FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Portretul-robot al viitorului antrenor de la Dinamo: „El se potrivește, ar fi ideal în momentul de față”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 12:16 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 12:57

Dinamo își caută antrenor, după ce șefii clubului au renunțat la Dario Bonetti, din cauza rezultatelor slabe.

Clubul din „Ștefan cel Mare” trece printr-o perioadă neagră, având cinci înfrângeri la rând, în care nu a marcat niciun gol. Dinamo a renunțat la antrenorul italian.

Iuliu Mureșan, administratorul special al „câinilor”, s-a interesat de mai mulți antrenori, precum Mircea Rednic, Ilie Poenaru, Dario Bonetti, Vasile Miriuță sau Dusan Uhrin, iar Florin Răducioiu a făcut portretul antrenorului perfect pentru Dinamo.

„E nevoie de un foarte mare psiholog. E foarte important ca echipa să întărească din punct de vedre moral, pentru că e o echipă cu moralul la pământ. Are nevoie de un adevărat lider şi am înţeles că Torje va fi liderul echipei.

Trebuie un psiholog, care să înţeleagă foarte bine ce tip de jucători are la dispoziţie și să gasească soluţiile cele mai bune, pentru a îi pune pe jucători pe postul ideal.

Mircea Rednic a antrenat de foarte multe ori Dinamo. Știe ce e acolo, știe jucătorii și ştie foarte bine să redreseze echipa în momentele dificile. Mircea Rednic ar fi ideal pentru Dinamo în momentul de faţă”, a spus Florin Răducioiu la TV Telekom Sport.

Am ajuns aici cu mâinile goale săpând tranșee, încercând să țin echipa în viață. Acum, că în sfârșit cavaleria este aici, toată lumea este în siguranță. Acum, mă simt folosit și aruncat din punct de vedere fotbalistic, dar trebuie să spun că, în adâncul meu, știam deja asta. Știu fotbal și am prevestit ce se va întâmpla, dar am ales cu inima și nu cu rațiunea, riscând un accident și asta s-a și întâmplat.

A trebuit să antrenez o echipă pe care nu o cunoșteam, formată din băieți foarte tineri de la Dinamo 2 și de la Liga 3. Îmi amintesc că atunci când am ajuns, în acel moment niciun antrenor nu a vrut să vină și mi s-a spus, din aceste motive, că primele 10-12 meciuri nu ar fi importante pentru clasament și că ar fi nevoie de ele pentru organizarea echipei, așteptând ca FIFA să ridice interdicția la transferuri.

Exact în acel moment am spus, cunoscând minuțios fotbalul, că după doar câteva înfrângeri la rând vor începe presiunile. De fapt, fotbalul este una, dar de multe ori cei care îl administrează nu știu ce contează. Le mulțumesc tuturor muncitorilor de la Săftica, de la Dinamo, jucătorilor și în special acestor fani adevărați, pentru că dau dovadă de un atașament extraordinar. Acesta a fost motivul principal pentru care am decis să vin la poate cel mai jos moment din istoria clubului.

Aveam încredere în ridicarea interdicției FIFA, care s-a întâmplat. A a fost o campanie de consolidare, în care nu puteam interveni decât parțial pentru unii jucători. Am insistat pe un fundaș central experimentat și rapid, mijlocaș cu rol de creație și un salt atacant de înaltă calitate, dincolo de Mirko Ivanovski. Modul în care au decurs lucrurile reprezintă confirmarea a ceea ce m-am gândit și am simțit pe pielea mea de câteva săptămâni.

Vreau să trag concluzia că sunt foarte împăcat și mulțumit de munca depusă pentru că în acest timp unii tineri au trecut din rezervă la Dinamo 2 la naționala U19. Și alți tineri și-au putut arăta calitățile în Liga 1. Am avut un număr important de jucători tineri disponibili, cum nu s-a întâmplat niciodată în istoria acestui club. Și i-am lăsat să joace și am încercat să-i ajut să crească. Toți acești tineri acum sunt sigur că au înțeles calea profesională de urmat și au deschis o mare posibilitate pentru viața lor
- Dario Bonetti

VIDEO Noi detalii despre implementarea VAR în România: a început pregătirea practică

Citește și: 

EXCLUSIV Dinamo, negocieri cu unul dintre preferații lui Gigi Becali » Antrenorul dorit de Mureșan e gata să semneze cu altă echipă!

EXCLUSIV Dinamo a încercat marea lovitură: Adrian Mutu - A1 în alb-roșu!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
creeperno115
creeperno115  •  15 Septembrie 2021, 23:01

Decat chirila, mai bine colceag

trink
trink  •  15 Septembrie 2021, 18:11

Chirilă este liber din aprilie 2017, când a plecat de la ASA Tg. Mureș. Campion la juniori cu Dinamo și Rapid, Chirilă a mai antrenat la Jiul, UTA, Chiajna și Poli Iași. asta e antrenorul perfect pentru dinamo!

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  15 Septembrie 2021, 14:22

Pai a distrus Iasul a distrus Viitorul de la obligat pe Hagi sa devina Farul acum vine sa falimenteze dinamo . Apropos Raducioiule ai invatat sa vb romaneste ? Ca de gândit ne am convins

Vezi toate comentariile (6)
Comentează