FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATEREA ZILEI

VIDEO Dezbaterea zilei, 21 septembrie » Poate fi Rednic salvarea lui Dinamo? „Da, e un manager bun și va scoate echipa din criză” vs. „Nu, Rednic e depășit și clubul e oricum în prăpastie”

Articol de GSP - Publicat marti, 21 septembrie 2021 15:42 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 16:05

Azi, la Dezbaterea zilei subiectul este viitorul lui Dinamo. Mircea Rednic (59 de ani) este la un pas de revenirea la formația alb-roșie pentru al 5-lea mandat

„Azi discutăm despre Dinamo. Pentru că, paradoxal, cu cât mai tare se afundă în clasament, cu atât mai aprinse sunt discuțiile din jurul acestui club important nu doar pentru fanii lui, ci și pentru rivali, pentru că dintotdeauna sportul merge înainte bazându-se pe astfel de rivalități.

Deocamdată, Dinamo e în comă. A adunat 6 eșecuri în ultimele 6 meciuri, echipa nu joacă absolut nimic, Bonetti e deja istorie și singura speranță e legată acum de capacitatea viitorului antrenor de a scoate clubul din această criză profundă. Favorit e Mircea Rednic, fost jucător, antrenor, probabil și impresar în «Ștefan cel Mare». 

Poate fi el salvarea lui Dinamo? E un manager suficient de priceput încât să scoată echipa din cea mai grea situație din istorie? Sau e depășit și nu va reuși nici el mare lucru, iar Dinamo va rămâne oricum în prăpastie?”, a deschis dezbaterea Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

În studioul Gazetei, alături de Cătălin Țepelin, au participat la Dezbaterea Zilei jurnaliștii Dan Udrea și Remus Răureanu, sprijiniți cu argumente de Costin Ștucan și fostul atacant Marius Niculae.

VIDEO Dezbaterea zilei, 21 septembrie » Poate fi Rednic salvarea lui Dinamo?

Remus Răureanu: „Dinamo nu putea angaja un antrenor mai bun ca Rednic”

  • „Sigur că Rednic nu mai e antrenorul din 2007, nu mai are rezultatele de atunci. Dar Dinamo nu și l-ar permite acum pe Rednic din 2007 și nici vreun antrenor cu atingere magică. Dinamo a fost refuzată de Ilie Poenaru ”
  • „Trebuie să-l analizăm pe Rednic, raportându-ne la aria prin care s-a mișcat Dinamo. Dinamo nu putea angaja un antrenor mai bun ca Rednic”
  • „Rednic cred că poate s-o scoată pe Dinamo din criză. Latura lui de impresar e un avantaj important. Dinamo are o echipă slabă și e un club slab, cu o conducere fragilă. Poate atrage jucători pe care conducerea de acum nu i-ar putea aduce”
  • „Să-i antreneze pe jucătorii lui Dinamo mai slab decât Bonetti, care venea cu ochelari de soare pe teren la Săftica, nu are cum!”
  • „Rednic, pe lângă suspiciunile pe care le-a provocat de-a lungul timpului, a atras jucători foarte buni”
  • „Nu poate fi sub Bonetti. Sunt jucători la Dinamo care se plâng că nu au făcut niciun antrenament fizic, că sunt la pământ, că se simt foarte rău, că nu sunt capabili să alerge. Rednic, măcar din amintiri, tot poate fi mai bun decât Bonetti, cu care s-a păcălit”
  • „Rednic are un C.V. E un istoric care arată că a fost un antrenor foarte bun. E posibil să nu mai fie. Istoria recentă sugerează că nu ar mai fi. Dar cred că va avea o prestație mai bună decât a lui Bonetti”

Nea Mircea cunoaște Dinamo, știe ce e acolo. Nu e prima dată când s-ar întoarce. În primul rând, trebuie să formeze o echipă care să nu ne dea emoții în evitarea retrogradării. Dinamo trebuie să rezolve problema cu insolvența și să fie pe linia de plutire, pe plan sportiv.

Rednic trebuie să formeze un grup, pentru că au fost multe schimbări
- Marius Niculae, fost atacant Dinamo

Dan Udrea: „Mircea Rednic trăiește din amintiri”

  • „Printre calitățile pe care Rednic le are este și cea de impresar. Cred că ar putea s-o ajute mai mult pe Dinamo ca impresar”
  • „Ca antrenor nu cred că poate s-o ajute. Nu cred că mai este antrenor de calitate în momentul ăsta
  • „În ultimii 4-5 ani nu a făcut nimic notabil. Din contră, a pus echipele în cap. Inclusiv la Viitorul”
  • „A luat ultimul trofeu în urmă cu 10 ani. Perioada lui de performanță a fost la Rapid și Dinamo”
  • „Și nu poți face ceva cu o echipă limitată. Sunt mulți factori care mă fac să cred că Rednic e condamnat la Dinamo”
  •  „Sunt convins că după ce Rednic va prelua echipa, vor mai veni jucători la Dinamo”
  • „Șansa lui Rednic e că nivelul din România e foarte slab”
  • „Rednic a fost un antrenor de mare în clasă în România, dar acum trăiește din amintiri. Argumentele mele sunt rezultatele de la ultimele echipe. De ce să cred că ar putea să facă acum treabă bună? La Poli Iași n-a făcut nimic, la Viitorul a dus echipa în cap”

Rednic e aproape să se întoarcă la Dinamo, dar e supărat că s-a scris că e un antrenor învechit. Cei care au lucrat cu el spun că face antrenamente bune, dar Rednic ar trebui să fie mai preocupat de rezultatele din ultima vreme. Iar rezultatele nu au fost bune. 

Conducătorul nu se uită doar la ce antrenamente face, iar când nu ai rezultate nu te ține nimeni în funcție pentru că antrenezi bine. Rednic e supărat degeaba pe cei care spun că nu mai are acea atingere magică de la început. Dar istoria recentă spune altceva
-Costin Ștucan, jurnalist GSP

Concluziile lui Cătălin Țepelin: „Rednic are acum mai multă nevoie de Dinamo decât Dinamo de Rednic”

  • „Eu cred că Rednic va resuscita pacientul. Nu știu dacă îl poate transforma iar în sportiv de top, dar măcar îl poate scoate de la ATI”
  • „Mai jos de atât e greu să cazi. Și aici mă refer atât la Dinamo, cât și la Rednic. El și-a adăugat atâtea tinichele de coadă și atâtea minusuri în CV în ultimii ani încât are nevoie ca de aer de astfel de proiect, o echipă pe care să o ia de jos și să o facă iar să trăiască”
  • „Poate fi ultima carte importantă pe care Rednic are șansa să o joace. De-a lungul carierei a condus 17 echipe în 23 de mandate diferite. Dar au trecut vreo 10-15 ani de la ultimele performanțe adevărate”
  • „De-atunci au mai fost ba o salvare de la retrogradare prin Belgia, ba niște rezultate bune răzlețe, dar nimic cu adevărat valoros. Să nu mai vorbim de ultima experiență, cu doar două victorii în 18 meciuri la Viitorul”
  • „De aceea, eu cred că Rednic are acum mai multă nevoie de Dinamo decât Dinamo de Rednic și se va da peste cap să iasă bine, ca să-și repare cariera”

Dezbaterea nu se termină în studioul GSP, ea continuă aici, cu comentariile voastre. Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: „argumente” / „dialog” / „respect pentru opinia celuilalt”. Așadar, încordați-vă argumentele și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.ro!

Citește și: 

Prima reacție a lui Rednic despre revenirea în Ștefan cel Mare: „E un risc pentru imaginea mea. Dacă nu era vorba de Dinamo, nu stăteam la discuții!”

Iuliu Mureșan, deranjat că a fost „sărit” la negocierile cu Rednic » „Semnătura finală e la mine” + „Decât să fac asta, mai bine plec și îi las pe alții”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ouroboros
ouroboros  •  25 Septembrie 2021, 14:17

Pentru gigistii care au denaturat sondajul, sigur Rednic nu e bun ca i-a batut mereu!...E mai bun bonetti ca a luat 6-0 dupa ce mizerabilul de istvan kovacs a facut-o praf pe Dinamo in 35 de minute!!

creeperno115
creeperno115  •  21 Septembrie 2021, 22:36

Vorba lui rednic: sa nu vindem toti jucatorii importanti si sa ne ferim de covid. Daca reusim asta, rednic sigur va face un proiect frumos la Dinamo

1507057976284888
Piti Balzabucu  •  21 Septembrie 2021, 19:26

Dușmanii votează împotriva lui REDNIC. Vă e frică hahalerelor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close