FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

Avertisment pentru cluburile din Liga 1: „Va exista o penalitate!” » Deținătorul drepturilor TV nu are milă

Articol de - Publicat joi, 06 august 2020 14:21 / Actualizat joi, 06 august 2020 14:59

Azi, într-o consultare a Comitetului Executiv al FRF, s-a luat decizia ca sezonul actual să fie oprit, iar clasamentul să fie înghețat.

Astfel, cele 7 meciuri care nu s-au jucat ca urmare a cazurilor de COVID-19, două ale Astrei și cinci ale lui Dinamo, nu se vor mai disputa. Această decizie nemulțumește firma eAD, deținătoarea drepturilor TV, care a anunțat că va cere despăgubiri pentru că nu s-au jucat toate cele 268 de meciuri din Liga 1.

EXCLUSIV Lovitură pentru cluburile din Liga 1! Decizia categorică luată de deținătorul drepturilor TV

 „Noi ne-am expus un punct de vedere într-o adresă către LPF. Am cerut să se găsească o modalitate, având în vedere că nu s-au jucat toate meciurile, prin care să se stabilească clasamentul și echipele retrogradate. Noi nu putem impune vreo decizie celor de la LPF sau FRF.  Am spus că suntem de acord cu varianta de 16 echipe, dacă nu se găsește o formulă corectă pentru stabilirea clasamentului.

În acest sezon, când nu livrezi 7 meciuri, va exista o penalitate! Am pus asta în punctul de vedere către LPF. Suntem flexibili în a discuta suma. Dar da, va exista o penalitate! Noi am spus că nu vom renegocia contractul și că în sezoanele următoare vom plăti tot 28 de milione de euro, plus TVA. Și plătim  noi și costurile de producție”, a declarat Orlando Nicoară, directorul eAD, la Look Sport.

Vom avea mai multe meciuri în sezonul viitor, dar nu cred că sunt date pentru a disputa play-out-ul tur-retur. Am pierdut 4-5 date disponibile, având în vedere că începem pe 21 august, nu în iulie. Cred că vom avea cea mai scurtă pauză de iarnă, vom începe prin ianuarie. Și trebuie să terminăm la finalul lunii mai
- Orlando Nicoară

VIDEO Un nou sistem competițional pentru Liga 1 din 2020-2021

Citește mai multe știri din Liga 1: 

OPINIE Remus Răureanu: Felicitări, Răzvan Burleanu! » „Liga a organizat votări în urma cărora dispărea din prima ligă Dinamo, clubul cel mai titrat și cu audiențe dintre cele mai mari”

Răzvan Burleanu, primele declarații după schimbările din Liga 1: „Înghețăm clasamentul! Sezonul viitor are 16 echipe”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
111855873007282
Un Timisorean  •  07 August 2020, 07:21

Mi se pare corect, nu prestezi, nu te platesc ! Din pacate, o entitate din afara fotbalului, a ajuns sa stabileasca reguli- si bine fac - in fotbalul romanesc. Asa e cind conducatorii pusi polotic, care n-au nici o treaba cu menegementul, sunt pusi in fruntea unor institutii, chiar ele si sportive. RUSINE F.R.F, RUSINE LIGA PROFESIONISTA !

thirteen
thirteen  •  06 August 2020, 16:10

Corect....sa traga banii pentru 7 meciuri.5 meciuri penalitate Dinamo si 2 meciuri Astra.Cele 2 sunt vinovate pentru situatie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează