FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATEREA ZILEI

Dezbaterea zilei, 19 octombrie » Va rezista Edward Iordănescu la FCSB pe termen lung? » „Nu, pentru că Becali nu se va abține” vs. „Trebuie să accepte criticile și comentariile”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 19 octombrie 2021 14:41 / Actualizat marti, 19 octombrie 2021 16:06

Ediția de azi a emisiunii „Dezbaterea zilei” are ca subiect situația lui Edward Iordănescu, antrenorul de la FCSB, după criticile publice lansate de patronul Gigi Becali.

Becali s-a declarat nemulțumit de prestația echipei, chiar dacă FCSB a reușit să lege 6 victorii la rând, și vrea ca roș-albaștrii să aibă o posesie mai mare.

VIDEO Dezbaterea zilei, 19 octombrie » Va rezista Edward Iordănescu la FCSB pe termen lung?

„Cât mai rezistă Edi Iordănescu la FCSB - aceasta e întrebarea de azi, născută din insistența cu care Gigi Becali bagă bățul prin gard în ultima vreme. Semnalele dinspre patron sunt destul de evidente, este nemulțumit și a spus-o public, nu pe surse. 

Teoretic, e nemulțumit de jocul echipei. Practic, ținând cont că discuțiile apar acum, când FCSB are 6 victorii consecutive, e posibil mai degrabă ca Becali să fie nemulțumit că a fost tras de dreapta, practic abia acum a realizat ce plictisitoare e viața dacă nu mai este el implicat în toate deciziile de la echipă. 

Dar, indiferent de motivele din spatele nemulțumirii, e clar că există o tensiune, nici Edi nu e tocmai încântat de recentele ieșiri ale patronului, deci e normal să ne întrebăm dacă «Iordănescu va rezista la FCSB pe termen lung sau Gigi va renunța repede la experiment?»", pentru că așa l-a numit recent, un experiment ”, a deschis dezbaterea Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

În studioul Gazetei, alături de Cătălin Țepelin, au participat la Dezbaterea Zilei jurnaliștii Dan Udrea și Remus Răureanu, sprijiniți cu argumente de Narcis Răducan, fost oficial la FCSB, și de jurnalistul Narcis Drejan.

Dan Udrea: „Nu cred că Edi va rezista, pentru că nu cred că Becali se va abține”

  • „Edi este apărat de un contract cum nu a avut nimeni până acum la FCSB. Dar iată că nu e suficient, din moment ce anumite luări de poziții ale lui Gigi i-au creat deja un disconfort”
  • „Becali bagă bățul prin gard după 6 victorii la rând. Înseamnă că găsești orice motiv din lume pentru a fi nemulțumit, indiferent de ce face echipa”
  • „Adrian Porumboiu a zis că Edi Iordănescu este un tip care cedează repede și asta e și impresia mea. Dacă era un alt antrenor, poate nici nu băga în seamă. Spunea «Patronul poate zice orice, nu mă interesează». Poate așa e construit Edi ca om. Cei de la CFR nici acum nu știu de ce a plecat el de acolo. La fel, la Astra și Gaz Metan a cedat la primele probleme apărute”
  • E normal să fie deranjat când patronul spune «Nu se vede mâna lui Iordănescu». Și pe mine, dacă aș fi antrenor, m-ar deranja. «Dacă am 6 victorii și nu se vede mâna mea, atunci plec!».”
  • „Poate acum, Edi Iordănescu trece peste pentru că echipa este într-un moment bun. Dar nu poți câștiga tot până la final. Vor veni momente grele din perspectiva rezultatelor și atunci cred că Edi va spune «Ce îmi trebuie mie să rămân aici? După ce am făcut tot ce a depins de mine și am avut rezultate, vine patronul și îmi pune în cârcă și alte lucruri».”
  • „Și dacă va rezista acest «mariaj» până la finalul lunii mai, deși am semne de întrebare, dincolo de mai 2022 sigur nu va mai rezista. Ce motive ar fi ca Edi Iordănescu să continue la FCSB atunci? După ce a luat titlul el a plecat și de la CFR, unde avea libertate”
  • „Pe de altă parte, Gigi Becali anunță că acest mod de a lăsa antrenorul să-și facă treaba nu va continua pe termen lung. El a zis «Hai să încerc și asta, că nu durează 2 ani, ci 9 luni». Nu a zis «Dacă merge, poate dura și 2-3 ani». El a zis «9 luni mă pot abține». Nu înseamnă că se poate abține mai mult de 9 luni”
  • „În plus, Edi se poate plânge că mesajele lui Gigi, care le spune jucătorilor să nu se vaccineze, îi pot produce prejudicii în lot, prejudicii pe care nu le poate controla”
  • „Dacă eu, ca antrenor, pierd meciul cu Farul, pot să spun că «Nu sunt eu vinovat, din moment ce am 13 jucători». Poate avea acest alibi”

Cea mai grea întrebare când vine vorba despre instabilitatea și labilitatea de care dă dovadă Gigi Becali. Până acum nu a găsit un antrenor care să-l mulțumească. Din punct de vedere al fotbalului, Gigi Becali încă nu a înțeles, chiar dacă foarte mulți oameni spun că secretul succesului este stabilitate pe bancă. Și asta face un antrenor foarte bun, un antrenor valoros. Cel puțin, eu observ asta la Edi Iordănescu. Am văzut-o și la CFR Cluj, ba chiar și când era la Pandurii. Scoate ce e mai bun din fotbaliști și profită de orice șansă care i se oferă unei echipe valoroase. Mă refer aici la valorile individuale pe care le are FCSB.

Dar dacă nu reușește nici cu Edi Iordănescu, atunci n-o să reușească cu nimeni! E clar că ăsta e profilul, se plictisește foarte repede de oameni. Cred că singurul om de care nu se plictisește este Ionuț Luțu. Dacă nici cu Edi Iordănescu nu are răbdare, atunci n-o să mai aibă răbdare cu nimeni, în condițiile în care se simte că are un respect pentru familie, pentru tot ce a însemnat familia Iordănescu. Și nu mă refer fotbalistic aici, mai degrabă duhovnicește, principala calitate pe care o caută la un om.
-Narcis Drejan, jurnalist

Remus Răureanu: „Edi Iordănescu trebuie să accepte și criticile, altfel cariera lui din Liga 1 o va lua în jos”

  • „Edi nu suportă criticile, nu rezistă la tăvăleală. Dar ar fi obligatoriu, dacă vrea să aibă o carieră mare, să-și schimbe comportamentul și să mai accepte și mici compromisuri. Locul perfect în care să antrenezi nu există. Dacă pleacă și de la FCSB, după ce a plecat de la CFR, nu-i mai rămân echipe mari pe care să le antreneze în România”
  • „Trebuie să accepte criticile patronului, comentariile acestea despre stil și anumiți jucători. Interdicția din contract se referă la implicarea concretă a lui Becali: să nu facă echipa sau schimbările”
  • „Peste critici sau comentariile deranjante ar trebui să treacă. Nu cred că Edi vrea să revină la nivelul Gaz Metan sau Pandurii. Vrea și el să antreneze la un nivel bun. Și alt nivel bun și accesibil din România nu mai există”
  • „Dacă vrei să ajungi în străinătate, trebuie să atragi atenția cu ceva, să participi cu FCSB în cupele europene, să treci de câteva tururi.”
  • „Cred că e și o gelozie reală. Becali vede că echipa câștigă fără el. Edi Iordănescu a fost lăudat, s-a spus că FCSB e favorită la titlu, că se vede mâna lui. Becali nu cred că privește confortabil aceste aprecieri, comparându-se el cu Iordănescu. Se crede și el antrenor și are impresia că lumea îl laudă pe Iordănescu la modul «Între Edi și Gigi, Edi e antrenor mare». Așa stau lucrurile, dar lui Gigi îi e greu să accepte
  • „Dacă echipa o să câștige, o să aibă răbdare și el. S-ar putea să-l mai critice pe Edi, spunând că echipa nu joacă așa cum vrea el”
  • „Sunt convins că și Edi e conștient de riscul de a pleca. Dacă într-o zi zice «Nu mai accept să fiu criticat! Plec!», cariera lui o va lua în jos. Obligatoriu. În sus nu are unde să mai meargă. Nu mai e niciun club mare în România”
  • „Dacă s-a apucat de antrenorat, s-a apucat cu visul de antrena afară, de a câștiga campionate și de a antrena în cupele europene. Nu cred că visul lui e să stea 10 ani la Gaz Metan”

Predictibilitatea în acest subiect este mai dificilă decât prognoza FOREX sau a Bundesligii când nu e implicată Bayern Munchen. 


Dacă rezultatele bune vor continua și se topește în continuare distanța față de CFR, Edi va rezista.  Trăim paradoxul că «succesul lui Edi e insuccesul finanțatorului și invers» . Principial vorbind. Asta se traduce că oricum va fi nu e bine pe termen lung! Dar victoria lui Edi capitalizează buna practică în fotbal.


Superlativele lui Edi, victorie istorică contra lui Dinamo, 6 victorii la rând în toate competițiile sau ultimul episod din « Cei 13 de la Barletta», nu sunt întâmplătoare. Cineva știe rețeta succesului. Concluzia e: pronostic 1x2.
- Narcis Răducan, fost internațional

Concluziile lui Cătălin Țepelin: "Dacă Edi ar renunța la primele adieri de vânt dinspre Pipera, ar fi o dovadă de slăbiciune. Și o trădare față de suporteri"

  • „Edi Iordănescu a mai fost protagonist la Dezbaterea Zilei în primăvară, imediat după ce luase titlul cu CFR, când am discutat dacă ar trebui ca el să continue sau nu la Cluj.”
  • „Spuneam atunci că stabilitatea e extrem de importantă într-un club și că Iordănescu merita pe deplin încrederea celor de la CFR, la fel cum și clubul merită ca Edi să facă efortul de a nu ocoli provocarea reconstrucției, dacă i se va oferi.”
  • „Edi Iordănescu a făcut atunci un pas în spate, n-a tras cu dinții să rămână la CFR. Dacă va renunța la fel de ușor și de data asta, jucând cartea omului îmbufnat care capitulează la primele obstacole, ar fi o problemă. Mi s-ar părea că a ceda fără luptă e o dovadă de slăbiciune, o lipsă de ambiție. Un fel de «model Rădoi», alt antrenor tânăr și cu mare potențial, care a fost OK câtă vreme a fost pe val și s-a supărat brusc pe lume când n-a mai fost însoțit doar de aplauze”
  • „Până la urmă, dacă Iordănescu s-ar lăsa alungat la primele adieri de vânt dinspre Pipera, asta ar fi și o dovadă de egoism. Când a venit la FCSB, el a preluat cumva și speranțele fanilor, sute de mii sau milioane, câte or fi, că va un fel de salvator, de baraj în calea tăvălugului Becali. 
  • Să fugă la primele bețe prin gard băgate de Gigi ar fi o trădare pe care suporterii nu i-ar ierta-o. Suporterii știu ce poate Becali, nu de la el au așteptări, ci de la Iordănescu. Sunt curios dacă Edi se va ridica până la urmă la nivelul acestor așteptări, atât din punctul de vedere al rezultatelor, dar mai ales din punctul de vedere al atitudinii.”

Dezbaterea nu se termină în studioul GSP, ea continuă aici, cu comentariile voastre. Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: „argumente” / „dialog” / „respect pentru opinia celuilalt”. Așadar, încordați-vă argumentele și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.ro!

Citește și: 

Gigi Becali se bagă peste Edi Iordănescu: „Eu sunt patronul și ăsta e ordinul meu! Care e treaba?” » S-a abținut doar două luni

Galeria FCSB sare în apărarea lui Iordănescu și amenință: „Gigi Becali să înceteze! Poate urma jihadul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
2077264048956080
Vilcea Nicolae  •  27 Octombrie 2021, 14:37

F bun articolul! Felicitări jurnalistului!!! Cred că e cel mai bun jurnalist din tara!!! Bravo lui! De asemenea exemple are nevoie tara! Încă odată felicitări!!!

2077264048956080
Vilcea Nicolae  •  26 Octombrie 2021, 20:47

Faina treabă. Mie îmi cenzurezi parte din comentarii dar W rămîne! ***!!!! Felicitări! Vezi ***t!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2077264048956080
Vilcea Nicolae  •  20 Octombrie 2021, 20:53

Îmi poate spune cel care a scris articolul de cînd îl cheamă cu W pe ***?????? Așa e numele lui oficial sau autorul o face din strict pupincurism????? Pina la urma Banciu avea dreptate;" îl cheamă ***...cum sa l cheme Eduard...ce a cîștigat liga campionilor sa l cheme Eduard?"!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează