FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Detalii controversate despre Adrian Stoian, noul jucător de la FCSB » Are stema Craiovei tatuată pe braț și a fost implicat într-un scandal la națională: „E și fumător înrăit”

Articol de GSP - Publicat luni, 14 ianuarie 2019 16:02

Adrian Stoian (28 de ani) e ultimul transfer reușit de FCSB și anunțat de Gigi Becali în exclusivitate pentru GSP.ro. Fotbalistul venit de la Crotone are câteva povești interesante, strânse de-a lungul carierei sale. 

De la sigla Universității Craiova, pe care o are tatuată pe brațul stâng, până la scandalul de la națională.

"Stema Craiovei de pe brațul stâng e un tatuaj care nu mai contează. N-am jucat niciodată pentru Craiova, însă țin cu ea de mic. Mergeam cu tata la stadion", spunea Adrian Stoian în 2016.

Fanul lui Mutu, ţintă pentru Ajax

Admirator al "Briliantului" Adi Mutu şi al mijlocaşului italian Alberto Aquilani, după cum mărturisea în 2010 la prezentarea oficială la Pescara, Stoian a reprezentat o revelaţie în Peninsulă.

În martie 2012, „Corriere dello Sport” îi dedica o pagină, considerându-l „un element de calitate şi de viitor, care surâde amplu şi care e cert surpriza sezonului: un star în devenire!”. Aflat o vreme în coproprietate, Bari-AS Roma, Stoian a fost cumpărat definitiv de Chievo în 2012. Asta deşi în jurul destinaţiei sale s-au vehiculat Ajax, Zenit, Villareal sau Fiorentina!

"Lider fără tupeu aiurea, dribling inteligent!"

Paul Răducanu, primul antrenor al lui Stoian la Şcoala lui Gică Popescu îl descria pe fotbalist într-un interviu din 2013 drept un tip excepţional: „De la 8 ani îl ştiu, un copil înţelept cu spirit de echipă şi trăsături de lider fără a fi tupeist!”. Principalele atuuri ale lui Stoian: „Tehnica în regim de viteză, dribling util, spre poartă, nu în lateral”.

Iar tehnicianul evocă şi un episod-emblemă din junioratul lui Stoian: „În 2007, în semifinala campionatului naţional de juniori, eram conduşi, 0-1 prin minutul 80. Adrian a venit la margine şi mi-a cerut să-i las libertate totală pe final, am acceptat. Stoian a egalat şi apoi a înscris golul victoriei! Avea doar 16 ani!”.

Bile negre: Cearta cu Belo, nervii şi ţigările

În noiembrie 2009, la un turneu de calificare al "naţionalei" U19, Stoian a avut un conflict cu Miodrag Belodedici, atunci şef peste juniori la FRF. La pauza partidei cu Austria (4-0), "Belo" i-a cerut să nu mai fie individualist.

Stoian a răbufnit: „Şi când joc bine mă certaţi?”, părăsind vestiarul! La acelaşi turneu, Stoian a fost părtaş la episodul în care Alibec a aruncat un scaun pe geamul hotelului. „E şi fumător înrăit”, l-au „pârât” atunci oameni din staff-ul "tricolorilor" .

Stoian a ajuns la Crotone în 2014, evoluând în 95 de meciuri și în Serie A. În cei 5 ani petrecuți acolo a reușit 11 goluri doar în campionat.

CV Adrian Marius Stoian

  • n.11 februarie 1991
  • mijlocaş ofensiv, joacă şi extremă sau în spatele vârfului
  • A jucat la: Şcoala de Fotbal Gică Popescu (2006-2008), AS Roma (2008-2012, împrumutat un sezon la Pescara şi unul la Bari), Chievo (din iulie 2012), Genoa, Bari, Crotone
  • 31 de meciuri şi 6 goluri pentru România U17, U19 şi U21
  • 2 prezențe la naționala mare în partide amicale

FCSB l-a mai transferat în această iarnă pe Florentin Matei, venit din postura de jucător liber de contract.

1.800.000 €e actuala cotă de piață a lui Stoian, potrivit transfermarkt.de

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
vladutz13
vladutz13  •  15 Ianuarie 2019, 11:41

Eh, nu e nicio problema, nu e ca si cum ar fi vreo ura intre steaua si craiova, ba mai mult Universitatea nici macar nu joaca in Liga 1 si cum ar zice unii, nici Steaua :)

ray51
ray51  •  15 Ianuarie 2019, 09:52

Care-i diferenta dintre comerciant, samsar, precupet, bisnitar si patron la FCSB ?

gigi_becali_9
gigi_becali_9  •  14 Ianuarie 2019, 23:31
Postat de Popa Basca pe 14 Ianuarie 2019, 19:48

FCSB-ul poate sa-l transfere si pe Arhanghelul Gabriel,cat timp va fi domnul Goe patron,antrenor,psiholog si calau,nu are sanse sa castige campionatul.Nu am vazut om mai hotarat decat asta sa se autosaboteze!O mai are si pe MaMita acolo,care-l ajuta din toate puterile...

Gigi in ultimii 15 ani a calificat de 15 ori Steaua in Euopa League si Champions League. Tu ce ai facut ? ;)

Vezi toate comentariile (37)
Comentează