane de euro, aproape la jumătate față de pretențiile lui Becali ante-criză.

Ambii au contracte cu Nike

Pe Ilicici și Man îi unește un factor comercial și de marketing. Amândoi au contracte personale cu compania Nike, care le furnizează echipament pentru jocuri, antrenamente și acțiuni oficiale. Ilicici câștigă circa 200.000 de euro din contractul cu americanii, în timp ce Man poate ajunge la aproximativ 80.000 de euro.

Erou în Champions League

În optimile de finală ale Champions League, Ilicici a reușit o performanță unică în istoria competiției. A marcat de cinci ori în dubla cu Valencia (4-1 și 4-3), o dată pe teren propriu și un poker pe Mestalla, fiind singurul fotbalist care înscrie de patru ori în deplasare în fazele eliminatorii. Messi, Lewandowski și Mario Gomez mai reușiseră o asemenea evoluție, dar la partide pe teren propriu.

Acuzați că au răspândit virusul în Italia

Disputată la Milano pe 19 februarie, partida Atalanta – Valencia 4-1, turul din optimile de finală Champions League, ar fi fost motorul care a declanșat iadul pandemiei în peninsulă. Jocul s-a desfășurat pe San Siro, cu peste 50.000 de oameni în tribună, iar la revenirea la Bergamo fanii ar fi contribuit decisiv la răspândirea rapidă a virusului. 

Medicul Francesco Le Foche declara pentru Corriere dello Sport: „În Bergamo, virusul s-a răspândit în toate direcțiile. E ceva incredibil. Știm că este o zonă de tranzit, o localitate activă, dar a contat mult și meciul Atalanta - Valencia. Conform rapoartelor, meciul de pe 19 februarie este unul dintre momentele în care virusul s-a răspândit foarte mult. Totul se trage de la bucuria colectivă venită în urma acelui succes istoric". 

Italia e în prezent pe locul 3 în lume ca număr de îmbolnăviri cu coronavirus, cu aproape 120.000 de cazuri și în pragul a 14.000 de decese, după SUA și Spania.

22 de milioane de euroe cota de piață a lui Ilicic pe portarul transfermarkt.com, în timp ce Man e evaluat la 5,5 milioane de euro

2 milioane de euroe salariul lui Ilicic la Atalanta, după reînnoirea angajamentului, iar Man câștigă 186.000 de euro la FCSB

4e locul pe care-l ocupă în prezent Atalanta în Serie A, iar FCSB e poziția secundă în play-off Liga 1: ambele campionate sunt suspendate

VIDEO Deac vorbește despre transferul la FCSB: „Mă bucur că am refuzat oferta și am ales să rămân la CFR”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Americanii, scandalizați de posibilul transfer al lui Florinel Coman la Orlando City

Gigi Becali a bagat încă un jucător în șomaj tehnic: „Nu negociez cu cine nu înțelege”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
81mada
81mada  •  04 Aprilie 2020, 10:21

Deci cand pleaca?

leontin7777
leontin7777  •  04 Aprilie 2020, 01:20

Si asta pleaca sigur...in izolare la domiciliu...

csa.steaua.bucuresti
csa.steaua.bucuresti  •  03 Aprilie 2020, 19:22

Nu am dubii ca băiatul e pe lista italienilor, la ei și copii de mingi trebuie sa fie calificati iar 10 milioane lei vechi nu e totuși o suma prohibitiva chiar și post pandemie . :-))))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează